Projektkonceptet er bygget op omkring nedenstående tre indsatsområder og to hovedaktiviteter.
De tre indsatsområder:
1) udvikling og implementering af tiltag, der fremskynder iværksætteri og entreprenørskab i uddannelsessystemet og klæder undervisere og vejledere bedre på for at sikre, at elevernes viden er brugbar til etablering af egen virksomhed og opbygning af iværksætterkompetencer.
2) opkvalificering af lærere og opfølgning i form af gennemførte forløb, hvor de opkvalificerede lærere underviser.
3) udvikling og facilitering af uddannelses- og undervisningsforløb i samarbejde med virksomheder.
De to hovedaktiviteter:
1) skabelsen af den entreprenørielle skole. 2) undervisning i entreprenørskab.
Partnerskabet har udviklet projektkonceptet ud fra en erkendelse af, at skolerne ikke har den nødvendige viden til selv at skabe og udvikle iværksætteri og entreprenørskab i uddannelsessystemet. Dertil er der en erkendelse af, at skolerne ikke har de ressourcer, der nødvendigvis kan frigøres til deltagelse i kurser i iværksætteri. Endvidere står undervisere efterfølgende ofte alene med at få implementeret det tillærte i egen undervisning. Skolerne ser det derfor nødvendigt at få hjælp ude på skolerne, hvor hverdagen foregår med eleverne, med at få udviklet undervisningen, så den passer til den enkelte skole og uddannelsesretning. Dette vil ske med hjælp fra projektansatte såkaldte iværksætterkoordinatorer, som vil have kontortid på skolerne. Skolerne vil være primus motor på projektet.
Iværksætterkoordinatorernes funktion vil være at understøtte skolerne/underviserne i at udvikle, facilitere og implementere tiltag, der kan fremskynde iværksætteri og entreprenørskab i alle fag og dermed i hele uddannelsessystemet.
Koordinatorerne vil få til opgave at assistere skolerne med en række aktiviteter opdelt på projektets to hovedaktiviteter: hver iværksætterkoordinator vil få tildelt enten et geografisk eller uddannelsesmæssigt ansvarsområde. Dette vil medvirke til, at koordinatorerne får gode relationer til både elever, undervisere og ledere på hver skole. Endvidere vil det give en bedre forståelse af de forskellige behov skolerne har og de aktiviteter der, som følge heraf, skal igangsættes for at skabe det ønskede output og opnå den overordnede forventede effekt.
Projektinformation
Projektleder: Asger Andersen
Startdato: 31.08.2017
Slutdato: 31.08.2021
Samlede støtteberettigede projektudgifter: 17.162.083 kr.
EU-støtte til projektet: 8.581.042 kr.
Indstillet af: Vækstforum Nordjylland
Fond og indsatsområde: Socialfonden, Iværksætteri og jobskabelse (prioritetsakse 1)
Støttemodtagerens navn: EUC Nordvest
Økonomiske partnere i projektet: Aalborg Handelsskole, Aalborghus Gymnasium, Hasseris Gymnasium, Hjørring Gymnasium og HF og Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser.