Relaterede kurser
Årstidernes råvarer i måltiderne
Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Deltageren kan udnytte årstidernes friske råvarer ud fra ernæringsmæssige værdier og sensoriske kvaliteter. Ligeledes kan deltageren vælge egnede tilberedningsmetoder, således at måltiderne fremstår varieret og tilgodeser forskellige brugergruppers ønsker og ernæringsmæssige behov.
PCB-håndtering, fjernelse og bortskaffelse
Deltagerne kan ud fra kendskab til branchevejledningen om håndtering og fjernelse af PCB-holdige bygningsmaterialer arbejdsmiljømæssigt forsvarligt håndtere og fjerne elastiske og plastiske fuger og andre materialer, der indeholder PCB - såvel indendørs som udendørs. Deltagerne kan planlægge og gennemføre arbejdet, herunder afgrænse arbejdsstedet, vælge hensigtsmæssigt værktøj og arbejdsmetoder samt nødvendige beskyttelsesforanstaltninger, dels i forhold til den personlige beskyttelse, og dels i forhold til at undgå spredning af PCB til omgivelserne. Endelig kan deltagerne fjerne PCB-holdigt affald under hensyn til bestemmelserne om bortskaffelse af farligt affald og kommunale retningslinier for PCB-holdige materialer.
Anvendelse af LEAN værktøjer i produktionen
Formålet med kurset er at arbejde i praksis med lean principper. Deltagerne arbejder sammen i grupper omkring en arbejdsproces efter deres eget valg. Vi krydrer dagene med små pauser eller afbræk med fx samarbejdsøvelser. De første 3 dage drypper vi ideer og værktøjer fra Lean ind. Grupperne arbejder med det enkelte værktøj og afprøver/tager stilling til, hvordan det værktøj kan skabe en forbedring i deres arbejdsproces. De sidste 2 dage arbejder grupperne med deres "svendestykke". Torsdagen går med at grupperne laver deres "svendestykke", deres forslag til forbedringer, og hvordan forbedringerne kan realiseres i praksis. Fredag præsenterer gruppernes deres forslag for holdet. Afslutningsvis skal vi også bruge en time på at lave en lille AMU prøve, hvor holdet i grupper samler op på den viden, de har fået i løbet af ugen. Grupperne deler til sidst deres tanker med holdet. Efter denne prøve kan alle deltagere få deres AMU bevis. I praksis kan ugen fx. forløbe som følger: Dag 1: Lean grundprincipper - og noget om hvordan vi som mennesker håndterer forandringer. Dag 2: Status: Deltagerne arbejder i grupper og laver overblik over de arbejdsgange, som de er en del af, og identificerer problemer/forbedringspunkter. Dag 3: Mulige lean løsninger introduceres: Fx. 5S, 7 spildformer. Dag 4: Grupperne arbejder på deres "svendestykke": Hvad der kan forbedres, og hvordan det kan forbedres. Dag 5: Grupperne præsenterer deres "svendestykke" for holdet. Lånt godkendelse af EUC Nordvest.
Chokoladefremstilling til professionel brug
Deltageren kan fremstille forskellige typer af konfekt på basis af viden om chokoladetyper og råvarer ved fremstilling af chokolade til salg. Deltageren kan temperere chokolade, støbe og dyppe konfekt, koge fyldmasse samt kvalitetsvurdere råvarer og færdigprodukter.
Referat- og notatteknik
Referat- og notatteknik henvender sig til alle medarbejdere uanset branche, som har lyst til og behov for at dygtiggøre sig inden for referat of notatteknik. Deltageren kan i rollen som referent fastholde det væsentligste fra møder, samtaler mv. ved hjælp af forskellige lytte- og notatteknikker, fx notater på papir og elektronisk, mindmaps og lydoptagelser. På basis af notaterne eller lydoptagelser kan deltageren skrive forskellige typer af referater afpasset efter mødetype og målgruppe i forbindelse med udførelse af sin administrative funktion.Endvidere er deltageren bevidst om hvad referatet efterfølgende skal anvendes til og kan afpasse sprog, indhold, opbygning distributionsform hertil. Lånt godkendelse fra EUC Nordvest