Benyt en anden browser for at få den optimale oplevelse.

Du benytter en browser som er forældet.
Du kan benytte en anden browser for at få den optimale oplevelse, vi anbefaler følgende: Google Chrome, Microsoft Edge, Firefox eller Opera.    Luk denne besked

Gå til indholdet
Uddannelser Mere fra HEG
HEG logo i rød
Søg
Skriv eksempelvis uddannelse, adgangskrav til murer, kontakt etc.

Q&A med vores hhx elev Noah

Vi tog en snak med Noah i sensommeren 2020 om hvordan han oplever livet på skolen, kammeratskabet og lærerne. Noah er 15 år gammel og spiller badminton i sin fritid, når han ikke har travlt i Hadsund Skoleorkester.

Læs med her og se, hvad han svarede — måske sidder du med samme overvejelser, som Noah gjorde?

Kan du fortælle lidt om dig selv? 

Jeg bor i Hadsund. Jeg går på HHX i Hobro. Jeg er 15 år gammel. Jeg spiller badminton i min fritid, og derudover går jeg til orkester i Hadsund Skoleorkester. Jeg har to storebrødre. Jacob på 21 år, blev student for to år siden på STX, og Andreas, der lige nu går i 3.g på STX.

Hvilke overvejelser gjorde du, inden du skulle vælge uddannelsesretning?

Jeg gjorde mig rigtigt mange tanker angående uddannelsesretning. Jeg havde alle de tre gymnasiale uddannelser under overvejelse. Jeg valgte faktisk stx, men efter at jeg havde gået der en uge besluttede jeg mig så for, at studere på hhx i stedet for. Allerede efter første dag vidste jeg, at stx ikke var noget for
mig. Jeg besluttede mig for, i første omgang, at gå på stx, da jeg var ekstremt meget i tvivl om, hvad jeg ville vælge, men efter at jeg har studeret på hhx i Hobro i et stykke tid nu, så er jeg blevet rigtigt glad for at gå her, både for fagene, lærerne og eleverne.

Hvor fik du informationer omkring uddannelserne?

Jeg fik informationer fra elevvejlederen, hjemmesider, brochurer og fra diverse sociale medier. Derudover hjalp bl.a. åben aften, brobygning og uddannelsesaften på at jeg kunne blive lidt mere klar over hvad de
forskellige uddannelser gik ud på. Jeg fik alt informationen jeg havde søgt, men der var dog stor
forskel på at opleve selve det, at gå på en uddannelse og bare at få information vedrørende en uddannelse.

Hvem hjalp dig med at vælge uddannelsesretning?

I starten fik jeg næsten udelukkende information og hjælp fra hjemmesider, vejledere og venner, men eftersom min interesse begyndte at gro for de forskellige uddannelser, og der søgte jeg hjælp og information fra mine søskende, forældre og mine tætteste venner.

Var der noget information, du ville ønske, du havde haft i forhold til at træffe en beslutning?

Jeg ville ønske at jeg kunne få lidt flere oplevelser. Jeg druknede næsten i alle oplysningerne fra alle ungdomsuddannelser, at jeg savnede nogle oplevelser eller informationer fra elever, om hvordan det rent
faktisk er at studere på diverse ungdomsuddannelser. Alle oplysningerne var med til, at give mig en holdning, hvor jeg var så meget i tvivl om, hvad jeg skulle vælge, at jeg bare tog den ”normale” ungdomsuddannelse, som er STX. Min konklusion er, at jeg gerne ville have haft nogle lidt mere nærgående oplevelser og informationer i stedet for den sædvanlige overfladiske salgstale.

Hvad fik dig til at vælge os som skole?

Jeg havde hørt om hhx fra nogle venner. Jeg har egentligt altid haft en interesse for handel og økonomi. Jeg har aldrig haft en særlig kærlighed for naturfag, og derfor er hhx oplagt til mig ift. De fag jeg godt kan lide. Jeg har også hørt mange ting omkring hhx i Hobro, både omkring de søde og dygtige lærere, men også omkring de venlige og imødekommende elever. Jeg var også blevet fortalt lidt om, hvordan hhx er jordnært, og at eleverne har et lidt mere personligt forhold til lærerne og de ældre elever.

Hvad var udslagsgivende for, at du valgte netop denne uddannelsesretning?

Jeg startede på ungdomsuddannelsen STX, men efter kun en uge der blev jeg klar over, at det slet ikke var noget for mig. Omgivelserne, fagene og lærerne passede mig ikke, det hele virkede så overfladisk, og min interesse for fagene var minimal. Efter at have fået den oplevelse vidste jeg med det samme, at jeg skulle have taget på HHX, og den beslutning har jeg bestemt ikke fortrudt.

Har du oplevet nogle fordomme blandt venner og familie eller andre i forbindelse med dit valg af uddannelse?

Jeg har kun mødt fordommen om, at man er meget pengecentreret og lidt selvglad, men de forskellige uddannelser har altid fordomme ift. de elever, som går på de andre uddannelser, men jeg synes overhovedet ikke at det har været slemt overhovedet.

Hvad vil du fremhæve ved at tage din uddannelse her hos os? 

Jeg vil fremhæve, at studiemiljøet, omgivelserne, mine medstuderende og lærerne er perfekte for mig. Selvfølgelig kræver det lidt tilvænning når man starter på en ny ungdomsuddannelse, men jeg kan bestemt ikke klage eller sætter fingeren på noget, så går mig på nerverne. Som konklusion er HHX-uddannelsen i Hobro et skønt sted, hvor der absolut er plads til alle.

Hvad er dine fremtidsplaner?

Jeg ved ikke helt hvad jeg vil med min fremtid og hvilke fremtidsplaner jeg har endnu, men umiddelbart har jeg planer om at læse videre efter hhx, med måske et sabbatår. Jeg ved ikke helt hvad mit drømmejob er, og jeg prøver at leve i nuet lige nu, da ens fremtidsplaner og holdninger kan nå at ændre sig meget i løbet
af den tid man går her, nu når man hele tiden udvikler sig og bliver klar over nye interesser.

Har du andre ting på hjertet?

Jeg vil bare lige hurtigt nævne, at jeg til hver en tid vil anbefale hhx i Hobro, da den ungdomsuddannelse i hvert fald er perfekt for mig. Eleverne på hhx er utroligt imødekommende og venlige. Lærerne, i hvert fald på hhx, er meget nede på jorden og prøver at forstå eleverne og sætte sig i vores sted, hvilket er rigtigt praktisk og skønt. Skolen har også en lækker kantine, et godt studiemiljø og et stærkt fællesskab.

HHX elev fra Hobro
Citat tegn

Jeg vil til enhver tid anbefale HHX i Hobro, da den ungdomsuddannelse i hvert fald er perfekt for mig. Eleverne på HHX er utroligt imødekommende og venlige. Lærerne er meget nede på jorden og prøver at forstå eleverne og sætte sig i vores sted, hvilket er rigtigt praktisk og skønt. Skolen har også en lækker kantine, et godt studiemiljø og et stærkt fællesskab.

Noah, hhx