SøgSkriv eksempelvis uddannelse, adgangskrav til murer, kontakt etc.
Ordblinde-Kollegiet
Velkommen til Ordblinde-Kollegiet på HEG i Aars
Ordblinde-kollegiet er et nyt tilbud til ordblinde, der giver mulighed for at tage en gymnasie-uddannelse og samtidig bo på skolen sammen med en masse andre elever.
Vi har skabt et støttende miljø, hvor undervisningen tilpasses dine behov som ordblind. Du vil møde lærere, der ved hvordan undervisning skal tilrettelægges for ordblinde, og der er lektiecafeer med lærere og vejledere, der kan hjælpe med lektier og skriftlige afleveringer.
På Ordblinde-kollegiet handler det ikke kun om skole, men også om livet uden for klasseværelset. Vores livlige sociale fællesskab byder dig velkommen til et støttende netværk, hvor venskaber trives og styrkes. Der er spændende arrangementer i løbet af året og en masse faste aktiviteter, du kan deltage i, når du bor på skolen.
Længere nede finder du priser og anden nyttig viden, og du kan altid kontakte en af vores vejledere, hvis du vil vide mere om Ordblinde-kollegiet i Aars.
Bo på skolen
På Ordblinde-Kollegiet bor du på et værelse med bad og et lille køkken. Der er gode fællesområder i kollegie-bygningen, hvor du kan hygge dig sammen med de andre elever, der bor på skolen.
Et godt fællesskab
Gymnasierne (hhx og htx) og øvrige afdeling holder deres egne fester MEN der er også fælles fester på tværs af hele HEG. Her får du et lille indblik i den fælles julefrokost 2023.
Klatretårn, volly-turneringer, torsdagscafé, julebag og meget mere
Når du bor på skolen kan du vælge mellem masser af aktiviteter, som gør det nemt at få nye venner, sjove oplevelser eller én på opleveren.
Herover kan du se eksempler på nogle af de årlige aktiviteter.
Dit valg - dine aktiviteter
I løbet af et år er der masser af muligheder for at dyrke dine specifikke hobbies alene eller med din nærmeste omgangskreds. Men du kan også søge tryghed og morskab i det større fællesskab. Der arrangeres mange aktiviteter hvert år, og du blander selv. Herunder kan du se nogle af de aktiviteter, som vi planlægger for næse sæson.
Træning i fitness - vi har eget fitness, så du kan træne når du vil.
Klatretårn - vi har eget klatretårn, så du siger til når du vil igang.
Turer på mountainbikes - du kan låne cykler hos os.
Badmintonturnering - vi har egen hal, som du kan booke bane i, og bolde/ketcher kan du låne.
På bagrund af mange års erfaring med elever med læse-skrivevanskeligheder, introducerer vi fra 2023 et nyt initiativ: Ordblinde-kollegiet.
Forlæng efterskole-følelsen - på Ordblinde-kollegiet handler det ikke kun om skole, men også om livet uden for klasse-værelset.
Vores livlige sociale fællesskab byder eleven velkommen til et støttende netværk, hvor venskaber trives og styrkes. Der er spændende arrangementer i løbet af året og en masse faste aktiviteter, man kan deltage i, når man bor på skolen.
Som ordblind er man berettiget til specialpædagogisk støtte kaldet SPS. På HEG er SPS organiseret i studiecafeer for ordblinde med særlig fokus på brug af IT-kompenserende hjælpemidler og forskellige læse-skrive værktøjer. Disse studiecafeer afholdes i starten af 1.g, for at klæde eleverne godt på til studielivet på en gymnasieuddannelse.
Derudover har man mulighed for at få tilknyttet en gymnasielærer som mentor, der kan hjælpe fagspecifikt i eksempelvis engelsk eller matematik eller mere generelt med at organisere lektielæsningen og strukturere arbejdet med skriftlige afleveringer.
For elever på Ordblinde-kollegiet er der desuden mulighed for at få hjælp to gange om ugen i lektiecaféen, der afholdes efter skoletid.
Når man flytter hjemmefra, kan det være rart at have andre unge og voksne tæt på. På et kollegie vil du altid have nogen at tale med, mens du samtidig har muligheden for at trække dig tilbage på værelset.
Når du bo på Ordblinde-kollegiet har du også mulighed for at deltage i massevis af aktiviteter sammen med andre unge på skolehjemmet.
Samtidig behøver du ikke at tænke over at lave mad. Som elev på Ordblinde-kollegiet kan vælge at tilkøbe madordning bestående af morgenmad, frokost og aftensmad alle ugens dage.
Prisen er kr. 2.990 pr person. Prisen er inklusiv vand, varme, strøm og WiFi. Der er mulighed for tilkøb af madordning som indeholder morgenmad, frokost og aftensmad.
For at blive optaget på Ordblinde-kollegiet skal du søge en uddannelse (hhx, htx, eux eller eud) på HEG i Aars. Derefter kontakter du
Uddannelsesvejleder Hanne-Merete Mortensen på tlf. 22 78 15 78 eller mail hmm@heguddannelser.dk eller Uddannelsesleder Allan Brager på tlf. 29 45 23 16 eller mail alb@heguddannelser.dk
Sammen lægger I en plan for et besøg.
Du bor på eget værelse med toilet og bad, og et lille køkken. Der er gode fællesområder i bygningen så du kan hygge dig sammen med de andre elever, der bor på skolen.
Du skal selv holde orden og gøre rent på dit værelse. Du er ansvarlig for værelset, og hæfter for eventuelle skader på værelset.
Vil du opleve stemningen på vores Ordblinde-kollegie, før du beslutter dig, for om det er noget for dig?
Vi viser dig gerne rundt på Ordblinde-kollegier og på skolen, så du kan få en fornemmelse af studiemiljøet og området.
Uddannelsesvejleder Hanne-Merete Mortensen på tlf. 22 78 15 78 eller mail hmm@heguddannelser.dk eller Uddannelsesleder Allan Brager på tlf. 29 45 23 16 eller mail alb@heguddannelser.dk
Hverdagen
Et ordblindekollegie er ikke blot et sted, du bor, men også en ramme om social udvikling og fagligt netværk. Det er her du spiser, sover og hænger ud - døgnet rundt. Det er at følge drømmen 24/7.
24/7 vil du færdes i et godt og sundt skolemiljø med et stærkt hold af kompetente lærere, aktivitetsmedarbejder, coach, studievejleder og skolehjemsvagter. Du vil kunne spise god hjemmelavet mad morgen, middag og aften og boltre dig i et hav af fritidsaktiviteter.
Vi giver dig et springbræt til at stå på egne ben efter endt uddannelse. Vi gør vores bedste for, at du under din uddannelse får et stabilt og trygt ophold med klar kommunikation og masser af smil.
Ved sygdom skal man henvende sig i receptionen i dagtimerne og vagten i aftentimerne, og der skal registreres fravær på Studie+. Sygemeldingen foregår ved enten telefonisk eller personlig henvendelse. Personalet fra receptionen og vagten vil løbende tilse dig og sørge for læge, hvis det er nødvendigt.
Medicin, herunder smertestillende, medbringes hjemmefra, da dette ikke kan udleveres af skolen.
Det er ikke tilladt at ryge på skolens område, ej heller E-cigaretter. Skolen er røgfri i skoletiden, uanset om det er på skolens matrikel eller udenfor. Skoletiden defineres fra kl. 7.30 - 16.00.
Udenfor skoletiden må der ryges på de anviste steder.
Der er alkoholforbud på skolen, hvilket betyder, at der ej heller må opbevares alkohol på værelserne. Findes der alkohol på værelserne, betyder det en uges bortvisning fra skolehjemmet, besked til mester samt forældre, hvis du er u/18 år.
Hash og andre euforiserende stoffer er ej heller tilladt på skolehjemmet. Hvis vi har mistanke om påvirkning af ovenstående, har vi ret til at tage en test, og herefter har du mulighed for at deltage i et behandlingsforløb, som du skal opfylde for at fortsætte som elev på skolen.
Praktisk info
Telefon: Elever kan på hverdage ringe til skolens reception fra kl. 07:30 - 15:30 på tlf. 9698 1000
Vagten træffes fra kl. 15:30 på tlf. 9698 1024
Aktivitetsmedarbejder kan træffes hverdage fra kl. 07:45 - 15:30 tlf. 23396314
Elevcoach kan træffes hverdage fra kl. 08:00 - 16:00 tlf. 6155 4068
Din adresse: Din postadresse under opholdet er: Dit navn og værelsesnummer c/o HEG - Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser Ordblinde-Kollegiet Vølundvej 18 9600 Aars
Du skal ikke ændre din folkeregisteradresse. Du skal kun meddele adresseændring til posthuset.
Post kan afhentes i receptionen alle dage: mandag til torsdag fra kl. 07:30 – 15:30 og fredag fra kl. 07:30 – 14:10.
Parkering: Er du i bil kan du parkere på elev- og kursistparkeringen P2 - P14. Det er ikke tilladt at parkere langs Vølundsvej.
HUSORDEN:
- Musik er dejligt, men tag hensyn til din nabo (ro kl. 22:30). - Service må ikke fjernes fra kantinen. - Ryd altid op efter dig i fællesrummene. - Vold eller trusler mod andre, tyveri og hærværk samt mobning vil medføre øjeblikkelig bortvisning fra skolehjemmet.
Du skal selv medbringe: • Sygesikringsbevis • Attest, hvis du lider af en sygdom, der kræver særlige forholdsregler • Evt. medicin (skolen udleverer ikke smertestillende) • Idrætstøj, hvis dette har interesse • Evt. badetøj
Gæster: Det er kun tilladt at have gæster på skolehjemmet i tidsrummet 15 – 22.30.,efter aftale med medarbejder.
Vaskeri: Der er vaskemaskine og tørretumbler til fri afbenyttelse, for boende elever, i kælderen (under receptionen). Vaskemidlet doseres automatisk – du skal blot vælge program. Vær opmærksom på, at uafhentet vasketøj fjernes to gange om ugen.
IT-UDSTYR & INTERNET: I krostuen på 1. sal, forefindes IT-rum med pc’er og printer, som er til fri afbenyttelse for skolens elever.
Brug af IT-udstyr og internetadgang skal altid ske i henhold til ”Retningslinjer for brug af IT-udstyr og internetadgang på HEG”.
”Sammenholdet er virkelig godt, fordi du hele tiden er sammen med dine kammerater. Vi kan lave alt muligt, spille billard, tage i svømmehallen nede i byen, vi kan træne nede i træningscenteret i hallen og kælderen, - der er vanvittigt mange ting!” “Hvis du keder dig, så er det i hvert fald din egen skyld!”
På HEG’s Ordblinde-kollegie bor der elever fra mange forskellige uddannelser, som i fritiden kan have glæde af et socialt og aktivt fællesskab, ved siden af hverdagens uddannelse.
Ordblinde-kollegiet tilbyder en række fritidsaktiviteter, som man frit kan vælge imellem. Biograf med Playstation 4, Billard/ Pool, Bordtennis, Dart, Airhockey, Bordfodbold, IT lokale, Krostue med radio og TV, Sportshal ”Energien”, Motionsrum, Beachvolley, Tennisbane, Udendørs basketball, Klatretårn, MTB cykler m.m.
Reglementet og sikkerhedsretningslinjer for aktiviteterne skal overholdes. Lokalerne aflåses kl. 22.30 på hverdage.
Aktivitetstilbuddene er rigtig gode her omkring, der er mange forskellige aktiviteter til hver mand. Der er alt fra udspring fra tårnet, til at man kan komme ned og cykle på MTB i de omkringliggende skove. Og du kan komme over og spille i hallen hvis det er det du gerne vil.
Du kan desuden deltage i følgende aktiviteter i nærområdet til favorable priser: > Aars svømmehal > Biografbilletter til Aars Teater Bio > Gokart hos Himmerlands Gokart Center > Tropisk badeland hos Landal Feriepark i Rønbjerg > Himmerland Fodboldgolf > Golf hos Aars Golfklub
Vi henviser til prislisten, som ligger i mappen på skolehjemsværelset samt på hjemmesiden (med forbehold for prisstigninger).
Der vil ugentligt være åbent “værksted” i vores smedeværksted og i autoværksted med tilknyttet lærer.
Løbende er der forskellige aktiviteter som fx virksomhedsbesøg, foredrag mv.
Om ordblindekollegiet
Om ordblindekollegiet
På bagrund af mange års erfaring med elever med læse-skrivevanskeligheder, introducerer vi fra 2023 et nyt initiativ: Ordblinde-kollegiet.
Forlæng efterskole-følelsen - på Ordblinde-kollegiet handler det ikke kun om skole, men også om livet uden for klasse-værelset.
Vores livlige sociale fællesskab byder eleven velkommen til et støttende netværk, hvor venskaber trives og styrkes. Der er spændende arrangementer i løbet af året og en masse faste aktiviteter, man kan deltage i, når man bor på skolen.
Som ordblind er man berettiget til specialpædagogisk støtte kaldet SPS. På HEG er SPS organiseret i studiecafeer for ordblinde med særlig fokus på brug af IT-kompenserende hjælpemidler og forskellige læse-skrive værktøjer. Disse studiecafeer afholdes i starten af 1.g, for at klæde eleverne godt på til studielivet på en gymnasieuddannelse.
Derudover har man mulighed for at få tilknyttet en gymnasielærer som mentor, der kan hjælpe fagspecifikt i eksempelvis engelsk eller matematik eller mere generelt med at organisere lektielæsningen og strukturere arbejdet med skriftlige afleveringer.
For elever på Ordblinde-kollegiet er der desuden mulighed for at få hjælp to gange om ugen i lektiecaféen, der afholdes efter skoletid.
Når man flytter hjemmefra, kan det være rart at have andre unge og voksne tæt på. På et kollegie vil du altid have nogen at tale med, mens du samtidig har muligheden for at trække dig tilbage på værelset.
Når du bo på Ordblinde-kollegiet har du også mulighed for at deltage i massevis af aktiviteter sammen med andre unge på skolehjemmet.
Samtidig behøver du ikke at tænke over at lave mad. Som elev på Ordblinde-kollegiet kan vælge at tilkøbe madordning bestående af morgenmad, frokost og aftensmad alle ugens dage.
Prisen er kr. 2.990 pr person. Prisen er inklusiv vand, varme, strøm og WiFi. Der er mulighed for tilkøb af madordning som indeholder morgenmad, frokost og aftensmad.
For at blive optaget på Ordblinde-kollegiet skal du søge en uddannelse (hhx, htx, eux eller eud) på HEG i Aars. Derefter kontakter du
Uddannelsesvejleder Hanne-Merete Mortensen på tlf. 22 78 15 78 eller mail hmm@heguddannelser.dk eller Uddannelsesleder Allan Brager på tlf. 29 45 23 16 eller mail alb@heguddannelser.dk
Sammen lægger I en plan for et besøg.
Du bor på eget værelse med toilet og bad, og et lille køkken. Der er gode fællesområder i bygningen så du kan hygge dig sammen med de andre elever, der bor på skolen.
Du skal selv holde orden og gøre rent på dit værelse. Du er ansvarlig for værelset, og hæfter for eventuelle skader på værelset.
Vil du opleve stemningen på vores Ordblinde-kollegie, før du beslutter dig, for om det er noget for dig?
Vi viser dig gerne rundt på Ordblinde-kollegier og på skolen, så du kan få en fornemmelse af studiemiljøet og området.
Uddannelsesvejleder Hanne-Merete Mortensen på tlf. 22 78 15 78 eller mail hmm@heguddannelser.dk eller Uddannelsesleder Allan Brager på tlf. 29 45 23 16 eller mail alb@heguddannelser.dk
Hverdagen
Hverdagen
Et ordblindekollegie er ikke blot et sted, du bor, men også en ramme om social udvikling og fagligt netværk. Det er her du spiser, sover og hænger ud - døgnet rundt. Det er at følge drømmen 24/7.
24/7 vil du færdes i et godt og sundt skolemiljø med et stærkt hold af kompetente lærere, aktivitetsmedarbejder, coach, studievejleder og skolehjemsvagter. Du vil kunne spise god hjemmelavet mad morgen, middag og aften og boltre dig i et hav af fritidsaktiviteter.
Vi giver dig et springbræt til at stå på egne ben efter endt uddannelse. Vi gør vores bedste for, at du under din uddannelse får et stabilt og trygt ophold med klar kommunikation og masser af smil.
Ved sygdom skal man henvende sig i receptionen i dagtimerne og vagten i aftentimerne, og der skal registreres fravær på Studie+. Sygemeldingen foregår ved enten telefonisk eller personlig henvendelse. Personalet fra receptionen og vagten vil løbende tilse dig og sørge for læge, hvis det er nødvendigt.
Medicin, herunder smertestillende, medbringes hjemmefra, da dette ikke kan udleveres af skolen.
Det er ikke tilladt at ryge på skolens område, ej heller E-cigaretter. Skolen er røgfri i skoletiden, uanset om det er på skolens matrikel eller udenfor. Skoletiden defineres fra kl. 7.30 - 16.00.
Udenfor skoletiden må der ryges på de anviste steder.
Der er alkoholforbud på skolen, hvilket betyder, at der ej heller må opbevares alkohol på værelserne. Findes der alkohol på værelserne, betyder det en uges bortvisning fra skolehjemmet, besked til mester samt forældre, hvis du er u/18 år.
Hash og andre euforiserende stoffer er ej heller tilladt på skolehjemmet. Hvis vi har mistanke om påvirkning af ovenstående, har vi ret til at tage en test, og herefter har du mulighed for at deltage i et behandlingsforløb, som du skal opfylde for at fortsætte som elev på skolen.
Praktisk info
Praktisk info
Telefon: Elever kan på hverdage ringe til skolens reception fra kl. 07:30 - 15:30 på tlf. 9698 1000
Vagten træffes fra kl. 15:30 på tlf. 9698 1024
Aktivitetsmedarbejder kan træffes hverdage fra kl. 07:45 - 15:30 tlf. 23396314
Elevcoach kan træffes hverdage fra kl. 08:00 - 16:00 tlf. 6155 4068
Din adresse: Din postadresse under opholdet er: Dit navn og værelsesnummer c/o HEG - Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser Ordblinde-Kollegiet Vølundvej 18 9600 Aars
Du skal ikke ændre din folkeregisteradresse. Du skal kun meddele adresseændring til posthuset.
Post kan afhentes i receptionen alle dage: mandag til torsdag fra kl. 07:30 – 15:30 og fredag fra kl. 07:30 – 14:10.
Parkering: Er du i bil kan du parkere på elev- og kursistparkeringen P2 - P14. Det er ikke tilladt at parkere langs Vølundsvej.
HUSORDEN:
- Musik er dejligt, men tag hensyn til din nabo (ro kl. 22:30). - Service må ikke fjernes fra kantinen. - Ryd altid op efter dig i fællesrummene. - Vold eller trusler mod andre, tyveri og hærværk samt mobning vil medføre øjeblikkelig bortvisning fra skolehjemmet.
Du skal selv medbringe: • Sygesikringsbevis • Attest, hvis du lider af en sygdom, der kræver særlige forholdsregler • Evt. medicin (skolen udleverer ikke smertestillende) • Idrætstøj, hvis dette har interesse • Evt. badetøj
Gæster: Det er kun tilladt at have gæster på skolehjemmet i tidsrummet 15 – 22.30.,efter aftale med medarbejder.
Vaskeri: Der er vaskemaskine og tørretumbler til fri afbenyttelse, for boende elever, i kælderen (under receptionen). Vaskemidlet doseres automatisk – du skal blot vælge program. Vær opmærksom på, at uafhentet vasketøj fjernes to gange om ugen.
IT-UDSTYR & INTERNET: I krostuen på 1. sal, forefindes IT-rum med pc’er og printer, som er til fri afbenyttelse for skolens elever.
Brug af IT-udstyr og internetadgang skal altid ske i henhold til ”Retningslinjer for brug af IT-udstyr og internetadgang på HEG”.
Aktiviteter
”Sammenholdet er virkelig godt, fordi du hele tiden er sammen med dine kammerater. Vi kan lave alt muligt, spille billard, tage i svømmehallen nede i byen, vi kan træne nede i træningscenteret i hallen og kælderen, - der er vanvittigt mange ting!” “Hvis du keder dig, så er det i hvert fald din egen skyld!”
På HEG’s Ordblinde-kollegie bor der elever fra mange forskellige uddannelser, som i fritiden kan have glæde af et socialt og aktivt fællesskab, ved siden af hverdagens uddannelse.
Ordblinde-kollegiet tilbyder en række fritidsaktiviteter, som man frit kan vælge imellem. Biograf med Playstation 4, Billard/ Pool, Bordtennis, Dart, Airhockey, Bordfodbold, IT lokale, Krostue med radio og TV, Sportshal ”Energien”, Motionsrum, Beachvolley, Tennisbane, Udendørs basketball, Klatretårn, MTB cykler m.m.
Reglementet og sikkerhedsretningslinjer for aktiviteterne skal overholdes. Lokalerne aflåses kl. 22.30 på hverdage.
Aktivitetstilbuddene er rigtig gode her omkring, der er mange forskellige aktiviteter til hver mand. Der er alt fra udspring fra tårnet, til at man kan komme ned og cykle på MTB i de omkringliggende skove. Og du kan komme over og spille i hallen hvis det er det du gerne vil.
Du kan desuden deltage i følgende aktiviteter i nærområdet til favorable priser: > Aars svømmehal > Biografbilletter til Aars Teater Bio > Gokart hos Himmerlands Gokart Center > Tropisk badeland hos Landal Feriepark i Rønbjerg > Himmerland Fodboldgolf > Golf hos Aars Golfklub
Vi henviser til prislisten, som ligger i mappen på skolehjemsværelset samt på hjemmesiden (med forbehold for prisstigninger).
Der vil ugentligt være åbent “værksted” i vores smedeværksted og i autoværksted med tilknyttet lærer.
Løbende er der forskellige aktiviteter som fx virksomhedsbesøg, foredrag mv.
Kontakt en vejleder
Har du spørgsmål om en af vores uddannelser? Kontakt en af vores vejledere, som sidder klar til at hjælpe dig.