Relaterede kurser
Ledelse af hygiejne og egenkontrol
Med kurset opnår du viden og færdigheder, som gør dig i stand til at udarbejde lovpligtige egenkontrolprogram og i forlængelse heraf vurdere, om madproduktionen i køkkenet foregår i overensstemmelse med lovgivningen og om nærmeste kollegaer og medarbejdere har de nødvendige kompetencer i den forbindelse.
Intro til madproduktion i professionelle køkkener
Med kurset opnår du viden om redskaber, maskiner og hygiejnekrav i det professionelle køkken. Du opnår også viden om valg af råvarer, herunder kvalitet, økologi og bæredygtighed og hvordan man på et grundlæggende niveau læser og følger en opskrift. Du opnår færdighed i at deltage i en professionel madproduktion, anvendelse af redskaber og maskiner og valg af råvarer. Du opnår også færdighed i at tilberede enkle retter ud fra en given opskrift.
EUD-Oplæringsvejledning for den uddannelsesansvarl
Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Kan du planlægge og tilrettelægge elevens/lærlingens uddannelsesforløb efter gældende uddannelsesordning. Har du kendskab til at lærestedets ansvar for elevens/lærlingens uddannelsesforløb er fastlagt efter love og regler for uddannelsen. Har du kendskab til lærestedets lovpligtige opgaver vedr. udarbejdelse af uddannelsesplan og logbog/erklæring om oplæring for eleven/lærlingen. Har du kendskab til det lovpligtige samarbejde mellem lærestedet og erhvervsskolen om elevens/lærlingens præstationer og faglige udvikling. Kan du anvende redskaber til kvalitetssikring, herunder brug af logbog/erklæring om oplæring og elevsamtaler/lærlingesamtaler. Har kendskab til, at elever/lærlinge kan have forskellige kulturelle baggrunde og individuelle behov, der kan have betydning for deres muligheder for inklusion i arbejdsfællesskaberne. Har kendskab til, at der kan søges om specialpædagogisk støtte til elever/lærlinge med funktionsnedsættelser.
Sidemandsoplæring
Deltageren kan anvende oplæringsmetoder, oplæringsmaterialer og kommunikation. Deltageren har kendskab til kompetence og indlæringsstil.
TIG-svejsning proces 141
Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Efter gennemført kursus har deltageren opnået teoretisk viden om forhold, der har betydning for praktisk anvendelse af TIG svejsning proces 141 af kant- og stumpsømme i plade, på følgende områder: Tilsatsmaterialer Svejsefejl og kontrolmetoder Fugeformer og tildannelse Miljø og sikkerhed Efter gennemført kursus kan deltageren, ud fra instruktion og vejledning på et grundlæggende niveau udføre Tig-svejsning proces 141 af kant- og stumpsømme i plade i materialegruppe 1.1 + 1.2 + 1.4 jf. CR/ISO 15608, godstykkelse 2-6 mm. Deltageren kan udføre nedennævnte svejsninger: BW-P-PA - hjørnesømme med / uden spalte BW-P-PA - stumpsømme I-fuge BW-P-PC - stumpsømme I-fuge FW-P- PB - kantsømme stående Alle øvelsesopgaver gennemføres på grundlag af såvel mundtlige som skriftlige instruktioner og bedømmes visuelt iht. DS/EN ISO 5817, level C. Lånt godkendelse fra Mercantec, Viborg