Relaterede kurser
Måltidsudvikling: Strategi og brugerkommunikation
Med kurset opnår du viden og færdigheder, som gør dig i stand til i din rolle som vært at skabe en professionel og positiv måltidstemning, som du sammen med kollegaer og medarbejdere til stadighed udvikler på baggrund af feedback fra gæster.
Styring af butikkens nøgletal
Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Efter uddannelsen kan deltageren arbejde med salgs- og driftsoptimering ud fra relevante økonomiske nøgletal. Deltageren kan finde relevante indsatsområder og udarbejde handlingsplaner for salgs- og indtjeningsoptimering.
Aircondition og klimaanlæg
Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Kurset er KMO godkendt, og uddannelsen giver hermed mulighed for at opfylde kravene, for at kunne besidde fyldebevis og derved kunne servicere, efterse og fejlsøge på køretøjsmonteret køle- og klimaanlæg op til 2,5 kg. Deltageren vil kunne håndtere kølemiddel og trykflasker på en sikkerhedsmæssig forsvarlig måde, og være bekendt med sikkerhedsdatablad, lovgivning omkring transport, registrering og korrekt miljøhåndtering af kølemidler. På kurset vil aircondition anlæggets virkemåde og anlæggets forskellige komponenter blive gennemgået med funktion og virkemåde, herunder kompressor med fast og variabel fortrængning, kondensator, filter, skueglas, ekspansionsventil, termostat, pressostat, fordamper, isvagt og vedligehold og reparation af komponenterne. Deltagerne får udleveret kompendier og undervisningsmaterialer, som afklarer de fysiske love og regler som ligger til grunde for funktionen i aircondition anlæg af forskellige typer. På kurset vil deltagerne også blive bekendt med trykbetegnelser, datasøgning, temperaturforskelle og andre termologier inden for området. I det praktiske kommer deltagerne til at aftappe kølemiddel, trykprøvers anlæg, vacuumsuge og påfylde korrekt fyldemængde ud fra data, og vil kunne anvende intalpiskema til fastsættelse af korrekt fyldemængde. Dette vil blive udført på forskellige fyldestation og efter vægt.
EUD-Oplæringsvejledning for den daglige oplærer
Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? - Planlægge modtagelse af eleven/lærlingen, så denne føler sig velkommen og inkluderet i et arbejdsfællesskab (fx sjak). Introducere arbejdsopgaver, så eleven/lærlingen opnår forståelse for uddannelsens faglige mål. Integrere eleven/lærlingen i lærestedets arbejdskultur. Anvende metoder og redskaber, herunder kendskab til læringsstile og deres anvendelse i praksis til instruktion og vejledning, der bidrager til, at eleven/lærlingen bliver medspiller i lærestedet. Give løbende, konstruktiv feedback, der støtter elevens/lærlingens ansvar for egen uddannelse, og som udvikler og fastholder eleven/lærlingen i uddannelsen. Gennemføre motiverende samtaler, der sikrer faglig progression i elevens/lærlingens uddannelse og skaber sammenhæng i oplæringsforløbet.
Årstidernes råvarer i måltiderne
Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Deltageren kan udnytte årstidernes friske råvarer ud fra ernæringsmæssige værdier og sensoriske kvaliteter. Ligeledes kan deltageren vælge egnede tilberedningsmetoder, således at måltiderne fremstår varieret og tilgodeser forskellige brugergruppers ønsker og ernæringsmæssige behov.