Benyt en anden browser for at få den optimale oplevelse.

Du benytter en browser som er forældet.
Du kan benytte en anden browser for at få den optimale oplevelse, vi anbefaler følgende: Google Chrome, Microsoft Edge, Firefox eller Opera.    Luk denne besked

Gå til indholdet
Uddannelser Mere fra HEG
HUK Logo
Søg
Skriv eksempelvis uddannelse, adgangskrav til murer, kontakt etc.

Q&A med vores tidligere hhx elev Andreas

I sensommeren 2020 fik vi en snak med vores tidligere elev Andreas.

Læs med herunder – og bliv klogere på, hvad du kan bruge en hhx uddannelse til. 

Kan du fortælle lidt om dig selv? 

Jeg er født i København, men opvokset i Hobro. Jeg har altid været glad for fodbold, både som spiller og som stor FCK-fan. Derudover spiller jeg guitar og elsker at lave god mad. 

Hvornår gik du på skolen i Hobro? 

Jeg tog min hhx på samfundsøkonomisk linje på handelsgymnasiet i Hobro fra 2015 til 2018. 

Hvad lavede du efter din studentereksamen? 

Da jeg blev færdig på hhx i Hobro, startede jeg et sabbatår, hvor jeg arbejdede hos DS Elcobyg A/S og sparede op til studielivet i København. 

Hvad drømte du om at bruge din uddannelse til, da du startede din uddannelse her hos os? 

Jeg havde som mål at forberede mig på at starte på en økonomisk/merkantil uddannelse på Copenhagen Business School (CBS) på Frederiksberg. 

Hvad laver du nu? 

Jeg går på 2. år af min bachelor i erhvervsøkonomi og erhvervsjura på CBS. 

Hvad fik dig til at vælge en bestemt retning i sin tid? 

Jeg valgte den samfundsøkonomiske linje, da jeg på daværende tidspunkt var meget interesseret i samfundet og makroøkonomiske sammenhæng. Det faldt mig derfor naturligt at have International Økonomi på A-niveau. 

Har du kunnet bruge det, som du lærte på hhx efterfølgende? 

Det at have valgt hhx har givet mig et lille indblik i, om den merkantile vej var den rigtige retning at gå for mig, samt et lille forspring på studiet, da jeg på forhånd er bekendt med fag som afsætningsøkonomi, makroøkonomi, erhvervsjura og eksternt regnskab. 

Hvad husker du os mest for? 

Studiemiljøet på hhx i Hobro er et helt unikt miljø. Som studerende på hhx er man meget tæt med underviserne og studerende på andre årgange. Der opstår derfor nære personlige relationer, hvor man er villig til at gå skridtet ekstra for at hjælpe hinanden. Dette kom særligt til udtryk i forbindelse med mit sygdomsforløb, hvor jeg over en periode på 6-8 måneder havde en fantastisk underviser, der støttede mig i at klare studielivet parallelt med mine behandlinger på sygehus. 

Hvad drømmer du om i fremtiden? 

Min plan er for nuværende at gennemføre min uddannelse som HA (jur.) og Cand.Merc.jur. Jeg håber i fremtiden at have et spændende job indenfor dette felt i en stor virksomhed. 

 

Hhx elev Andreas
Citat tegn

Det at have valgt hhx har givet mig et lille indblik i, om den merkantile vej var den rigtige retning at gå for mig, samt et lille forspring på studiet, da jeg på forhånd er bekendt med fag som afsætningsøkonomi, makroøkonomi, erhvervsjura og eksternt regnskab.

Andreas, tidligere hhx-elev i Hobro