Relaterede kurser
Måltidsplanlægning og tilberedning: Småtspisende 2
Med kurset opnår du viden og færdigheder, som gør dig i stand til producere diæter i små portioner, hvor måltidet har en høj energitæthed og gør brug af relevante specialprodukter.
Sikkerhed ved udvendig arbejde med asbestmaterialer
Deltagerne kan efter gældende regler arbejde sikkerheds- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarligt udendørs med asbestholdige materialer eller med andet arbejde, der ikke er indvendig nedrivning af asbestholdige materialer, eller som kan medvirke til udsættelse for asbeststøv. Deltagerne kan i denne forbindelse fuldt sikkerheds- og sundhedsmæssigt: Arbejde med indkapsling og indpakning af asbestholdigt materiale, som ikke er i god stand Arbejde med demontering af vandrør af asbest i jord, hvor en væsentlig del af materialet er knust Nedtage plane cementtagplader (skiferplader), der indeholder asbest Oprydde efter brand eller omfattende stormskader, hvor der er større mængder af knust asbestholdigt materiale Foretage hovedrengøring i forbindelse med nedrivningsarbejde Foretage udvendig nedrivning af bygninger under inddækning/totalinddækning Deltagerne kan udføre det nævnte arbejde med asbestholdige materialer ud fra kendskab til og/eller viden om: Asbest egenskaber og virkning for sundheden, herunder at rygning forstærker sundhedsfaren fra asbest Materialer, der kan formodes at indeholde asbest Aktiviteter, som kan medføre udsættelse for asbest, og betydningen af forebyggende foranstaltninger for at formindske udsættelsen Sikre arbejdsmetoder og personlige værnemidler Formålet med det rette valg af åndedrætsværn samt herved forbundne begrænsninger og rigtig anvendelse Nødforanstaltninger Rengøringsprocedurer Bortskaffelse af affald Helbredskontrol
Mad til vegetarer og veganere
Kurset er for dig, der ønsker at mestre kunsten at lave lækre vegetariske og veganske retter. Udforsk spændende opskrifter og lær at tilberede måltider, der imponerer enhver.
Grundlæggende konflikthåndtering
Du får forståelse for, hvordan og hvorfor konflikter opstår og indsigt i, hvilke roller man selv og andre kan have i en konflikt. Desuden får du kendskab til, hvordan konflikter trappes op og trappes ned. Faget er lånt af EUC Nord.
Årstidernes råvarer i måltiderne
Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Deltageren kan udnytte årstidernes friske råvarer ud fra ernæringsmæssige værdier og sensoriske kvaliteter. Ligeledes kan deltageren vælge egnede tilberedningsmetoder, således at måltiderne fremstår varieret og tilgodeser forskellige brugergruppers ønsker og ernæringsmæssige behov.