Benyt en anden browser for at få den optimale oplevelse.

Du benytter en browser som er forældet.
Du kan benytte en anden browser for at få den optimale oplevelse, vi anbefaler følgende: Google Chrome, Microsoft Edge, Firefox eller Opera.    Luk denne besked

Gå til indholdet
Uddannelser Mere fra HEG
HEG logo i rød
Søg
Skriv eksempelvis uddannelse, adgangskrav til murer, kontakt etc.
Filtrer din søgning
Type
Kategorier
Lokation
Dato
Varighed

Byggeri

Byggeri og bærdygtighed

AMU 47338

Farlige stoffer i byggebranchen, fortidens synder

Aars

Deltagerne kan identificere farlige byggematerialer ved renoveringsarbejde, herunder asbest, PCB, bly, kloredede paraffiner og forurenet jord på baggrund af kendskab til hvor og hvornår farlige byggematerialer har været anvendt.

AMU 40905

Anvendelse af mørteltyper til murværk og puds

Aars

Deltageren kan vurdere mørteltypers egenskaber og anvendelsesmuligheder i såvel teglstensmurværk, blokmurværk og ved pudseopgaver og kan desuden blande og anvende såvel færdigdesignede mørtler samt mørtler, der blandes på byggepladsen.

AMU 47942

Personlig sikkerhed ved arbejde med epoxy og isocyanater

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Kurset henvender sig til alle faglærte og ufaglærte inden for bygge- og anlægsbranchen. Epoxy og isocyanater findes i mange af de materialer, vi bruger i dagligdagen i bryggebranchen, og der er vigtigt at kunne arbejde med og håndtere disse stoffer på en sundheds- og sikkerhedsmæssigt fuldt forsvarlig måde i forhold til os selv og vores omgivelser. For at kunne benytte mange af de materialer, vi bruger i dagligdagen, er det et lovmæssigt krav at man har dette kursus. Som deltager kan du efter endt kursus udføre arbejdet med epoxy og isocyanater sundheds- og sikkerhedsmæssigt fuldt forsvarligt i forhold til ikke bare dig selv men også dine omgivelser. Du kan vælge og anvende de rigtige værnemidler og andre sikkerhedsforanstaltninger ved hjælp af blandet andet brugsanvisning, sikkerhedsdatablade og evt. kodenummer. Du kan påføre og aftage samt anvende personlige værnemidler, herunder handsker, åndedrætsværn og arbejdsdragter på en sådan måde, at hud og hænder samt omgivelser ikke bliver forurenet med epoxy og isocyanater, og luftveje ikke bliver udsat for aerosoler, gasser og dampe håndtere farligt affald. Du kan desuden bortskaffe brugt emballage, handsker og dragter sikkerheds-, sundheds-og miljømæssigt forsvarligt, så ingen kan få rester af ikke fuldt udhærdet epoxy og isocyanater på hud og hænder.

AMU 21698

Grundlæggende AI-baserede værktøjer i industrien

Aars

På kurset lærer du grundlæggende om virkemåden og mulighederne med AI-baserede værktøjer (Artificial Intelligence "Kunstig intelligens¿) i industrien, samt anvende AI-baserede værktøjer under hensyntagen til datasikkerhed og uforvarende datalæk.

AMU 45845

Sikkerhed ved arbejde med asbestholdige materialer

Aars

LEDIGE PLADSER! Det går rigtig stærkt med at få fyldt pladserne på dette kursus, og det kan være svært at overskue, MEN vi HAR ledige pladser. Ring til Isabella i kursistservice på tlf. 23 84 54 25 og få hjælp til at bestille DIN plads.  ___________ Deltagerne kan i henhold til gældende regler arbejde med asbestholdige materialer, samt medvirke ved nedrivning af asbestholdige materialer udvendigt og indvendigt i bygninger, skibe, tog og maskiner m.v., hvor dette materiale har været anvendt som isolering mod varme, kulde, støj, fugt og brand jf. BEK. nr. 1978 af 27/10/2021 om arbejdsmiljøfaglige uddannelser.   Lånt godkendelse af EUC Nord.

AMU 40085

Sikkerhed ved udvendig arbejde med asbestmaterialer

Aars

Deltagerne kan efter gældende regler arbejde sikkerheds- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarligt udendørs med asbestholdige materialer eller med andet arbejde, der ikke er indvendig nedrivning af asbestholdige materialer, eller som kan medvirke til udsættelse for asbeststøv. Deltagerne kan i denne forbindelse fuldt sikkerheds- og sundhedsmæssigt: Arbejde med indkapsling og indpakning af asbestholdigt materiale, som ikke er i god stand Arbejde med demontering af vandrør af asbest i jord, hvor en væsentlig del af materialet er knust Nedtage plane cementtagplader (skiferplader), der indeholder asbest Oprydde efter brand eller omfattende stormskader, hvor der er større mængder af knust asbestholdigt materiale Foretage hovedrengøring i forbindelse med nedrivningsarbejde Foretage udvendig nedrivning af bygninger under inddækning/totalinddækning   Deltagerne kan udføre det nævnte arbejde med asbestholdige materialer ud fra kendskab til og/eller viden om: Asbest egenskaber og virkning for sundheden, herunder at rygning forstærker sundhedsfaren fra asbest Materialer, der kan formodes at indeholde asbest Aktiviteter, som kan medføre udsættelse for asbest, og betydningen af forebyggende foranstaltninger for at formindske udsættelsen Sikre arbejdsmetoder og personlige værnemidler Formålet med det rette valg af åndedrætsværn samt herved forbundne begrænsninger og rigtig anvendelse Nødforanstaltninger Rengøringsprocedurer Bortskaffelse af affald Helbredskontrol

AMU 22276

Asbestcertifikat - Faglig ansvarlig

Aars

Når "Asbestcertifikat - Faglig ansvarlig" er bestået kan medarbejderen/virksomheden søge Sikkerhedsstyrelsen om godkendelse til asbestautorisation. Adgangskrav: Bestået kursus i "Sikkerhed ved arbejde med asbestholdige materialer" (45845)   Lånt godkendelse af EUC Nord. 

AMU 48965

Bæredygtigt byggeri - cirkulær økonomi

Aars

Deltagerne kan anvende principperne for bæredygtighed og cirkulær økonomi i byggeriet til at: - Udvælge materialer og byggeprocesser for mere energirigtigt og bæredygtigt byggeri. - Foretage en miljøvurdering i forhold til de anvendte materialer og byggeprocesser.

AMU 42905

PCB - håndtering, fjernelse og bortskaffelse

Aars

Deltagerne kan ud fra kendskab til branchevejledningen om håndtering og fjernelse af PCB-holdige bygningsmaterialer arbejdsmiljømæssigt forsvarligt håndtere og fjerne elastiske og plastiske fuger og andre materialer, der indeholder PCB - såvel indendørs som udendørs. Deltagerne kan planlægge og gennemføre arbejdet, herunder afgrænse arbejdsstedet, vælge hensigtsmæssigt værktøj og arbejdsmetoder samt nødvendige beskyttelsesforanstaltninger, dels i forhold til den personlige beskyttelse, og dels i forhold til at undgå spredning af PCB til omgivelserne. Endelig kan deltagerne fjerne PCB-holdigt affald under hensyn til bestemmelserne om bortskaffelse af farligt affald og kommunale retningslinier for PCB-holdige materialer.

Fødevarer & ernæring

Bæredygtighed, økologi, måltidsmærket og kvalitet i måltider.
Vi tilbyder et væld af kurser og tilpasser gerne et kursus til dig - både i forhold til indhold, lokation og datoer.

AMU 48809

Sundere kager og desserter i køkkenet

Aars

Du kan udvælge egnede råvarer til produktion af sundere kager og desserter. Du kan endvidere reducere ingredienser i eksisterende opskrifter og udvikle nye og kreative opskrifter målrettet brugergruppernes behov og ønsker og samtidig tage hensyn til sensorisk kvalitet og hygiejne.

AMU 20800

Bælgfrugters tilberedning, konsistens og smag

Aars

Kurset er for dig der vil mestre bælgfrugter! Lær at tilberede, eksperimentere med konsistens og smage på en spændende måde. Oplev alsidigheden og sundhedsmæssige fordele ved bælgfrugter.

AMU 48781

Mad til vegetarer og veganere

Aars Fjernundervisning

Kurset er for dig, der ønsker at mestre kunsten at lave lækre vegetariske og veganske retter. Udforsk spændende opskrifter og lær at tilberede måltider, der imponerer enhver.

AMU 40781

Brød og madbrød med fibre og fuldkorn

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Deltageren kan på baggrund af kendskab til definitionen på fuldkorn udvælge råvarer, fremstille dej, bage og anrette forskellige typer af brød med fibre og fuldkorn, der tager hensyn til sensoriske og ernæringsmæssige kvaliteter og følger anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen. Kurset er også for dig der kan lide at bage dit eget brød, der hjemme. På kurset får du inspiration til at bage mere, og bruge forskelligt mel. Du får opskrifter til mange forskellige brød, også til madpakken.  

AMU 21570

Grønt smørrebrød i professionelle køkkener

Aars

Med kurset får du ny viden og nye færdigheder, som gør, at du kan fremstille planterigt smørrebrød baseret på grøntsager, krydderurter, bælgfrugter, korn, frø og nødder. Du lærer at videreudvikle traditionelt smørrebrød med innovativ og klimavenlig brug af plantebaserede råvarer, uden at det går ud over velsmag, mæthedsfornemmelse og ernæring.

AMU 49843

Bæredygtig produktion af mad og fødevarer

Aars

Kurset er for dig, der ønsker at forstå de vigtige principper bag bæredygtig madproduktion. Lær hvordan du kan bidrage til en bedre fremtid for vores planet gennem mad.

AMU 49852

Det klimavenlige køkken

Aars

Kurset er designet til alle madentusiaster, der ønsker at tage det næste skridt mod en mere bæredygtig livsstil. Lær hvordan du laver lækre måltider, der ikke kun smager fantastisk, men også gavner vores planet. Bliv inspireret til at tage små skridt med stor indvirkning.

AMU 48771

Bæredygtighed i storkøkkener

Aars Fjernundervisning

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Kunne du tænke dig større viden inden for:- planlægning af madproduktion ud fra viden om bæredygtighed, økologi og lokale råvarer. - anvendelsen af globale råvarer samt beregne ressourceforbrug på vand, strøm og madspild ved produktion af måltider.- Vigtigheden af anvendelsen af sæsonens råvarer - Hvordan dit valg af råvare og madplaner kan have indflydelse på CO2 udledning- Hvor du har mulighed for at nedsætte madspild Når vi er færdig kan du:- Planlægge en madproduktion med udgangspunkt i viden om bæredygtighed, økologi og lokale råvarer.- Ud fra udbuddet af globale råvarer på det danske marked tage stilling til anvendelsen af disse i køkkenet.- Beregne ressourceforbrug på vand, strøm og madspild i forbindelse med produktion af måltider.- Beregne CO2 forbruget i et måltid- Lave en menuplan der tilgodeser årstidens råvare Du får redskaber til at udregne besparelser på ressourcer i køkkenet.

AMU 21567

Plantebaseret mad i professionelle køkkener

Aars

Med kurset får du ny viden og nye færdigheder, som gør, at du kan planlægge og tilberede plantebaserede måltider med brug af grøntsager, kartofler, kornprodukter, frø og nødder i samspil med animalske produkter. Du lærer, hvordan man fremstiller plantebaseret mad med afsæt i sæsonens råvarer, som på én gang er velsmagende, ernæringsmæssigt fyldestgørende og klimavenlige.

AMU 48805

Bagning med surdej i køkkener

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Kurset er for dig der gerne vil i gang med at bage med surdej. Du vil få inspiration til at dyrke din egen surdej og lave vurderinger på et godt brød. Der er også fokus på langtidshævning og koldhævning, der kan give mulighed for friskbagt brød på ingen tid. Der skal afprøves forskellige typer surdej i brød, madbrød og boller.

AMU 48792

Diæter ved allergi og fødevareintolerance

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Du kan planlægge, tilberede og deklarere ernæringsrigtige måltider til personer med fødevareallergi/intolerance. Du kan anvende faktablade og varedeklarationer for anvendte halv- og helfabrikata i udarbejdelsen af retter. Kursets kompetencer opnås i forhold til cøliaki/glutenintolerance, mælkeallergi/laktoseintolerance.

AMU 48803

Måltider til småtspisende 1

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Kurset er for dig, der laver mad til personer, der ikke spiser så meget, i alle aldre. Der arbejdes med principperne for kost til småtspisende både teoretisk og praktisk i køkkenet. Du vil få værktøjer til at planlægge og tilberede appetitligt og fristende mad.

AMU 48780

Tilberednings-metoder i madproduktion

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Du kan klargøre råvarer og tilberede måltider til både kolde og varme måltider ud fra viden om grundtilberedning, råvarer og sensorik. Du kan udføre grundberedningsmetoder inden for kogning, bagning, stegning og jævning-stivning og følge en grundopskrift og metodebeskrivelsen for en given ret.

AMU 48787

Grundlæggende kostberegning

Aars Fjernundervisning

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Arbejder du med professionel forplejning og går du med tanker om at udvide dine karrieremuligheder med flere kompetencer eller videreuddanne dig, så er kurset ”Grundlæggende kostberegning” noget for dig! På kurset får du…- Færdigheder i at kunne beregne madens indhold af energigivende stoffer manuelt og via digitale hjælpemidler- Færdigheder der sætter dig i stand til at vurdere madens indhold af energigivende stoffer, vitaminer og mineraler til forskellige målgrupper inden for normalkostområdet med afsæt i sundhedsmyndighedernes anbefalinger- Mulighed for at blive inspireret til en kostplanlægning der tilgodeser kostråd og anbefalinger  

AMU 48785

Grundlæggende ernæring og sundhed

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Du kan tilberede og anrette enkle, sunde måltider ud fra viden om forekomsten af energigivende stoffer, vitaminer og mineraler i fødevarer. Du kan endvidere give forslag til sunde kostvaner jf. sundhedsmyndighedernes anbefalinger for normalkost.

AMU 45818

Almen fødevarehygiejne

Aars Fjernundervisning

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Drømmer du om at arbejde i et køkken, restaurant eller lignende, kan det være en fordel for dig at tage et Almen fødevarehygiejnekursus, så du mulighed for at opnå et bredere eller bedre CV. Du får viden om hvad du skal være opmærksom på, når du producerer mad til andre. Du kan være med til at sikre dig at gæsterne eller borgerne ikke bliver syge af maden ved forkert håndtering af fødevarer i produktionen. Det har stor betydning for virksomhedens smileyordning. Kurset kan også være meget relevant, hvis du gerne vil starte på grundforløb 2 indenfor Fødevarer, Jordbrug & oplevelser. Deltagerne kan arbejde efter gældende regler og lovgivning om fødevarehygiejne. Deltageren kan anvende principper om egenkontrol og risikoanalyse samt påpege kritiske punkter. Deltagerne kan anvende viden om mikroorganismers til at hæmme mikroorganismers udvikling samt efterleve principperne for god personlig hygiejne og produktionshygiejne.  

AMU 47667

Årstidernes råvarer i måltiderne

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Deltageren kan udnytte årstidernes friske råvarer ud fra ernæringsmæssige værdier og sensoriske kvaliteter. Ligeledes kan deltageren vælge egnede tilberedningsmetoder, således at måltiderne fremstår varieret og tilgodeser forskellige brugergruppers ønsker og ernæringsmæssige behov.

AMU 45874

Smagen i centrum

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Deltageren kan med grundlæggende viden om de fem grundsmage og bevidsthed om egen smagssans anvende praktisk metode til at foretage tilsmagning i relation til brugernes behov og forventninger samt inddrage tilsmagning til sammensætning og tilberedning af små og store måltider. Kurset er også for dig der ikke arbejder professionelt med mad, men måske har det som en passioneret hobby. Du bliver bedre til at tilsmage din mad, så den får en større kulinarisk kvalitet. Du får gode ideer til at nuancere tilsmagning med andre råvarer end du plejer.  

AMU 48789

Mad til børn - sunde børn

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Du kan ud fra viden om ernæring, økologi og råvarer, fremstille sund mad og bagværk til børn på forskellige alderstrin. Du kan endvidere fremstille måltider, der stimulerer børns lyst til at spise sundt og smage ny mad. Kurset er også for dig der selv har børn, du gerne vil give gode måltidsoplevelser. Du får også gode ideer til børns madpakker. Du får også inspiration til at servere god mad til børn i alle aldre.

AMU 48784

Sundere smørrebrød

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Du kan anvende flere tilberedningsmetoder i fremstillingen af mere ernæringsrigtige smørrebrødskomponenter, som fremmer den sensoriske kvalitet. Ud fra viden om sensorik og ernæring kan du udvælge og kombinere råvarer og halvfabrikata ved tilberedning og anretning.

AMU 48797

Kulinarisk kvalitet / Sensorisk analyse

Aars

Hvordan sikrer du et bæredygtigt og klimavenligt køkken? Kravene til de danske køkkenet er stigende i takt med klima-fokusset, og i en travl hverdag hvor økonomi og rutiner spiller en stor rolle, så kan det være svært at få enderne til at gå op. Vores nyeste kursus klæder dig og dit personale på til opgaven, uanset om dit køkken producere varm mad, smørrebrød eller lækkeriet til buffeten. Vi hjælper med ny inspiration til, hvordan du kan tænke kreativt og alternativt i brugen af f.eks. årstiden grønt, så tomater og agurker kan forblive hos leverandøren uden for sæson, uden at det går på kompromis med hverken smag eller anretning. Lad os hjælpe dig til at anvende og anrette med årstidens grønt, tilsmage til den store smagsfornøjelse og sammensætte ernæringsrigtige måltider på den bæredygtige måde.

AMU 48682-0123

Syltning og fermentering af sæsonens råvarer

Aars

Du lærer at planlægge og fremstille forskellige typer af syltninger og fermenteringer af sæsonens råvarer, der kan anvendes som gastronomisk supplement og raffinement i nye og klassiske retter.   Lånt godkendelse af Aarhus Tech

AMU

Diæter og ernæringsterapi

Aars

Deltageren kan menuplanlægge og producere diæter fordelt på små portioner med høj energitæthed, og have øje for madens sammensætning og sensoriske kvalitet. Deltageren kan deltage i tværfagligt samarbejde om ernæringsterapi og diætplaner.

AMU 48807

Måltidsplanlægning - Småbørn

Aars

Dette kursus giver dig værdifuld viden om småbørns ernæringsbehov og måltidsplanlægning, så du kan sikre, at de får den bedste start på livet. Med praktiske færdigheder og ekspertise fra erfarne undervisere, er dette kursus det ideelle valg for dig, der ønsker at fremme sundheden for de yngste medlemmer af samfundet. Tilmeld dig nu og bliv en mester i måltidsplanlægning for småbørn.

AMU 49830, 49843, 49852

Bæredygtigheds-uddannelse

Aars

Er du grøn eller garvet i den bæredygtige omstilling? Hvordan oversættes bæredygtighed i din hverdag?Gør bæredygtighed spiselig – kan bæredygtighed spises? Disse spørgsmål får du svar på i Bæredygtighedsuddannelsen.Om end du har brug for et kærligt skub, til at komme i gang, eller er godt i gang, har vi nu sammensat et kursus, der tage bæredygtigheden et step op! Måske bliver det nærmest en gourmetoplevelse, som du kan gå direkte hjem og servere for din chef, kollegaer, gæster eller dine trofaste kunder. Lad os sammen lægge jeres plan for en bæredygtig fremtid! Der skal handling bag ordrene, så det ikke bliver green-washing på egen banehalvdel! I introduceres til redskaber I kan bruge i hverdagen, så I kan måle på jeres omstilling og Co2 aftryk. Vi lægger en overskuelig plan med små step, som kan give hurtig gevinst - de lavt hængende (bælg) frugter, samtidig med at I tør drømme stort. Med Bæredygtighedsuddannelsen kan bæredygtighed blive en del af hverdagens rutiner, så det ikke bliver en konstant klods om benet men i stedet giver nye muligheder!

AMU 47308

Gårsdagens overproduktion

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Madspild er en af de faktorer der laver stor klimabelastning og her er kurset for dig, der vil sænke madspildet til et minimum. Der er fokus på hvordan madspild minimeres, og hvordan du kan udnytte de rester, der må komme, til attraktive nye serveringer efter de gældende hygiejneregler. Du får også redskaber til appetitlige anretninger og serveringsformer der mindsker madspildet. Kurset kombineres med teori og praktisk arbejde i køkkenet.

AMU 45818

Almen fødevarehygiejne

Aars Fjernundervisning

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Drømmer du om at arbejde i et køkken, restaurant eller lignende, kan det være en fordel for dig at tage et Almen fødevarehygiejnekursus, så du mulighed for at opnå et bredere eller bedre CV. Du får viden om hvad du skal være opmærksom på, når du producerer mad til andre. Du kan være med til at sikre dig at gæsterne eller borgerne ikke bliver syge af maden ved forkert håndtering af fødevarer i produktionen. Det har stor betydning for virksomhedens smileyordning. Kurset kan også være meget relevant, hvis du gerne vil starte på grundforløb 2 indenfor Fødevarer, Jordbrug & oplevelser. Deltagerne kan arbejde efter gældende regler og lovgivning om fødevarehygiejne. Deltageren kan anvende principper om egenkontrol og risikoanalyse samt påpege kritiske punkter. Deltagerne kan anvende viden om mikroorganismers til at hæmme mikroorganismers udvikling samt efterleve principperne for god personlig hygiejne og produktionshygiejne.  

AMU 45902

Almen fødevarehygiejne for F/I

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Drømmer du om at arbejde i et køkken, restaurant eller lignende, kan det være en fordel for dig at tage et Almen fødevarehygiejnekursus, så du mulighed for at opnå et bredere eller bedre CV. Du får viden om hvad du skal være opmærksom på, når du producerer mad til andre. Du kan være med til at sikre dig at gæsterne eller borgerne ikke bliver syge af maden ved forkert håndtering af fødevarer i produktionen. Det har stor betydning for virksomhedens smileyordning. Kurset kan også være meget relevant, hvis du gerne vil starte på grundforløb 2 indenfor Fødevarer, Jordbrug & oplevelser. Deltagerne kan arbejde efter gældende regler og lovgivning om fødevarehygiejne. Deltageren kan anvende principper om egenkontrol og risikoanalyse samt påpege kritiske punkter. Deltagerne kan anvende viden om mikroorganismers til at hæmme mikroorganismers udvikling samt efterleve principperne for god personlig hygiejne og produktionshygiejne.

AMU 48775

Økologi i den daglige madproduktion

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Du kan planlægge og producere økologiske måltider ud fra viden om udbud af økologiske råvarer i sæson. Du kan endvidere anvende tilberednings- og konserveringsmetoder i fremstillingen af sæsonbestemte økologiske retter. Uddannelsens kompetencer kan opnås for henholdsvis sommer og vintersæson.

AMU 48766

Praktikvejledning af ernærings-assistentelever

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Du vil gennem teoretiske oplæg blive bevidst om, de forskellige bekendtgørelser, og hvordan du kan planlægge ernæringsassistent elevenes praktik periode. Du kommer til at arbejde med opgaverne i uddannelsesbogen, så du derved lettere kan støtte eleven i dette arbejde. Du kommer til at arbejde med kommunikation, og alle de forskellige ting der spiller ind på en god kommunikation med eleven. Du bliver bevidst om, de forskellige roller, du har som praktikvejleder og der vil være rollespil med forskellige elevtyper.

IT

Kurser inden for kunstig intelligens (AI), regneark, præsentation og grundlæggende IT

AMU 21985

AI til merkantile arbejdsopgaver, basal (Aars)

Aars

AI, ChatGPT og billedredigering for begyndere Kom godt i gang med AI-værktøjer som ChatGPT. Du vil blive forbløffet over, hvor let det er - samtidig med du bliver langt mere effektiv. På kurset vil du arbejde med ar skabe tester, præsentationer og billeder via AI-værktøjer. Og du vil få styr på etiske og juridiske forhold såsom GDPR, datasikkerhed og kildekritik. Kurset retter sig som alle, der arbejder med tekster, præsentationer og billeder - uanset om det er i forbindelse med salg, kommunikation eller andre administrative funktioner.

AMU 21985

AI til merkantile arbejdsopgaver, basal (Hobro)

Hobro

AI, ChatGPT og billedredigering for begyndere Kom godt i gang med AI-værktøjer som ChatGPT. Du vil blive forbløffet over, hvor let det er - samtidig med du bliver langt mere effektiv. På kurset vil du arbejde med ar skabe tester, præsentationer og billeder via AI-værktøjer. Og du vil få styr på etiske og juridiske forhold såsom GDPR, datasikkerhed og kildekritik. Kurset retter sig som alle, der arbejder med tekster, præsentationer og billeder - uanset om det er i forbindelse med salg, kommunikation eller andre administrative funktioner.

AMU 49825

Oprette og anvende regneark

Aars

Det med regneark er slet ikke så svært, som det lyder. Kom med på det mest grundlæggende. Lær at oprette og redigere i regneark - samt at sortere og filtrere data i eksempelvis kundelister, lageroptegnelser etc.   Lånt godkendelse af EUC Nordvest.

AMU 49825

Regneark i turismeerhvervet

Aars

Også i turismeindustrien kan man nyde en stor gavn af regneark. Lær at oprette og redigere regneark - samt at sortere og filtrere data i eksempelvis kundelister, lageroptegnelser etc.   Lånt godkendelse af EUC Nordvest

AMU 45565

Brug af pc på arbejdspladsen

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Deltageren kan i sit daglige arbejde anvende en pc koblet på virksomhedens netværk, og kan i den forbindelse anvende installeret styresystem, anvende mus og tastatur, logge på netværket, lagre og hente data fra henholdsvis lokale- som fra netværksdrev, samt anvende et installeret antivirusprogram.

Anvendelse af chatGPT for virksomheder

Aars

Kunne du tænke dig at vide mere om hvordan du kan anvende ChatGPT i dit daglige arbejde? Så skal du med på vores nye kursus ”ChatGPT i Praksis" som er skabt specielt til at hjælpe din virksomhed med at optimere jeres forretningskommunikation ved hjælp af ChatGPT.  Vores kursus "ChatGPT i Praksis" er målrettet mod at styrke jeres evne til at anvende ChatGPT i en række forretningsmæssige sammenhænge. Kurset vil omhandle følgende anvendelsesområder for ChatGPT- Præsentationer- Gennemskrivning af tekster- Kundebreve- Marketingopgaver Deltag på kursetDu har to muligheder for at deltage i kurset: Dato 1: Den 9. november fra kl. 8:30 til 11:30. Dato 2: Den 12. december fra kl. 12:00 til 15:00. PrisKurset koster 1200 kr. pr. deltager. Minimum antal deltagere for at bekræfte kurset er 15 personer. OBS! Tilmelding Tilmeld dig ved at skrive eller ringe til kursussekretær Isabella ChristiansenTlf. 96981003 / ich@heguddannelser.dk. Optimér din virksomheds effektivitet og kreativitet i forretningskommunikation ved hjælp af ChatGPTs avancerede teknologi. Vi ser frem til at hjælpe dig og dit team med at udnytte værktøjet fuldt ud.

AMU 47298-0123

Referat- og notatteknik

Aars

Referat- og notatteknik henvender sig til alle medarbejdere uanset branche, som har lyst til og behov for at dygtiggøre sig inden for referat of notatteknik. Deltageren kan i rollen som referent fastholde det væsentligste fra møder, samtaler mv. ved hjælp af forskellige lytte- og notatteknikker, fx notater på papir og elektronisk, mindmaps og lydoptagelser. På basis af notaterne eller lydoptagelser kan deltageren skrive forskellige typer af referater afpasset efter mødetype og målgruppe i forbindelse med udførelse af sin administrative funktion.Endvidere er deltageren bevidst om hvad referatet efterfølgende skal anvendes til og kan afpasse sprog, indhold, opbygning distributionsform hertil.  Lånt godkendelse fra EUC Nordvest

AMU 44373

Anvendelse af præsentationsprogrammer

Aars

Deltageren kan fremstille grafisk præsentationsmateriale med præsentationsprogrammer, f.eks. til foredrag, informationsskærme og salgspræsentationer. Deltageren kan anvende værktøjets layoutprincipper på et grundlæggende niveau og kan tilrettelægge præsentationen på en hensigtsmæssig måde i forhold til formålet og virksomhedens behov   Lånt godkendelse af EUC-Nordvest.

AMU 49826

Anvende regneark til beregninger og præsentation

Aars Hobro

Regneark er et fantastisk værktøj til at beregne og også præsentere tal. Du lærer at lave simple beregninger og at præsentere dem enkelt og overskueligt - fx som tabeller og grafer.

AMU 47218

Anvendelse af regneark til enkle beregninger

Aars

Deltageren kan oprette enkle formler og formatere et regneark, så det er præsentabelt og overskueligt, samt definere sideopsætning til udskrivning af regneark. Kurset retter sig mod faglærte og ufaglærte medarbejdere, der har brug for at kunne foretage simple beregninger og præsentationer/layout i regneark. Der er en skriftlig og praktisk prøve til uddannelsen Der er en særlig prøve til kursister, der tager uddannelsen som fjernundervisning

AMU 47293

E-mail til jobbrug

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Efter uddannelsen kan deltageren sende og modtage mail, vedhæfte filer og strukturere og arkivere e-mails. Desuden kan deltageren arbejde med en elektronisk kalender og kontaktpersoner. Lånt godkendelse fra EUC Nordvest

AMU 46490

Anvendelse af elektronisk samarbejdsrum på job

Aars

Efter uddannelsen kan deltageren administrativt varetage koordinerings- og planlægningsopgaver i et fælles elektronisk samarbejdsrum. Herunder samle og strukturere fx tekst, billeder, lyd og film på ét sted, som giver teamet mulighed for udveksling af informationer. Lånt godkendelse fra EUC Nordvest

AMU 47217

Indskrivning og formatering af mindre tekster

Aars

Deltageren kan benytte basisfunktioner i tekstbehandling til indskrivning og formatering af mindre tekster som fx breve og opslag samt anvende redigeringsfaciliteter til fx sletning, flytning og kopiering af tekst. Endvidere kan deltageren definere enkel sideopsætning, herunder fx margener og sidenummerering samt anvende tekstbehandlingsprogrammets stavekontrol og hjælpefunktion. Ved hjælp af programmets tabelfunktion kan deltageren desuden oprette enkle skemaer og opstillinger i form af fx prislister og notater. Uddannelsesmålet retter sig mod AMU-målgruppen. Dvs. personer med en uddannelsesbaggrund til og med erhvervsuddannelsesniveauet. Der er en skriftlig og praktisk prøve til uddannelsen Der er en særlig prøve til kursister, der tager uddannelsen som fjernundervisning

AMU 40749

Effektiv anvendelse af e-mail- og kalendersystemer

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Efter kurset kan deltageren anvende et kommunikationssystems brugerflade og funktioner, bestride sine daglige kommunikationsrutiner, håndtere mails, kalender og opgaver. Lånt godkendelse af Aalborg Handelsskole  

AMU 40755

Effektiv anvendelse af tekstbehandling

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Med udgangspunkt i aktuelle arbejdsopgaver kan deltageren vurdere hvilken tekstbehandlingsfunktion, der skal anvendes fx i forhold til tekstopstilling, visualisering, elektronisk samarbejde og effektivisering.

Kommunikation og salg

Kurser inden for salg, kundeservice, markedsføring, konflikthåndtering og sprog.

AMU 47190, 49929, 40448

Sælgeruddannelsen

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Salg er et håndværk, der kræver det rigtige værktøj, hvis resultatet skal blive godt. Derfor har du som sælger også brug for at bruge værktøjet rigtigt. Du kan sikkert allerede meget, men det er altid inspirerende at lære nyt og få nye input – også fra kollegaer i branchen. Derfor udbyder vi nu en uddannelse, der er målrettet sælgerne på B2B markedet i Danmark. Uddannelsen er sat sammen af tre AMU-kurser, så de tilsammen kommer hele vejen rundt om salgets discipliner. Du kommer til at arbejde med planlægning, opsøgende arbejde og gennemførsel af salget. Sælgeren som rådgiver i et konkurrencepræget marked er også en del af uddannelsen, og endelig bliver salgsledelse det, der kommer til at binde det hele sammen. Her kommer du til at arbejde med at sætte mål for din indsats, skabe aktiviteter, der støtter op om dit salgsarbejde, bryde de overordnede mål ned, så de kan omsættes til konkrete handlinger i hverdagen og meget mere. Brugen af CRM er også et af omdrejningspunkterne i uddannelsen. Vi tilbyder alle deltagere en DISC-personprofil og opfordrer alle deltagere til at benytte tilbuddet, da analysen danner fundamentet for meget af undervisningen på første modul. Prisen for DISC-profilanalysen er 2.400,00 kr. ekskl. moms. Modul 1 Sælgerens roller – Hvem er jeg som sælger?Modul 2 Sælgerens værktøjskasse – Hvordan hjælper jeg kunden på bedste vis?Modul 3 Salgets discipliner – Hvordan vil jeg arbejde med salg i morgen?

AMU 40003

Salgsteknik for salgs- og servicemedarbejdere (montørens møde med kunden)

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? På kurset arbejdes der med de grundlæggende teknikker indenfor salg og kundeservice, således at deltageren vil have en forståelse for, hvordan generelle salgsteknikker benyttes i forhold til kunden i det direkte salg og service.

AMU 49556

Anvendelse af sociale medier i virksomheden

Aars Hobro

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Efter kurset kan du anvende sociale medier til markedsføring og branding af virksomheden. Du kan formulere tekst og anvende billeder med det mål at fasholde og tiltrække kunder i virksomheden. Du kan bidrage til udvikling af e-koncept og har kendskab til lovmæssige krav. 

AMU 40995

Nye kunder via viral markedsføring

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Deltageren lærer at anvende viral markedsføring til at styrke virksomhedens online markedsføringsindsats. Der arbejdes med forskellige virale markedsføringsmedier og -kanaler, bl.a. sociale netværk, nichesites, communities, blogs mm. Deltageren kan placere/uploade markedsføringskampagnen i de relevante medier.

AMU 49824

Konflikthåndtering, kommunikation og adfærd

Hobro Aars

Formålet med kurset er at være bedre klædt på til at forstå, håndtere og udnytte situationer, hvor mennesker er uenige. Vi ser på hvad der sker, når mennesker bliver pressede og - måske uden at ville det - optrapper konflikter. Fokus er på, hvad vi kan gøre for mest hensigtsmæssigt at bidrage til at nedtrappe konflikter. Vi vil tale om eksempler fra dagligdagen i virksomheden, og om hvordan begge parter har mulighed (og ansvar) for at samarbejde konstruktivt.

AMU 49823

Konflikthåndtering og grundlægende kommunikation

Aars

Du får viden om kommunikative teknikker og hvordan man kan håndtering forskellige mennesketyper, når der opstår konflikter.

AMU 45261

Mødet med kunden - trin 1

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Kurset er for dig, der ønsker at forbedre dine kompetencer indenfor kundekontakt. Kunden oplever oftest dig som den, der løser problemer i tilspidsede situationer. Den oplevelse gør, at relationen mellem du og kunde er meget tillidsbaseret. Den tillid kan bruges til mersalg og til at udbygge den gode relation, således at kunden bliver knyttet endnu tættere til virksomheden. Tanken er ikke at du skal til at være sælger! Tanken er, at du kan anvende sin relation med kunden til at åbne døren for mersalg. Du lærer at varetage den indledende kontakt til kunden på en positiv måde, og lytte til kundens behov og forventninger. Du lærer at gennemføre salg, herunder bruge teknikker til at afslutte salg og til at afslutte kontakten på en positiv måde. Du lærer at arbejde med grundlæggende salgsteknikker, løse konflikter og behandle reklamationer.

AMU 40003, 45389

Mødet med kunden - trin 2

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Kurset er for dig, der ønsker at forbedre dine kompetencer indenfor kundekontakt. Kunden oplever oftest dig som den, der løser problemer i tilspidsede situationer. Den oplevelse gør, at relationen mellem du og kunde er meget tillidsbaseret. Den tillid kan bruges til mersalg og til at udbygge den gode relation, således at kunden bliver knyttet endnu tættere til virksomheden. Tanken er ikke at du skal til at være sælger! Tanken er, at du kan anvende sin relation med kunden til at åbne døren for mersalg. Du lærer at varetage den indledende kontakt til kunden på en positiv måde, og lytte til kundens behov og forventninger. Du lærer at gennemføre salg, herunder bruge teknikker til at afslutte salg og til at afslutte kontakten på en positiv måde. Du lærer at arbejde med grundlæggende salgsteknikker, løse konflikter og behandle reklamationer.

AMU 45350

Kundeservice i detailhandelen

Aars

Salgsmedarbejderen kan yde kundeservice, der er i overensstemmelse med butikkens serviceprofil, servicekoncept og målgruppens forventninger, og kan derved tiltrække og fastholde kundegruppen.

AMU 40068

Konceptopfølgning i detailhandlen

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Efter uddannelsen kan deltageren aktivt foretage opfølgning og tilpasning af det fastlagte koncept. Deltageren kan foretage mindre justeringer i planlægning og gennemførsel af ønskede profilmål.

AMU 46472

Personligt salg - kundens behov og løsninger

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Efter uddannelsen kan deltageren anvende forskellige salgsteknikker til at afdække kundens købsbehov og -motiver samt præsentere kunden for en optimal løsning. Deltageren bliver i stand til at aflæse forskellige kundetyper, så der kan gennemføres en tilpasset salgssamtale.

AMU 47598

Konceptanvendelse i detailhandlen

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Efter uddannelsen kan deltageren anvende forskellige koncepter og delkoncepter til salgs- og profilarbejde samt kundeservice. Deltageren kan forstå betydningen i at følge forskellige koncepter i butiksarbejdet i forhold til salg, profil og kundeservice.

AMU 47190

Opsøgende salgsarbejde på B2B-markedet

Aars

På kurset kommer du til at arbejde med planlægning og gennemførelse af salg til B2B markedet, herunder salg af produkter og produktløsninger. Med fokus på relationen til din kunde arbejder du med forskellige salgsteknikker.  

AMU 49229

Rådgiverrollen inden for B2B handel

Aars

På kurset lærer du, hvad der er vigtigt i forhold til rollen som rådgiver og vejleder. Andre emner er anvendelse af IT-systemer og programmer, fx CRM og ERP.

AMU 45362

Personlig udvikling til arbejde og uddannelse

Aars

På dette kursus lærer du at opstille faglige og personlige mål for at kvalificering og uddannelse inden for dit fagområde.

AMU 46473

Styring af butikkens nøgletal

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Efter uddannelsen kan deltageren arbejde med salgs- og driftsoptimering ud fra relevante økonomiske nøgletal. Deltageren kan finde relevante indsatsområder og udarbejde handlingsplaner for salgs- og indtjeningsoptimering.

AMU 40331

Salgsplanlægning i Detailhandlen

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Efter uddannelsen kan deltageren i forbindelse med gennemførelsen af virksomhedens salgsaktiviteter, samarbejde med kolleger om planlægningen af salgsarbejdet, så der opnås sammenhæng på tværs af afdelinger, der matcher butikkens overordnede profil.

AMU 40655

Selvevaluering i praksis

Aars

Lær at bruge sociale medier til at markedsføre og brande virksomheden. På kurset lærer du om sælgende tekster, gode billeder, brug af konkurrencer, kundeservice etc.  

AMU 49446

Det effektive lager

Aars

Lagerfunktionen i enhver virksomhed skal fungere så effektivt som muligt. Derfor bruger vi her 2 dage på at kigge ind på dit lager med friske øjne for at sikre netop det. Du får indsigt i hvordan budgetter og årsregnskaber er påvirket af lagerfunktionen, og hvilke nøgletal og KPI´er er særlig relevante for lageret.  På kursus deler vi erfaringer både samlet og i mindre grupper, og forhåbentlig giver det, sammenholdt med praktisk viden fra undervisningen, ny inspiration og blod på tanden til små eller store forandringer.  Dette kursus afsluttes ikke med prøve.   I praksis kan de 2 dage forløbe sådan: Dag 1Hvordan indgår lageret i virksomhedens forretning, budgetter og regnskaber? Hvilke retningslinjer er der for dit lager? Hvor er der muligheder for at optimere, dvs. spare penge og tid eller øge værdi og kvalitet , i.f.t. lageret?  Dag 2Hvilke konkrete nøgletal eller målinger kan vi bruge i forhold til vores lager? Fx. sammensætning, omsætningshastighed, lagerdage. Hvilke mål kan vi sætte os for effektivisering? Hvordan følger vi op?

AMU 40335

Rytmer og rutiner til "salgsklar" butik

Aars

Efter uddannelsen kan deltageren arbejde systematisk og struktureret med de arbejdsopgaver der indgår i "salgsklar butik", anvende butikskonceptet på en sådan måde, at butikken fremstår spændende, inspirerende og højaktuel, for derved at skabe mest mulig salg og hvor der arbejdes efter fastlagte rytmer og rutiner samt forstå nødvendigheden af effektivitet i form af rutiner i butikkens koncept for at sikre butikkens profil og så det sker i en rytme, der virker bedst for medarbejderne og butikken.

AMU 46475

Varepræsentation i detailhandlen

Aars

Efter uddannelsen kan deltageren anvende forskellige former for varepræsentation, der understøtter en klar butiksprofil, og deltageren kan udarbejde forslag til, hvor og hvordan varepræsentationen i butikken kan justeres for at øge salget.

AMU 46128

Mersalg i butikken

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Efter uddannelsen kan deltageren i salgssituationen anvende teknikker til mersalg. Deltageren bliver bevidst om kundens behov og kan gennem sit engagement give kunden en god oplevelse og opnå et mersalg til butikken.

AMU 49786

Sociale medier som markedsføringskanal

Aars

Kurset er et splitkursus, hvor undervisningsdagene foregår hhv. d. 25/9-23 og 25/10-23. Efter kurset kan du udarbejde og udføre markedsføringsaktiviteter på de sociale medier ved hjælp af viden om forskellige sociale medier, analyse af målgruppe, samt indsamling og analyse af data. Du kan tilpasse markedsføringen og valg af sociale medier efter den målgruppe, som er i fokus og du kan bruge relevant data til optimering af aktiviteterne. Du vil bl.a. stifte bekendtskab med de mest relevante sociale medier, SOME strategi og Content Markedsføring. Fokus er på at tiltrække og fastholde kunder.

AMU 47341

Sociale medier som markedsføringskanal i detail

Aars Fjernundervisning

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Efter uddannelsen kan deltageren vurdere relevansen i anvendelsen af sociale medier i detailhandlen. Deltageren kan bruge sociale medier til at udveksle informationer, nyheder og dele viden imellem medarbejderne og kunderne.

AMU 45389

Konflikthåndtering for salgsmedarbejderen

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Deltageren kan håndtere vanskelige kunder ved at anvende teknikker til konflikthåndtering. Deltageren kan, ud fra kendskabet til egne styrker og begrænsninger, vurdere hvornår en konflikt er uundgåelig og kender teknikker til at håndtere konflikter, der ikke umiddelbart kan løses.

AMU 49732

Lederens konflikthåndtering og vanskelige samtaler

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Kurset indgår også i den grundlæggende lederuddannelse. Efter uddannelsen kan du i ledelsesfunktionen - gennem sit kendskab til teorier om konflikter, deres udvikling og parternes reaktioner - forebygge og håndtere konflikter og gennemføre samtaler med konfliktpotentiale.

AMU 44979

Engelsk på jobbet - for begyndere

Aars

Det er ikke til at komme udenom: Engelsk sniger sig ind over det hele. På kurset arbejder vi med typiske arbejdssituationer, hvor man kan have brug for et basalt engelsk ordforråd. Og så øver vi os sammen med andre, der sikkert heller ikke føler sig helt trygge ved det engelske sprog.

AMU 44978

Jobrelateret fremmedsprog med nuanceret ordforråd

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Efter uddannelsen kan deltageren anvende det givne fremmedsprog i komplekse og avancerede kommunikative situationer, hvilket sætter deltageren i stand til at udføre sine daglige arbejdsfunktioner med anvendelse af fremmedsproget.

AMU 44979-0223, 44979-0323

Jobrelateret fremmedsprog med basalt ordforråd

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Kurset er for dig, som ønsker at blive bedre til teknisk engelsk inden for entreprenør– eller landbrugsmaskiner. Efter uddannelsen kan deltageren anvende det givne fremmedsprog i typiske og basale kommunikative situationer, hvilket sætter deltageren i stand til at udføre sine daglige arbejdsfunktioner med anvendelse af fremmedsproget.   TYSK - Bliv klar til at tale med sommerens mange tyske turister. Deltageren kan, i jobfunktioner hvortil der kan udvikles arbejdsmarkedsuddannelser, anvende det givne fremmedsprog i typiske og basale kommunikative situationer, hvilket sætter deltageren i stand til at udføre sine daglige arbejdsfunktioner med anvendelse af fremmedsproget. Deltageren kan på dette niveau bruge fremmedsproget situationsbestemt i forhold til målgruppe, sted og medie. ENGELSK - Få løftet dine engelsk kompetencer. Deltageren kan, i jobfunktioner hvortil der kan udvikles arbejdsmarkedsuddannelser, anvende det givne fremmedsprog i typiske og basale kommunikative situationer, hvilket sætter deltageren i stand til at udføre sine daglige arbejdsfunktioner med anvendelse af fremmedsproget. Deltageren kan på dette niveau bruge fremmedsproget situationsbestemt i forhold til målgruppe, sted og medie.

Ledelse & oplæring

Kurser inden for personaleledelse, bæredygtighed, samarbejde, oplæring og LEAN-værktøjer

AMU 49728, 49729, 49732, 49730, 49733, 40406, 49734

Den grundlæggende lederuddannelse (Aars)

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Den grundlæggende lederuddannelse er et kursusforløb, hvor du som deltager kan blive klogere på dig selv, og det du har i dit lederskab, samtidig med, at du kan blive klogere på dine medarbejdere og kollegaer, og hvordan I sammen kan skabe endnu mere værdi i hverdagen. Hvis du ønsker at udvikle dig som leder og som menneske, så er uddannelsen et godt udgangspunkt. I løbet af de 13 kursusdage vil du også blive en del af et netværk, hvor du vil opleve, at de andre deltagere ”bøvler” med ledelsesmæssige udfordringer, der ligner dem, du selv har. Vores erfaring er, at dette netværk lever også efter de 13 dages uddannelse. Den grundlæggende lederuddannelse består af fem moduler af to eller tre dages varighed.De fem moduler er bygget op omkring seks forskellige AMU-mål, så de tilsammen giver en grundlæggende indsigt i, hvad ledelse er, hvem du er som leder, og hvordan du bedst leder dine medarbejdere i virksomheden, så du styrker motivationen. Vi tilbyder alle deltagere en DiSC personprofil til kr. 2.000,00 ekskl. moms. Analyserne præsenteres på modul 1 og bearbejdes på modul 2. Modul 1 Ledelse og det personlige lederskabModul 2 Kommunikation som ledelsesværkstøjModul 3 Lederens konflikthåndtering og vanskelige samtaler & mødeledelseModul 4 Situationsbestemt ledelseModul 5 Forandringsledelse  

AMU 49728, 49729, 49730, 49732, 49733, 49734

Den grundlæggende lederuddannelse (Hobro)

Hobro

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Den grundlæggende lederuddannelse er et kursusforløb, hvor du som deltager kan blive klogere på dig selv, og det du har i dit lederskab, samtidig med, at du kan blive klogere på dine medarbejdere og kollegaer, og hvordan I sammen kan skabe endnu mere værdi i hverdagen. Hvis du ønsker at udvikle dig som leder og som menneske, så er uddannelsen et godt udgangspunkt. I løbet af de 13 kursusdage vil du også blive en del af et netværk, hvor du vil opleve, at de andre deltagere ”bøvler” med ledelsesmæssige udfordringer, der ligner dem, du selv har. Vores erfaring er, at dette netværk lever også efter de 13 dages uddannelse. Den grundlæggende lederuddannelse består af fem moduler af to eller tre dages varighed.De fem moduler er bygget op omkring seks forskellige AMU-mål, så de tilsammen giver en grundlæggende indsigt i, hvad ledelse er, hvem du er som leder, og hvordan du bedst leder dine medarbejdere i virksomheden, så du styrker motivationen. Vi tilbyder alle deltagere en DiSC personprofil til kr. 2.000,00 ekskl. moms. Analyserne præsenteres på modul 1 og bearbejdes på modul 2. Modul 1 Ledelse og det personlige lederskabModul 2 Kommunikation som ledelsesværkstøjModul 3 Lederens konflikthåndtering og vanskelige samtaler & mødeledelseModul 4 Situationsbestemt ledelseModul 5 Forandringsledelse  

AMU 49734

Forandringsledelse

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Kurset indgår også i den grundlæggende lederuddannelse. Efter uddannelsen kan du gennemføre forandrings- og udviklingsprocesser inden for organisatoriske og teknologiske forandringer, som fx digital og bæredygtig omstilling. Du bliver bevidst om faktorer, der kan påvirke medarbejderens motivation, trivsel, effektivitet og kompetenceudvikling i forandringsprocesser. Du er bevidst om sin egen ledelsesrolle i forandrings- og udviklingsprocesser samt initiativer, der fremmer det gode arbejdsmiljø i forbindelse med forandringsledelse.

AMU 49733

Situationsbestemt ledelse

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Kurset indgår også i den grundlæggende lederuddannelse. Efter kurset kan du anvende situationsbestemt ledelse til at skabe trivsel og motivation og samtidig fremme effektiviteten og produktiviteten. Du kan delegere ansvar, beslutninger og opgaver i forhold til den enkelte medarbejders og teamets kompetencer.

AMU 40406

Personalejura

Aars

Du lærer at udtænke og formidle løsninger på personalejuridiske problemstillinger og at inddrage arbejdsmiljøet i løsningen. 

AMU 40448

Salgsledelse

Aars

På kurset lærer du om planlægning af relevante aktiviteter, der fører til opfyldelse af salgsmål. Du arbejder også med salgsstrategi ogmotivation.

AMU 49785

Introduktion til bæredygtig omstilling

Aars

Efter kurset kan deltageren aktivt komme med forslag til og vurdere bæredygtighed i egen praksis og jobfunktion, på baggrund af kendskab til begrebet "bæredygtighed". Deltageren kan medvirke til at omstille en proces, et produkt eller en service i virksomheden, med henblik på udvikling af virksomhedens bæredygtighedsmål og indsatsområder.

AMU 49376

Samarbejde i teams

Aars

Formålet med kurset er at forbedre samarbejdet i teamet og med kolleger. Deltagerne arbejder derfor sammen i forskellige sammensætninger og får diskuteret med udgangspunkt i de ideer og værktøjer, som de bliver præsenteret for. Diskussionerne handler om deltagernes dagligdag, og hvordan samarbejdet kan blive bedre, så vi når vores mål og trives godt, mens vi arbejder henimod målene. Dagene bliver krydret med en del samarbejdsøvelser. Også her skal vi afslutningsvis bruge en time på at lave en lille AMU prøve. Her får en lille case, en situation (ca. 10 linjer), hvor holdet i grupper diskuterer situaationen, og hvordan den viden, de har fået i løbet af ugen, kan bruges til at forbedre samarbejdet. Grupperne deler til sidst deres tanker med holdet. Efter denne prøve kan alle deltagere få deres AMU-bevis. I praksis kan de 2 dage fx. forløbe som følger: Dag 1:  Om teams, mål, gruppedynamik, roller (fx. Belbins teamroller) Dag 2:  Om kommunikation og feedback.   Godkendelsen er lånt af EUC-Nordvest.

AMU 49259

Kommunikation i teams

Aars

AMU 49262

Brug af Lean i teams

Aars

På dette kursus introduceres du til teamets rolle i lean, og lærer at skabe sammenhæng mellem teamets arbejde og lean, og derigennem få eget team til at understøtte virksomhedens brug af lean. Du får viden om, hvor teams og samarbejde i teams kan understøtte virksomhedens anvendelse af lean.   Lånt godkendelse fra EUC-Nordvest.

AMU 49086

Anvendelse af leanværktøjer i produktionen

Aars Hobro

Formålet med kurset er at arbejde i praksis med lean principper. Deltagerne arbejder sammen i grupper omkring en arbejdsproces efter deres eget valg. Vi krydrer dagene med små pauser eller afbræk med fx samarbejdsøvelser. De første 3 dage drypper vi ideer og værktøjer fra Lean ind. Grupperne arbejder med det enkelte værktøj og afprøver/tager stilling til, hvordan det værktøj kan skabe en forbedring i deres arbejdsproces. De sidste 2 dage arbejder grupperne med deres "svendestykke". Torsdagen går med at grupperne laver deres "svendestykke", deres forslag til forbedringer, og hvordan forbedringerne kan realiseres i praksis. Fredag præsenterer gruppernes deres forslag for holdet. Afslutningsvis skal vi også bruge en time på at lave en lille AMU prøve, hvor holdet i grupper samler op på den viden, de har fået i løbet af ugen. Grupperne deler til sidst deres tanker med holdet. Efter denne prøve kan alle deltagere få deres AMU bevis. I praksis kan ugen fx. forløbe som følger: Dag 1: Lean grundprincipper - og noget om hvordan vi som mennesker håndterer forandringer. Dag 2: Status: Deltagerne arbejder i grupper og laver overblik over de arbejdsgange, som de er en del af, og identificerer problemer/forbedringspunkter. Dag 3: Mulige lean løsninger introduceres: Fx. 5S, 7 spildformer. Dag 4: Grupperne arbejder på deres "svendestykke": Hvad der kan forbedres, og hvordan det kan forbedres. Dag 5: Grupperne præsenterer deres "svendestykke" for holdet.   Lånt godkendelse af EUC Nordvest.

AMU 40373

Sidemandsoplæring

Aars

Deltageren kan anvende oplæringsmetoder, oplæringsmaterialer og kommunikation. Deltageren har kendskab til kompetence og indlæringsstil.

AMU 49995

EUD-Oplæringsvejledning for den uddannelsesansvarl

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Kan du planlægge og tilrettelægge elevens/lærlingens uddannelsesforløb efter gældende uddannelsesordning. Har du kendskab til at lærestedets ansvar for elevens/lærlingens uddannelsesforløb er fastlagt efter love og regler for uddannelsen. Har du kendskab til lærestedets lovpligtige opgaver vedr. udarbejdelse af uddannelsesplan og logbog/erklæring om oplæring for eleven/lærlingen. Har du kendskab til det lovpligtige samarbejde mellem lærestedet og erhvervsskolen om elevens/lærlingens præstationer og faglige udvikling. Kan du anvende redskaber til kvalitetssikring, herunder brug af logbog/erklæring om oplæring og elevsamtaler/lærlingesamtaler. Har kendskab til, at elever/lærlinge kan have forskellige kulturelle baggrunde og individuelle behov, der kan have betydning for deres muligheder for inklusion i arbejdsfællesskaberne. Har kendskab til, at der kan søges om specialpædagogisk støtte til elever/lærlinge med funktionsnedsættelser.

AMU 49998

EUD-Oplæringsvejledning for den daglige oplærer

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? - Planlægge modtagelse af eleven/lærlingen, så denne føler sig velkommen og inkluderet i et arbejdsfællesskab (fx sjak). Introducere arbejdsopgaver, så eleven/lærlingen opnår forståelse for uddannelsens faglige mål. Integrere eleven/lærlingen i lærestedets arbejdskultur. Anvende metoder og redskaber, herunder kendskab til læringsstile og deres anvendelse i praksis til instruktion og vejledning, der bidrager til, at eleven/lærlingen bliver medspiller i lærestedet. Give løbende, konstruktiv feedback, der støtter elevens/lærlingens ansvar for egen uddannelse, og som udvikler og fastholder eleven/lærlingen i uddannelsen. Gennemføre motiverende samtaler, der sikrer faglig progression i elevens/lærlingens uddannelse og skaber sammenhæng i oplæringsforløbet.

AMU 43573, 49445, 43572

Den grundlæggende projektleder-uddannelse

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Uddannelsen er et udviklingsforløb på i alt 9 dage, opbygget af tre moduler af tre dages varighed. Uddannelsen er kompetencegivende i forhold til offentlig videreuddannelse. Derfor er der offentlig tilskud til uddannelsen. Det betyder, at der kun skal betales et mindre deltagergebyr. Det overordnede formål med uddannelsen er at du lærer, hvordan man praktiserer god projektledelse.- Hvad er god projektledelse og hvordan bliver jeg god til det?- Projektlederrollen fra start til slut.- Hvordan vælger jeg den rigtige projektstyringsmodel?- Projektlederens værktøjer.- Hvordan styrer du et projekt til succes, herunder faldgruber i de forskellige projektfaser og måder at undgå disse?- Udarbejdelse af en projektplan med aktivitetsoversigt, resurseoversigt, tidsplan med milepæle.- Hvordan skaber du motivation og engagement, når du skal starte et projekt og sammensætte og udvikle en projektgruppe?- Hvordan forankres projektet i forhold til anvendelse og læring?Uddannelsen giver dig også mulighed for at opbygge et netværk med andre projektledere.

AMU 49445

Projektledelse

Aars

Efter kurset kan du anvende relevante projektstyringsværktøjer som udgangspunkt for god projektledelse, karakteriseret ved håndtering af teamudvikling gennem motivation og engagement, konflikthåndtering samt kommunikation i projektorganisationen.

AMU 43572

Ledelse af forandringsprocesser

Aars

Du lærer at diagnosticere, organisere og sturkturere forskellige problembehandlingsprocesser, herunder kendskab til forskellige værktøjer, der fremmer de kreative og dynamiske processer i forskellige produktionsmiljøer. Du får kendskab til lederrollen og hvilke krav, du skal opfylde, for at kunne agere som sparringspartner.

AMU 40446, 42833, 44568

Ledelse og ressourceoptimering

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Den grundlæggende lederuddannelse har givet mange et godt fundament, som de kan bygge deres egen ledelse på. Det behøver ikke slutte her, hvis du forsat vil udvikle dit lederskab. Nu får du mulighed for at lægge flere lag på det, du allerede kan og gør. Ledelse handler ofte om at skabe resultater med og gennem andre, og det er netop det at skabe resultater, der er  omdrejningspunktet i Ledelse og ressourceoptimering. Ledelse og ressourceoptimering bygger videre på de emner, der blev arbejdet med i den grundlæggende lederuddannelse. Udvikling, af de medarbejdere man er leder for, bør være en naturlig del af det at være leder, men det er lettere sagt end gjort. Derfor handler ledelse og ressourceoptimering i stor udstrækning om udvikling af medarbejdere. Det at sætte mål for den enkelte medarbejder, være tydelig i sin ledelse og følge op og give feedback, er en del af kurset. Desuden vil vi arbejde med optimering af de arbejdsprocesser, der udgør deltagernes hverdag. Ofte er det små ændringer, der kan skabe store forandringer. Ledelse af egen og andres tid er en hjørnesten i uddannelsen. Modul 1 Anerkendende ledelseModul 2 Gennemførsel af personalesamtalerModul 3 Lederens ressourceoptimering

AMU 43573

Ledelse af teams/produktionsgrupper

Aars

Du lærer at organisere og sammensætte forskellige grupper ud fra deltagernes forudsætninger, gruppernes formål og beslutningskompetence samt afdække og anvende relevant lederstil ud fra gruppens aktuelle udviklingstrin. Du lærer forskellige teknikker til at udvikle og fremme samspillet i grupper.

AMU 49728

Ledelse og det personlige lederskab

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Kurset indgår også i den grundlæggende lederuddannelse. Deltageren udvikler sit kendskab til egen ledelsesstil og bliver bevidst om sin ledelsesrolle i forhold til samarbejdssituationer på alle niveauer i organisationen. Deltageren lærer at skabe rum til ledelse ved fx at skabe overblik, prioritere og delegere opgaver.

AMU 49729

Kommunikation som ledelsesværktøj

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Kurset indgår også i den grundlæggende lederuddannelse. Efter uddannelsen er du bevidst om kommunikationens betydning for egen lederrolle, og du kan aktivt bruge forskellige kommunikationsformer i kommunikationen med medarbejdere, lederkolleger og egen leder.

AMU 49730

Mødeledelse

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Kurset indgår også i den grundlæggende lederuddannelse. Efter uddannelsen kan deltageren som et element i ledelsesfunktionen planlægge, afholde og lede forskellige typer af møder med fokus på at skabe værdi for virksomheden og mening for deltagerne.

AMU 42833

Aars

Deltageren har viden om anerkendende ledelse, herunder hvilken rolle kommunikation og dialog spiller i anerkendende ledelse. Deltageren kan i forlængelse heraf operationalisere de kommunikationsformer, der er karakteristiske for anerkendende ledelse. Deltageren kan anvende den anerkendende tilgang som et operationelt dialogredskab til udvikling af medarbejdernes faglige og personlige kompetencer. Det kan fx være gennem MUS-samtaler og coaching. Derudover kan deltageren anvende den anerkendende tilgang til at sikre en fremadrettet, konsensusorienteret og løsningsorienteret tilgang til problemer og konflikter.

AMU 47671

Faglig skrivning

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Deltageren styrker og videreudvikler sine færdigheder i at fastholde informationer og skrive korte tekster med henblik på løsning af faglige opgaver i den aktuelle branche eller i erhvervsrettet voksenuddannelse.

AMU 49979

Medspiller til grøn omstilling i produktionen

Aars

Hvad er det nu lige med grøn omstilling? Og hvad betyder det for mig og min virksomhed? På kurset bliver du klædt på til at være en aktiv medspiller til virksomhedens strategi for grøn omstilling i produktionen.   Lånt godkendelse af EUC Nordvest.

Sikkerhed og førstehjælp

Kurser inden for sikkerhed, ergonomi og førstehjælp

AMU 45141

Brandforanstalt-ninger ved gnistproducerende værktøj

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Deltageren vil være bekendt med de forsikringsmæssige forhold ved udførsel af varmt arbejde.Det indebærer gennemgang af en aftale blanket der er udstedt af et forsikringsselskab.Deltageren vil få udleveret et bevis på bestået kursus i form af et plastikkort der gælder i fem år.Deltageren vil være bekendt med håndtering af trykflasker der fjernes ved brand.Deltageren vil være bekendt med forskellige automatiske brandsluknings anlæg i bygninger og alarmering af brandvæsen. Kurset er gældende i 5 år, hvorefter det skal fornyes.

AMU 40392

Ergonomi

Aars

AMU 49265

Håndtering af uheld og ulykker

Aars

På dette kursus lærer du om håndtering og forebyggelse af uheld og ulykker. Alarmering og support til redningsmandskab, politi, myndigheder m.v. samt medvirken til førstehjælp og elementær brandbekæmpelse.   Lånt godkendelse af EUC Nordvest.

Grundlæggende førstehjælp

Aars Hobro

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Kurset afholdes over 2 dage.Pris kr. 16.000 optil 16 deltagere

Teknik, metal og maskiner

Hydraulik, elektronik, aircondition, sikkerhed, have- og parkmaskiner, entreprenør- og landbrugsmaskiner, CETOP kurser, maskintegning og svejsning.

AMU 49628

Eftersyn på personløftere

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Kurset indeholder:- Lovgivning bag lovpligtigt hovedeftersyn- CE-mærkning- Overensstemmelseserklæring- Relevante standarder til mobile personløftere- Krav til det lovpligtige hovedeftersyn- Krav til dokumentation for det lovpligtige hoved-eftersyn- Krav til virksomheder der udfører lovpligtigt hovedeftersyn- Krav til den der udfører lovpligtigt hovedeftersyn- Brug af eftersynsmapper og checklister til mobile personløftere- Gennemgang af sikkerhedsfunktioner og kategori inddeling- Krav til udskifteligt udstyr- Krav til arbejdsstandplads- Krav til lastholderventiler- Praktiske øvelser i udførelse af lovpligtigt hoved-eftersyn på mobile personløftere- Praktiske øvelser i udfyldelse af checklister- Teoritest- Praktisk test Kurset omhandler: sakselift, trailerlift, teleskoplift, knækarmslift og teleskoplæsser.

AMU 48495

Personlift: Lovpligtigt eftersyn, faldhindrende udstyr

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Kurset henvender sig til de personer som foretager eftersyn på mobile løfte og transportredskaber(personlifte) og som gerne vil tilbyde kunderne en totalløsning på lovpligtige sikkerhedseftersyn. Kurset tager afsæt i de gældende love, standarder og Arbejdstilsynets vejledninger i eftersyn af faldhindrende udstyr. Deltageren vil herefter kunne foretage hovedeftersyn af faldhindrende udstyr, efter fabrikantens krav, gældende lovkrav og sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Deltageren vil ydermere få kendskab til brugsanvisning, mærkning, konstruktionsopbygning, Arbejdstilsynets sikkerhedskrav og kassationskriterier. Deltageren vil kunne kontrollere det faldhindrende udstyrs sikkerheds tilstand, samt anvende og udfylde tjekliste. På kurset vil der blive gennemgået eftersyn på flere typer af faldhindrende udstyr.

AMU 49630

Eftersyn på Entreprenør og landbrugsmaskiner

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Kursusindhold:-Lovgivning bag lovpligtigt hovedeftersyn- CE-mærkning- Overensstemmelseserklæring- Relevante standarder til entreprenør og landbrugsmaskiner- Krav til det lovpligtige hovedeftersyn- Krav til dokumentation for det lovpligtige hovedeftersyn- Krav til virksomheder der udfører lovpligtigt hovedeftersyn- Krav til den der udfører lovpligtigt hovedeftersyn- Hvilke maskintyper ved entreprenør og landbrug skal have udført lovpligtigt hovedeftersyn- Brug af eftersynsmapper og checklister til entreprenør og landbrugsmaskiner- Gennemgang af sikkerhedsfunktioner- Krav til udskifteligt udstyr- Praktiske øvelser i udførelse af lovpligtigt hoved-eftersyn på entreprenør og landbrugsmaskiner- Praktiske øvelser i udfyldelse af checklister- Teori test- Praktisk test

AMU 48110

Hydraulik & diagramlæsning (1)

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Vi anbefaler, at alle kursister starter med kurset 48110: Hydraulik og diagramlæsning på offroad materiel (1), hvorved det bedste kursusudbytte opnås. Efterfølgende kan vi tilbyde disse kurser:48111 - Hydraulikteknik på offroad materiel (2)49816 - Mobilhydraulisk anlæg: sammenkobling og indregulering 1 (3a)49817 - Mobilhydraulisk anlæg: sammenkobling og indregulering 2 (3b)41693 - LS-hydraulik på mobile maskiner (4) Deltageren kan montere og idriftsætte hydrauliske styringer for tryk og flow på offroad materiel, herunder udvælge komponenter som fx retningsventiler, strømreguleringsventiler, cylindre og motorer. Deltageren forstår principperne bag hydrauliske pumper og motorer med fast deplacement og kanudføre pumpetest samt beregne pumpekapacitet og virkningsgrad. Deltageren kan fremstille og læse hydraulikdiagrammer for mindre hydrauliske anlæg i henhold til Dansk Standard.

AMU 21056

CETOP level 1: Grundlæggende mobilhydraulik

Aars

På kurset lærer deltagerne grundlæggende om hydrauliske systemer og deres komponenter. De kan hjælpe med at inspicere og reparere både lavtryks- og højtrykshydrauliske anlæg. Desuden kan de bygge hydrauliske systemer ved hjælp af rør og slanger baseret på diagrammer og systembeskrivelser. Deltagerne vil få kendskab til de fysiske begreber og deres anvendelse samt forståelsen af, hvordan simple hydrauliske systemer fungerer. De vil lære at læse og forstå simple hydrauliske diagrammer og symboler. Derudover vil deltagerne kunne opbygge og justere enkle hydrauliske systemer. De vil også forstå betydningen af renhed i forhold til det udstyr, de arbejder med, og hvordan de sikrer renheden under installation, drift og reparation. Kurset fokuserer også på personlig sikkerhed under arbejdet. Efter kurset kan deltageren:- Anvende viden om tryk, flow, kraft, moment, hastighed og effekt.- Anvende viden om korrekt brug af værktøj, samt udføre arbejde med hydrauliske komponenter og anlæg efter gældende sikkerhedsprocedure.- Kendskab til grundlæggende hydrauliske komponenter samt deres funktionsprincipper i almindelige hydrauliksystemer.- Inspicere, måle og tilpasse gastrykket for akkumulatorer inden for klasse C.- Anvende viden om hydrauliske væskers egenskaber, samt klassificering, viskositet og forhold for oliens levetid og vedligeholdelse.- Anvende viden om ISO-forureningsklassificeringen af hydraulikolie, herunder udfylde relevant dokumentation for forureningsgrad samt forholde sig til resultatet.- Anvende viden om klassificering af oliefiltre samt deres placering i hydrauliske systemer.- Foretage olieprøver direkte i partikelmåler.- Læse og forstå hydraulikdiagrammer for mindre hydrauliske anlæg.- Opsætning og igangsætte mindre hydrauliske anlæg ud fra relevant dokumentation.- Dokumentere og foretage indstilling og kontrol af tryk og flow ud fra data.

AMU 48114

Grundlæggende elektronik på mobile maskiner, 1

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Kurset er grundlæggende, og deltagerne behøver ikke at have kendskab til elektriske kredsløb i forvejen. Deltageren vil lære, at analysere, mindre el diagrammer og fejlfinde i enkle elektroniske kredsløb. Der vil blive arbejdet med strøm, spænding, modstand og effekt samt disse begrebers indbyrdes påvirkning. I løbet af kurset vil du også få kendskab til funktionen og udmålingen af almindeligt forekommende elektroniske komponenter.

AMU 48115

Grundlæggende elektronik på mobile maskiner, 2

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Kurset henvender sig til alle, som skal foretage eftersyn eller reparation af elektriske kredsløb på mobile maskiner. Kurset er grundlæggende, og deltagerne behøver ikke at have kendskab til elektriske kredsløb i forvejen. Kurset bibringer deltagerne et godt fundament for efterfølgende at deltage i produktspecifikke kurser. Deltageren vil lære grundlæggende begreber i elektriske kredsløb. Derudover lægges der især vægt på diagramlæsning, måleteknik og systematisk fejlfinding. Efter kurset kan deltageren:- Anvende multimeterets funktioner effektivt- Analysere diagrammer og anvende disse i forbindelse med fejlfinding- Afgøre om fejl i et elektrisk kredsløb skyldes defekte komponenter eller forsyningsfejl. Desuden opnår deltageren kendskab til:- Almindeligt forekommende komponenter, herunder relæer, dioder - Styringskredsløb, hvori der indgår følere- Computerstyring, herunder PWM- Grundlæggende canbusstyring

AMU 48113, 49967

El drevne off road køretøjer, fejlfinding og rep.

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Du kan med den opnåede viden: Foretage kontrol, fejlfinding og reparation på den eldrevne entreprenør- og landbrugsmaskines el-mekaniske, el-hydrauliske og eldrevne transmissionssystemer. Anvende relevant dokumentation og værktøjer til kontrol og fejlfinding på den eldrevne entreprenør- og landbrugsmaskines el-mekaniske, el-hydrauliske og eldrevne transmissionssystemer.

AMU 48573

2- og 4-taktsmotor, reparation af have/parkmaskiner, 1

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Deltageren har efter kurset viden og færdigheder til at, foretage kontrol, eftersyn og simpel fejlfinding af 2- og 4-taktsmotorer, herunder motorens enkeltkomponenter og udskifte defekte komponenter. Blandt andet vil emner som brændstofsystemer, tændingssystemer, kølesystemer, udmåling af motorkomponenter og fejlfinding være indeholdt i kurset. Undervisningen vil veksle mellem teoriundervisning i både klasselokale og værksted og praktisk arbejde i værkstedet. Alt i et behageligt og uformelt undervisningsmiljø. Kurset vil give et godt fundament for at arbejde med motorer inden for skov-, have– og parkbranchen og motorer af lignende karakter.

AMU 48505

Håndholdt have/parkmaskiner, justering og enkel reparation, 1

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Under kurset opnår kursisten kendskab til funktion, simpel fejlsøgning og justering af håndholdte have og parkmaskiner. Dette sker gennem undervisning i værksted såvel som teorilokale.Efter kurset vil kursisten være i stand til at råde og vejlede kunder inden for vedligehold af have ogparkmaskiner. Kurset vil omfatte maskiner som motorsav, buskrydder, hækkeklippere og lignende maskiner ogder vil være arbejde med instruktionsbøger tilhørende disse maskiner. Generel forståelse for 2- og 4- taktmotorer er en forudsætning for at kunne få et optimalt udbytte af kurset.

AMU 48503

Håndholdt have/parkmaskiner, fejlfinding og reparation, 2

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Kursisten som deltager på dette kursus har typisk allerede deltaget i Håndholdte have- og parkmaskiner, 1 og ønsker at bygge oven på dette kursus. Der vil være undervisning inden for elektriske og mekaniske systemer på have og parkmaskiner og 2- og 4- taktmotorer vil blive udbygget med diagnoseværktøjer til indstilling og fejlsøgning. En grundlæggende forståelse for funktionen i eksempelvis motorsave og buskryddere er en forudsætning for at få et optimalt udbytte af kurset.

AMU 48504

Kørende have/parkmaskiner, fejlfinding og reparation, 2

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Deltageren kan indstille, fejlsøge og reparere kørende have- og parkmaskiner. Endvidere kan deltageren benytte relevante diagnoseværktøjer til indstilling, udmåling og fejlsøgning på maskinernes systemer.

AMU 48926

Grundlæggende CAD

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Anvende tegneprogrammets basale funktioner til tegning af simple solider med huller og rejfninger. Fremstille og målsætte arbejdstegning i 2D fra 3D solid samt definere materialetyper. Tilpasse og redigere solider (mål på sketch/extrudering) samt gemme filerne i forskellige formater (stp, sat, dxf mv). Konstruere givne assemblys af egen eller udleverede part filer og importere standardkomponenter fra toolbox/content center. Fremstille arbejdstegninger, herunder eksploderede, af assemblys inkl. stykliste og positionsnumre. Lånt godkendelse fra Marcantec, Viborg

AMU 49485

Svejsning med fleksibel svejserobot

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Deltageren har viden om: - Ved hvilke typer af svejseopgaver/produktionsopgaver der med fordel kan anvendes mobil og let omstilbar svejserobot - Sikkerheds og arbejdsmiljørisici forbundet med betjening af fleksibel svejserobot - Robottens opbygning og funktionalitet, herunder indbygget fiksturværktøj og programmeringsmuligheder og begrænsningDeltageren kan med udgangspunkt i ovenstående viden: - Vurdere i hvilke situationer manuel svejsning kan erstattes med svejsning med mobil og let omstilbar svejserobot. - Opsætte og betjene mobil og let omstilbar svejserobot - Foretage programmering og optimering af mobil og let omstilbar svejserobot, herunder opstilling med fikstur. Lånt godkendelse fra EUC Nordvest, Hjørring

AMU 44530

§ 17 (Arbejdsmiljø og sikkerhed ved svejsning og termisk skæring)

Aars

Deltagerne har kendskab til relevante arbejdsmiljøpåvirkninger, sundhedsrisici og foranstaltninger ved svejsning og termisk skæring (plasmaskæring, laserskæring og flammeskæring), herunder kravene i Arbejdstilsynets bekendtgørelse. Derudover har deltagerne en teoretisk viden om arbejdsmiljømæssige forhold, regler og krav, der har betydning ved svejsning og termisk skæring samt slibning i tilknytning hertil. 

AMU 48691

Traktor enkel, indstilling og udmåling 1

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Deltageren kan indstille den enkle traktors forskellige funktioner ved hjælp af relevant dokumentation. Endvidere kan deltageren udføre målinger på den enkle traktors mekaniske, elektriske og hydrauliske funktioner.

AMU 46899

Sikkerhed på løfte- og hejseredskaber

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Deltageren vil efter kurset, kunne foretage 12 mdr. lovpligtig sikkerhedseftersyn, herunder statisk belastningsprøve på sikkerhedsmæssig forsvarlig vis, efter Arbejdstilsynets forskrifter AT-anvisning nr. 2.3.0.2 og 2.3.0.3 og maskindirektiv. Kurset tager afsæt i gældende lovgivning, standarder fx EN 12999, direktiver og andre krav til  køretøjsmonterede løfte- og hejseredskaber fx kraner, wirehejs og læssebagsmæk. Deltageren får udleveret kompendier og andet materiale, der anvendes som opslagsværk og baggrundsviden til eftersynsrunden og vil bagefter kunne dokumentere eftersynets gennemførsel ved hjælp af kontrolskema. Kontrolskema og kompendiet dækker alle hovedpunkterne som skal efterses ved eftersynsrunden, også wirekontrol efter ISO standard 4309.

AMU 47364

Sikkerhedseftersyn anhuggergrej / udskifteligt udstyr

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Kurset henvender sig til de personer som foretager eftersyn på løfte, hejse og transportmateriel og som gerne vil tilbyde kunderne en totalløsning på lovpligtige sikkerhedseftersyn. Kursets tager afsæt i de gældende love, standarder og Arbejdstilsynets vejledninger i eftersyn af anhuggergrej samt journalpligt. Deltageren vil herefter kunne foretage hovedeftersyn af anhuggergrej og udskifteligt udstyr til løfte og hejseredskaber, efter fabrikantens krav, gældende lovkrav og sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Deltageren vil ydermere få kendskab til brugsanvisning, mærkning, konstruktionsopbygning, Arbejdstilsynets sikkerhedskrav og kassationskriterier. Samt belastningsprøve og revneprøve. Deltageren vil kunne kontrollere det udskifteligt udstyrs mekaniske og hydrauliske sikkerheds tilstand samt anvende og udfylde tjekliste. På kurset vil der blive gennemgået eftersyn på flere typer anhuggergrej fx:- Rundsling og fladstropper- Wire, kovser, ferule, wirelåse,- Kroge, kæder, garniturering, overgangsled, samle led- Pladekløer, C-krog, vakuumløftere, løfte åg, pallegafler, tangkrog, grab osv.

AMU 49978

Lovpligtigt syn af sprøjteudstyr

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Kurset indeholder:- Lovgivning om sprøjter og sprøjtesyn- Relevante standarder i forbindelse med sprøjtesynet- Krav til teststeder og testudstyr- Dokumentation for udførelsen af sprøjtesynet- Sprøjteopbygning- Kalibrering af sprøjter- Brug af sprøjtesyns mappen og synsrapport- Teoretiske og praktiske øvelser i udførelse af sprøjtesyn- Sikkerhed og sundhed for synspersonalet- Afsluttende test

AMU 48811

Syn af mark- og tågesprøjter - opdateringskursus

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus?  Deltageren kan udføre lovpligtigt syn af pesticidsprøjter i henhold til gældende version af Miljøstyrelsens vejledning om syn af sprøjter. Endvidere får deltageren kendskab til gældende lovgivning, relevante standarder, samt nye teknologier vedrørende syn af sprøjter.

AMU 49377

Sikker adfærd i produktionen

Aars

På dette kursus lærer du at medvirke til udvikling af sikker adfærd i produktionsvirksomheder samt anvende en funktionel model for adfærdsregulering. Du lærer også at medvirke aktivt i at instruere kollegaer om sikker adfærd i forbindelse med interne aktiviteter på dit arbejde, ligesom du med din egen adfærd kan være model for kollegaer angående sikker adfærd på arbejdspladsen.    Lånt godkendelse fra EUC Nordvest.

AMU 48111

Hydraulikteknik på offroad materiel (2)

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Deltageren kan montere og idriftsætte hydrauliske systemer med proportionalventiler og hydraulikpumper med variabel deplacement på offroad materiel. Deltageren kan kontrollere og redegøre for hydrauliske anlægs olierenhed og foretage en olieprøvetagning, og ud fra måleresultatet rådgive kunden om anbefalet vedligeholdelsesprogram for det hydrauliske anlæg.

AMU 49816

Mobilhydraulisk anlæg: Sammenkobling og indregulering 1 (3)

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Deltageren vil efterkurset kunne sammenkoble og indregulere proportionale retningsventiler, montere og indregulere sikkerhedsventiler, indregulere variable pumper, sammenkoble og indregulere belastningsfølsomme hydrauliske systemer samt montere og indregulere hydrauliske fodbremseventiler.

AMU 41693

LS-hydraulik på mobile maskiner (4)

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Under kurset vil deltageren hovedsageligt arbejde med fejlsøgning på LS-hydraulik. Der arbejdes med korrekt brug af måleudstyr samt test og udmåling af velfungerende anlæg og pumper i forskellige situationer. Deltageren vil derefter lave udmålinger på anlæg med forskellige indbyggede fejl, for efter kurset at kunne genkende de forskellige symptomer på anlæg der ikke kører optimalt. I forløbet vil deltageren arbejde med de forskellige muligheder for fejlretning på hydrauliksystemerne.Undervisningen er fordelt skiftevis som teoriundervisning i klasselokalet samt gruppearbejde med praktiskeopgaver i hydraulikværkstedet, hvor der laves forsøg med de forskellige komponenter på testbænkene.

AMU 48406

Hydrauliske forbindelser til off road materiel

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Deltageren har kendskab til regler og standarder omkring hydrauliske forbindelser og kan blandt andet på den baggrund fremstille rør- og slangeforbindelser til hydrauliske anlæg.

CETOP Level 1 - hydraulik prøve

Aars

CETOP Level 1 Hydraulik Prøve Vi afholder CETOP Level 1 Hydraulik Prøve torsdag den 19. september 2024. Denne prøve er primært rettet mod personer, der allerede har gennemført CETOP Level 1 kurset og ønsker at få deres færdigheder og viden officielt anerkendt med en certificering, der er respekteret i hele branchen. Pris pr. deltager: kr. 3.000,00 + moms (inkl. forplejning). Programmet for dagen På prøvedagen vil der være en grund opsamling på information og materiale, fra CETOP Level 1 kursus. Opsamlingen vil vare cirka halvdelen af dagen, og vil være inden selve prøven går i gang.Dette giver deltagerne mulighed for at få opfrisket deres viden og sikre, at de er fuldt forberedte til både den teoretiske og praktiske del af prøven.   Prøven består af: En kombineret teoretisk og praktisk prøve. Censor vil være til stede under hele prøveafviklingen for at sikre en retfærdig vurdering. Umiddelbart efter prøven vil vi fejre de kursister, der har bestået, med en mindre uformel fejring.Det bliver en god anledning til at netværke og fejre jeres succes med kollegaer og censor.   Vi ser frem til at se dig til prøven og fejre din succes! For yderligere information og tilmelding, kontakt Annemette L. Lorenzen på tlf.: 9698 1071 eller mail all@heguddannelser.dk.

AMU 49457

Grundlæggende elektronik på mobile maskiner, 3

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Deltageren vil lære principperne i spændingsregulering og kunne lave de nødvendige beregninger for at kunne opbygge og fejlfinde på proportionalventiler med spændingsregulering. Deltageren vil få kendskab til PWM signaler og kunne udmåle spænding og duty cycle. På kurset vil deltageren lære at idriftsætte og justere analoge og digitale controllere til styring af forskellige ventiler. Herunder også CAN-BUS controllere. Der vil blive arbejdet med principperne i CAN-BUS. Derunder digital kommunikation, udmåling samt fejlfinding, både på enkelte komponenter samt komplette  systemer. Under forløbet vil deltageren lære at anvende forskellige typer måleudstyr, bl.a. oscilloskop og CAN-BUS logger. Undervisningen er fordelt skiftevis som teoriundervisning i klasselokalet, samt gruppearbejde med praktiske opgaver i hydraulikværkstedet hvor der udmåles på komponenter og anlæg.

AMU 49967

Sikkerhed, fejlfinding og reparation

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Du vil selvstændigt kunne udføre L-AUS (Lavspænding Arbejde Under Spænding) på offroad køretøjer efter gældende love og regler med anvendelse af stærkstrømsbekendtgørelsen. Du vil kunne forstår og anvende viden om sikkerhedsaspekter ved udmåling af elektriske anlæg i drift. Du forstår og kan anvende viden om valg og korrekt anvendelse af relevant værktøj i henhold til gældende måleteknik, love, regler og standarder. Du kan foretage de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger under afprøvning af elektriske anlæg på offroad materiel. Du kan med den opnåede viden: Foretage kontrol, fejlfinding og reparation på den eldrevne entreprenør- og landbrugsmaskines el-mekaniske, el-hydrauliske og eldrevne transmissionssystemer. Anvende relevant dokumentation og værktøjer til kontrol og fejlfinding på den eldrevne entreprenør- og landbrugsmaskines el-mekaniske, el-hydrauliske og eldrevne transmissionssystemer.

AMU 48113

El-sikkerhed på offroad køretøjer

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Du vil selvstændigt kunne udføre L-AUS (Lavspænding Arbejde Under Spænding) på offroad køretøjer efter gældende love og regler med anvendelse af stærkstrømsbekendtgørelsen. Du vil kunne forstår og anvende viden om sikkerhedsaspekter ved udmåling af elektriske anlæg i drift. Du forstår og kan anvende viden om valg og korrekt anvendelse af relevant værktøj i henhold til gældende måleteknik, love, regler og standarder. Du kan foretage de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger under afprøvning af elektriske anlæg på offroad materiel. Du kan yde den nødvendige førstehjælp til tilskadekomne personer i forbindelse med L-AUS.

AMU 49459

Aircondition og klimaanlæg

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Kurset er KMO godkendt, og uddannelsen giver hermed mulighed for at opfylde kravene, for at kunne besidde fyldebevis og derved kunne servicere, efterse og fejlsøge på køretøjsmonteret køle- og klimaanlæg op til 2,5 kg. Deltageren vil kunne håndtere kølemiddel og trykflasker på en sikkerhedsmæssig forsvarlig måde, og være bekendt med sikkerhedsdatablad, lovgivning omkring transport, registrering og korrekt miljøhåndtering af kølemidler. På kurset vil aircondition anlæggets virkemåde og anlæggets forskellige komponenter blive gennemgået med funktion og virkemåde, herunder kompressor med fast og variabel fortrængning, kondensator, filter, skueglas, ekspansionsventil, termostat, pressostat, fordamper, isvagt og vedligehold og reparation af komponenterne. Deltagerne får udleveret kompendier og undervisningsmaterialer, som afklarer de fysiske love og regler som ligger til grunde for funktionen i aircondition anlæg af forskellige typer. På kurset vil deltagerne også blive bekendt med trykbetegnelser, datasøgning, temperaturforskelle og  andre termologier inden for området. I det praktiske kommer deltagerne til at aftappe kølemiddel, trykprøvers anlæg, vacuumsuge og påfylde korrekt fyldemængde ud fra data, og vil kunne anvende intalpiskema til fastsættelse af korrekt fyldemængde. Dette vil blive udført på forskellige fyldestation og efter vægt.

AMU 48502

Kørende have/parkmaskiner, justering og enkel reparation, 1

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Deltageren kan foretage grundlæggende justeringer på kørende have- og parkmaskiner. Endvidere kan deltageren fejlsøge og foretage mindre reparationer ved hjælp af tilhørende instruktionsmateriale.

AMU 49653

MAG-svejsning proces 135

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Efter gennemført kursus har deltageren opnået teoretisk viden om forhold, der har betydning for praktisk anvendelse af MAG svejsning proces 135 af kant- og stumpsømme i plade, på følgende områder: Tilsatsmaterialer Svejsefejl og kontrolmetoder Fugeformer og tildannelse Miljø og sikkerhed Efter gennemført kursus kan deltageren, ud fra instruktion og vejledning på et grundlæggende niveau udføre MAG-svejsning proces135 af kant- og stumpsømme i plade i materialegruppe 1.1 + 1.2 + 1.4 jf. CR/ISO 15608 i, godstykkelse 3-6 mm. Deltageren kan udføre nedennævnte svejsninger: FW-P-PA – kantsøm liggende FW-P-PG – kantsøm lodret faldende FW-P-PB – kantsøm stående BW-P-PA – stumpsøm oven ned BW-P-PG – stumpsøm lodret faldende Alle øvelsesopgaver gennemføres på grundlag af såvel mundtlige som skriftlige instruktioner og bedømmes visuelt iht. DS/EN ISO 5817, level C. Lånt godkendelse fra Mercantec, Viborg

AMU 49626

TIG-svejsning proces 141

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Efter gennemført kursus har deltageren opnået teoretisk viden om forhold, der har betydning for praktisk anvendelse af TIG svejsning proces 141 af kant- og stumpsømme i plade, på følgende områder: Tilsatsmaterialer Svejsefejl og kontrolmetoder Fugeformer og tildannelse Miljø og sikkerhed Efter gennemført kursus kan deltageren, ud fra instruktion og vejledning på et grundlæggende niveau udføre Tig-svejsning proces 141 af kant- og stumpsømme i plade i materialegruppe 1.1 + 1.2 + 1.4 jf. CR/ISO 15608, godstykkelse 2-6 mm. Deltageren kan udføre nedennævnte svejsninger: BW-P-PA - hjørnesømme med / uden spalte      BW-P-PA - stumpsømme I-fuge      BW-P-PC - stumpsømme I-fuge FW-P- PB - kantsømme stående Alle øvelsesopgaver gennemføres på grundlag af såvel mundtlige som skriftlige instruktioner og bedømmes visuelt iht. DS/EN ISO 5817, level C. Lånt godkendelse fra Mercantec, Viborg

AMU 49625

Lysbuesvejsning

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Efter gennemført kursus har du opnået teoretisk viden om forhold, der har betydning for praktisk anvendelse af lysbuesvejsning proces 111 af kantsømme i plade, på følgende områder: Tilsatsmaterialer Svejsefejl og kontrolmetoder Fugeformer og tildannelse Miljø og sikkerhed Efter gennemført kursus kan du, ud fra instruktion og vejledning på et grundlæggende niveau udføre lysbuesvejsning med beklædt elektrode proces 111, af kantsømme i materialegruppe 1.1 + 1.2 + 1.4 defineret i DS/ISO 15608 i, godstykkelse 5-8 mm. Du kan udføre nedennævnte svejsninger: FW-P-PA - kantsømme liggende FW-P-PB - kantsømme stående FW-P-PF - kantsømme lodret stigende Alle øvelsesopgaverne gennemføres på grundlag af mundtlige som skriftlige instruktioner og bedømmes visuelt iht. DS/EN-ISO 5817, level C. Lånt godkendelse fra Mercantec, Viborg

AMU 48927

Grundlæggende maskintegning

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Aflæse og anvende enkle emne/arbejdstegninger til emnefremstilling. Udarbejde arbejdstegninger efter gældende standarder for retvinklet projektion enten på udleverede CAD solider eller med almindelige tegneredskaber. Aflæse almindeligt forekommende emnetegninger. Målsætte snit-billeder og gevindaftegninger, enten på udleverede CAD solider eller med almindeligt forekommende tegneredskaber. Anvende emnetegninger i industriel produktion, herunder til sporbarhed af færdigvarer. Lånt godkendelse fra Mercantec, Viborg

AMU 49651

Mejetærsker: Opbygning og funktion

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Efter endt uddannelse har deltageren udført betjening, fejlfinding og reparation på en tidssvarende mejetærsker.

AMU 48449

Ballepresser: Fejlfinding og reparation

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Fejlfinding og reparation af ballepresserens elektriske, hydrauliske og mekaniske komponenter, blandt andet ved brug af diagnoseværktøj.

AMU 49652

Ballepresser: Opbygning og funktion

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Efter endt uddannelse har deltageren udført kontrol, fejlfinding og reparation på en tidssvarende ballepresser.

AMU 49658

Ballepresser: Kalibrering og synkronisering

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Kalibrering og synkronisering af ballepresserens mekaniske, hydrauliske og elektroniske komponente

AMU 47866

Opbygning, funktion og reparation af finsnitter

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Deltageren kan betjene og indstille finsnitterens forskellige funktioner ved hjælp af relevant dokumentation. Deltageren kan udføre fejlfinding og reparationer på maskinens mekaniske systemer og hydrauliske anlæg med tilhørende el-styringer.

AMU 47867

Fejlfinding og reparation af finsnitter

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Efter gennemført uddannelse kan deltageren udføre diagnose, fejlfinding og reparation ved hjælp af specialværktøj på finsnitterens mekaniske, hydrauliske, elektriske og elektroniske systemer ved hjælp af softwarebaseret diagnoseværktøj og servicemanualer.

AMU 48716

Entreprenørmaskiner enkel, indstil/udmål 1

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Deltageren kan betjene og indstille den enkle entreprenørmaskines forskellige funktioner ved hjælp af relevant dokumentation. Endvidere kan deltageren udføre målinger på den enkle entreprenørmaskines mekaniske, elektriske og hydrauliske funktioner.

AMU 48717

Entreprenørmaskiner enkel, fejlfind / reparer 2

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Deltageren kan foretage kontrol, fejlfinding og reparation på den enkle entreprenørmaskines mekaniske, elektriske og hydrauliske funktioner. Endvidere kan deltageren anvende relevant dokumentation og diagnoseværktøj til kontrol og fejlfinding på den enkle entreprenørmaskines funktioner.

AMU 48718

Entreprenørmaskiner avanceret, indstil/udmål 1

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Deltageren kan betjene og indstille den avancerede entreprenørmaskines forskellige funktioner ved hjælp af relevant dokumentation. Endvidere kan deltageren udføre målinger på den avancerede entreprenørmaskines mekaniske, elektriske og hydrauliske funktioner.

AMU 49814

Motor: Nye teknologier på motorer - ajourføring

Aars

Efter endt uddannelse kan deltageren afprøve, indstille og vedligeholde en tidssvarende motor, der er monteret på avancerede landbrugs- og entreprenørmaskiner køretøjer.

AMU 48693

Traktor enkel, fejlfinding og reparation 2

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Deltageren kan foretage kontrol, fejlfinding og reparation på den enkle traktors mekaniske, elektriske og hydrauliske funktioner. Endvidere kan deltageren anvende relevant dokumentation og diagnoseværktøj.

AMU 48694

Traktor enkel, opdatering og nye teknologier 3

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Deltageren kan foretage kontrol, fejlfinding og reparation på den enkle traktors mekaniske, elektriske og hydrauliske funktioner med fokus på nye teknologier.

AMU 48695

Traktor avanceret, indstilling og udmåling 1

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Deltageren kan indstille den avancerede traktors forskellige funktioner og udføre målinger på den avancerede traktors mekaniske, elektriske og hydrauliske funktioner.

AMU 48696

Traktor avanceret, fejlfinding og reparation 2

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Deltageren kan foretage kontrol, fejlfinding og reparation på den avancerede traktors mekaniske, elektriske og hydrauliske funktioner.

AMU 48697

Traktor avanceret, opdatering og nye teknologier 3

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Deltageren kan foretage kontrol, fejlfinding og reparation på den avancerede traktors mekaniske, elektriske og hydrauliske funktioner med fokus på nye teknologier.

AMU 49629

Autostyring: Opbygning og funktion

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Efter endt uddannelse har deltageren udført opsætning, kalibrering og afprøvning på et tidssvarende autostyringssystem på landbrugsmaskiner.

AMU 49649

Autostyring: Nye teknologier - ajourføring

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Efter endt uddannelse har deltageren udført betjening, opsætning og fejlfinding på et tidssvarende autostyringssystem, monteret på landbrugsmaskiner.

Truck- og teleskoplæsser-cerifikat

Certifikatkurser inden for gaffeltruck og teleskoplæsser

AMU 47592

Gaffeltruck certifikatkursus B, 7 dage

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Efter uddannelsen kan deltagerne føre og betjene gaffeltrucks og selvkørende gaffelstablere, foretage daglig vedligeholdelse af gaffeltrucks og gaffelstablere. Deltagerne skal være fyldt 18 år og kunne fremvise enten et gyldigt kørekort eller en tilfredsstillende lægeattest (Sundhedsstyrelsens blanket til helbredsmæssige oplysninger ved udstedelse af kørekort). Lånt godkendelse fra EUC Nordvest  

AMU 48671

Teleskoplæsser - Certifikat

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Du vil få kendskab til sikkerheds- og sundhedsmæssige forhold i forbindelse med arbejdet med teleskoplæssere, når de anvendes til løft af ting på gafler, kranarbejde eller personløft. Udover dette lærer du at arbejde helt konkret med teleskoplæssere. Du lærer at anvende korrekt køreteknik, stuve og stable gods korrekt, vælge egnet løft-tilbehør, ligesom du også lærer at betjene teleskoplæsseren, når det gælder løft af mennesker i mandskabskurv. Kurset indeholder teoretisk og praktisk viden om sikkerheden i brugen af teleskoplæsseren i henhold til arbejdstilsynets bekendtgørelse 1346, samt færdselsloven. Lånt godkendelse fra EUC Nord