Benyt en anden browser for at få den optimale oplevelse.

Du benytter en browser som er forældet.
Du kan benytte en anden browser for at få den optimale oplevelse, vi anbefaler følgende: Google Chrome, Microsoft Edge, Firefox eller Opera.    Luk denne besked

Gå til indholdet
Uddannelser Mere fra HEG
HUK Logo
Søg
Skriv eksempelvis uddannelse, adgangskrav til murer, kontakt etc.

Bliv bager, kok, ernæringsassistent eller gourmetslagter?

Du kan stadig nå det - vi mangler dig! Studiestart i januar eller august.

Studiestart i januar for dig, der for MERE END ET ÅR SIDEN har færdiggjort din 9. eller 10. klasse

Det er ikke altid, at den lige vej til uddannelse og arbejde har været planlagt siden folkeskolen, og nogle gange kommer livet i vejen. Kender du følelsen, og brænder du samtidig for at bearbejde og arbejde med fødevarer, så skal du læse med her. 

Uddannelsen starter her med et Grundforløb 2. Det er det første halve år, hvor du lærer de grundlæggende faglige kompetencer, som er målrettet den retning, du vælger; enten gastronom, bager og konditor, gourmetslagter eller ernæringsassistent. 

Hvor: HEG tilbyder Grundforløb 2 i både Aars og Hobro. 
Studiestart: 17. januar 2022
Deadline for tilmelding: 3. januar 2021 på www.optagelse.dk - det kan være muligt at tilmelde sig senere. Kontakt vores uddannelses- og erhvervsvejledere Hanne Kramer og Minna H. Jespersen, hvis du vil vide mere. 

Studiestart i august for dig, der NETOP har færdiggjort din 9. eller 10. klasse

Interesserer du dig for at arbejde med mad og har du færdiggjort din 9. eller 10. klasse inden for det seneste år, så skal du læse med her.

Uddannelsen starter med et Grundforløb 1. Det er det første halve år, hvor du finder ud af, hvor din primære interesse ligger. Altså om du er mest interesseret i at blive gastronom, bager/konditor, gourmetslagter eller ernæringsassistent. Du prøver alle fagene og kan dermed bedre træffe det rigtige uddannelsesvalg for dig. Størstedelen af undervisningen foregår i skolens køkkener og restaurant, men du skal også med ud at besøge restauranter, kantiner, landbrug o. lign. 
Du kommer bl.a. til at arbejde med emner som: Bæredygtighed, økologi, lokale råvarer, eksotiske ingredienser, hygiejne, service, madspild, menuplaner, varemærkninger og meget mere. 

Du kan vælge at læse til bager, ernæringsassistent, gourmet slagter eller kok på en erhvervsuddannelse (EUD) eller en EUX. På sidstnævnte får du samtidig din studenterhue og bedre muligheder for at læse videre efterfølgende. 

Hvor: HEG tilbyder Grundforløb 1 i både Aars og Hobro. 
Studiestart: 8. august 2022
Deadline for tilmelding: 15. marts 2021 på www.optagelse.dk 

Gode jobmuligheder

I Himmerland er der gode jobmuligheder inden for fødevareuddannelserne. Vores virksomhedskonsulent og undervisere har god kontakt til branchen og det lokale erhvervsliv, og alle hjælper til således, at du får den helt rigtige praktikplads for dig.

Her er det rart at gå i skole

Fællesskabet er vigtigt for os, og vi er arbejder ud fra at fællesskabet iblandt eleverne, og relationen mellem elever og undervisere skal være god for at læringen bedst tilegnes. Vi samler på gode oplevelser og glade elever, og vægter nærhed, kammeratskab, tryghed, fællesskab, respekt og gode grin.

V4.0.00 00 14 01.Still020
Citat tegn

Jeg kan godt lide, at jeg bliver taget seriøst på skolen. Der er masser af samarbejde, og jeg føler, at vi har samme indflydelse som lærerne, fordi de lytter til os og giver os medbestemmelse. Der er udfordringer hver dag og fagligheden er høj. Jeg har ikke kedet mig endnu.

Pernille, elev på HEG-fødevareuddannelserne i Aars

Mulighederne er mange, og vi er klar til at hjælpe

Er du i tvivl om dine muligheder og dine valg, er vores vejledere selvfølgelig klar til at hjælpe dig. Det gælder, uanset om du overvejer HEG eller allerede går på en af vores uddannelser.

Kontakt en vejleder Book rundvisning
Vejledning af elever
V4.0.00 00 18 20.Still029
Citat tegn

Min læreplads har valgt HEG for mig, da de synes, at det er en rigtig god skole. Og det er det. Jeg blev rigtig positivt overrasket da jeg startede. Jeg synes at både lærerne er gode til at lære fra sig og jeg arbejder godt sammen med klassekammeraterne. Og det bedste er helt klart, at vi kommer så meget i køkkenet og har så stor indflydelse på, hvad vi laver der!

Rikke, elev på HEG-fødevareuddannelserne i Aars

Fødevarer, jordbrug og oplevelser tilbyder følgende fødevareuddannelser

Elev fra uddannelsen fødevarer, jordbrug og oplevelser i gang med kødudskæring

Gourmetslagter

EUD EUX Aars Hobro

Når du vælger erhvervsuddannelsen som gourmetslagter, kommer du til at arbejde med udskæringer og tilberedning af kød.

Elev fra uddannelsen fødevarer, jordbrug og oplevelser i gang med at anrette

Bager

EUD EUX Aars Hobro

En bager og konditor bager brød og kager. En vigtig del af arbejdet går ud på at fremstille et produkt, der tiltrækker kunderne.

Elev fra uddannelsen fødevarer, jordbrug og oplevelser i gang med at skære grøntsager

Ernærings-assistent

EUD EUX Aars Hobro

En vigtig del af arbejdet som ernæringsassistent går ud på at tilrettelægge fremstillingen af sund kost til mange mennesker.

Elever fra uddannelsen fødevarer, jordbrug og oplevelser i gang med at lave mad

Gastronom (kok)

EUD EUX Aars Hobro

En vigtig del af arbejdet går ud på at sammensætte et måltid, så det bliver en oplevelse for kunden at spise.

Se alle erhvervs­uddannelser

V4.0.00 00 16 04.Still022
Citat tegn

Lærerne på skolen hjælper og er venlige, og klassekammeraterne er gode ved mig. I starten turde jeg ikke snakke med dem, men de kom til mig. Det gjorde mig tryg. De hjælper mig altid med mit sprog og forstår mig. Min lærer hjælpe mig også med fx sprog, fremlæggelse og praktik.

Natahrinee, elev på HEG-fødevareuddannelserne i Aars

V4.0.00 00 07 21.Still009
Citat tegn

Jeg kan godt lide, at vi ikke er så mange i klassen. Fagligheden er høj og det kan godt være ret svært, men så er der mere tid til én og hjælp til opgaverne. Vi har også et godt sammenhold i klassen og behandler hinanden godt.

Martin, elev på HEG-fødevareuddannelserne i Aars