Benyt en anden browser for at få den optimale oplevelse.

Du benytter en browser som er forældet.
Du kan benytte en anden browser for at få den optimale oplevelse, vi anbefaler følgende: Google Chrome, Microsoft Edge, Firefox eller Opera.    Luk denne besked

Gå til indholdet
Uddannelser Mere fra HEG
HEG logo i rød
Søg
Skriv eksempelvis uddannelse, adgangskrav til murer, kontakt etc.

Louise: Jeg kan se rigtig mange fremtidsmuligheder med uddannelsen

Vi har taget en snak med Louise om at være voksenelev, og om hvordan det er at være tilbage på skolebænken efter 20 år. Louise er ved at uddanne sig til ernæringsassistent her på HEG. Vi har stillet skarpt på de spørgsmål, som vi ved, mange andre sidder med, når de skal vælge uddannelse. Læs Louises historie, hvor du også får tips til, hvordan man får familielivet til at spille sammen med at være voksenelev.

Kan du fortælle lidt om dig selv?
Jeg hedder Louise og er 40 år. Jeg er bosat i Farsø, er gift og har to børn.

For 20 år siden blev jeg uddannet som cafeteriaassistent, men har ikke arbejdet inden for faget siden. Jeg har i en del år arbejdet i en fødevarebutik i delikatessen, hvor jeg har tilberedt smørrebrød og små lune retter samt bake-off.


Hvilke overvejelser gjorde du, inden du skulle vælge uddannelsesretning?
Mens mine børn var små, valgte jeg at skifte job og drosle lidt ned på arbejdsbyrden. Her kom jeg til at arbejde i en Daglig'Brugs, men efterhånden kunne jeg mærke, at jeg savnede maddelen i mit liv. Simpelthen at få lov til at tilberede og lave mad.


Hvor du fik du information omkring uddannelser henne?
Jeg begyndte så småt at ”google” jobopslag, og her kunne jeg se, at der blev søgt efter ernæringsassistenter. Og det var egentlig her, at min interesse for uddannelsen tog fart.

Jeg tog kontakt til vejlederen på HEG, og så gik det stærkt med at få samlet dokumentation for erfaring etc. Hanne fortalte mig, at når man er fyldt 25, skal man have lavet en realkompetencevurdering, hvor man tager højde for erfaring og tidligere uddannelse. Vurderingen fra skolen var, at jeg skulle have merit for grundforløb og var klar til at gå i gang med at søge efter en læreplads.

Jeg begyndte at søge efter læreplads i februar 2020 og i maj 2020 fik jeg min uddannelsesaftale som voksenelev hos Madservice Aalborg i hus.


Hvordan var det at komme tilbage til skolebænken?
Det har været hårdt, men også rigtig spændende. Jeg er i gang med min første skoleperiode og kan godt mærke, at det er mange år siden, at jeg har skulle lave lektier og aflevere opgaver. Det sværeste har nok været it-delen. Heldigvis er det altid nemt at få hjælp. Både fra de andre elever, men også fra underviserne.

Jeg kan mærke, at jeg prioriterer uddannelse/skole højere nu end for 20 år siden, og at jeg har valgt rigtigt. Jeg kan også mærke, at min selvtillid vokser, og at jeg får mere mod på læring. Jeg bliver virkelig grebet af det.


Hvad fik dig til at vælge HEG?
Jeg bor i Farsø, så det er den nærmeste skole, og jeg har også hørt positivt om skolen. Især efter, at jeg begyndte at søge læreplads, har jeg hørt godt om skolen fra arbejdsgiverne.


Hvad er dine fremtidsplaner?
Jeg kan se rigtig mange fremtidsmuligheder inden for uddannelsen til ernæringsassistent. Det er en meget bred uddannelse, og man kan arbejde mange forskellige steder. Mine klassekammerater arbejder vidt forskellige steder: lige fra efterskoler til hospitalskøkkener. Jeg er meget glad for at være hos Madservice, og jeg håber, at kunne fortsætte der efter endt læretid.


Hvad vil du sige til andre, som overvejer at blive voksenelev?
Spring ud i det. Jeg har ikke fortrudt, og jeg har mødt opbakning på alle fronter. Når det er sagt, vil mit bedst råd være, at man forventningsafstemmer med familie, så man får tid og rum til fordybelse.

 

Går du også og overvejer at blive voksenelev? Kontakt vores studievejledere, som kan hjælpe dig med alle de forskellige muligheder. 

2021 (Maj 2024) Louise Voksenelev Ernæringsassistent
Citat tegn

Til andre, som overvejer at blive voksenelev vil jeg sige: Spring ud i det! Jeg har ikke fortrudt, og jeg har mødt opbakning på alle fronter. Når det er sagt, vil mit bedst råd være, at man forventningsafstemmer med familie, så man får tid og rum til fordybelse.

Louise, ernæringsassistentelev

Relaterede uddannelser

Kirketoften FJO NZ2 7769

Gastronom (kok)

EUD EUX Aars Hobro

En vigtig del af arbejdet går ud på at sammensætte et måltid, så det bliver en oplevelse for kunden at spise.

Kirketoften FJO NZ2 7522

Bager

EUD EUX Aars Hobro

En bager og konditor bager brød og kager. En vigtig del af arbejdet går ud på at fremstille et produkt, der tiltrækker kunderne.

Elev fra uddannelsen fødevarer, jordbrug og oplevelser i gang med kødudskæring

Gourmetslagter

EUD EUX Aars Hobro

Når du vælger erhvervsuddannelsen som gourmetslagter, kommer du til at arbejde med udskæringer og tilberedning af kød.

Se alle erhvervs­uddannelser