Bliv entreprenørmaskin-mekaniker
Elsker du at rode med store entreprenørmaskiner? Vil du stå forrest, når entreprenørbranchens maskiner skal repareres og vedligeholdes, så er det her den helt rigtige uddannelsen for dig.
Du benytter en browser som er forældet.
Du kan benytte en anden browser for at få den optimale oplevelse, vi anbefaler følgende: Google Chrome, Microsoft Edge, Firefox eller Opera. Luk denne besked
Elsker du at rode med store entreprenørmaskiner? Vil du stå forrest, når entreprenørbranchens maskiner skal repareres og vedligeholdes, så er det her den helt rigtige uddannelsen for dig.
Elsker du hvide skjorter og flotte rensede negle? Så er det nok ikke entreprenørmaskinmekaniker, du skal være. Er du derimod ikke bange for at blive beskidt, få olie på hænderne og rode med en motor? Ja, så er det her uddannelsen for dig!
Som entreprenørmaskinmekaniker reparerer og vedligeholder du gravemaskiner, læssemaskiner, bæltetraktorer, gummihjulslæssere, kraner og andre maskiner, der bruges på byggepladser og lignende steder. Du kan også vedligeholde maskiner og redskaber, der anvendes inden for landbruget og skovbruget.
Som entreprenørmaskinmekaniker skal du også kunne fremstille dele og reservedele selv. Arbejdet foregår ofte på særlige værksteder, men kan også foregå på maskinstationer og fabrikker for entreprenørmaskiner. Under din uddannelse arbejder vi med motorer, hydraulik, elektronik, kølesystemer, transmission og meget mere – det bliver ikke kedeligt. Du skal lære avanceret fejlfinding og indstilling af motorer og maskiner.
Kommer du langvejs fra, kan du roligt flytte ind på HEGs Skolehjem, som ligger i Aars og bo der gennem hele dit uddannelsesforløb. Det gør kun oplevelsen endnu federe.
Uddannelsen tager 4 år og 6 måneder - det er inklusiv GF1 og GF2.
Vi er landsskole for Entreprenør- og landbrugsmaskinuddannelsen og tilbyder dig en erhvervsuddannelse med spændende jobmuligheder – både nationalt og internationalt.
Lærerne på Entreprenør- og landbrugsmaskinuddannelsen er blandt de dygtigste i landet og har altid den nyeste viden om entreprenør- og landbrugsmaskiner hentet hjem fra hele verden. Du vil få undervisning af eksperter inden for elektronik, hydraulik, motorer, svejsning mm.
Når vi skal omsætte teori til praktik, står de 13 moderne specialindrettede tekniske værksteder på skolen til din rådighed.
Grundforløb 1 (GF1)
På Grundforløb 1 kommer du til at udvikle personlige, almene og faglige kompetencer, som er vigtige på en erhvervsuddannelse. På grundforløb 1 har du dansk og matematik. Det har alle Grundforløb 1, så det er muligt at skifte retning.
Vi anbefaler, at du tager Grundforløb 1 - Teknik og motorer.
Grundforløb 1 kan du tage i både Aars og Hobro.
Grundforløb 2 (GF2)
På Grundforløb 2 starter du på den faglige del af din uddannelse. Grundforløb 2 varer ligeledes 20 uger. Når du har afsluttet dit grundforløb, kan du starte på dit hovedforløb her hos os. Her skal du vælge, hvilket, område du vil specialisere dig inden for, og som du gerne vil arbejde med i fremtiden.
På grundforløbet skal du opnå niveauerne i grundfagene:
Du kan tage Grundforløb 2 i Aars.
Uddannelsen kan gennemføres som eux-forløb for specialerne:
Vil du gerne kombinere håndværket med boglige fag på gymnasieniveau? Så er eux’en den helt rette vej for dig.
Hvis du har ambitioner om at læse på en videregående uddannelse inden for de tekniske fag eller har ambitioner om at blive leder eller mellemleder, så er eux lige noget for dig. Du bliver både dygtig til dit håndværk, samtidig med at du lærer at løse ledelses-, planlægnings- og værkstedsopgaver med en stor teknisk indsigt. I værkstederne arbejder vi med den nyeste teknologi på området, og i klasselokalet får du en række gymnasiale fag, som vil give dig direkte adgang til maskinmester eller ingeniørstudierne.
Optagelse på eux:
For at kunne blive optaget til skoleundervisning på eux hovedforløbet skal du have gennemført følgende grundfag:
Tager du eux grundforløbet i Aars, så får du automatisk disse C-fag.
På eux skal du på fire skoleophold. Disse har et omfang på ca. seks måneder - undtaget det sidste afsluttende forløb.
Fag på eux
Vælger du eux får du ud over de faglige fag, en række grundfag på gymnasialt niveau, som styrker dig personligt og fagligt, øger din indsigt i de ting du arbejder med, og som gør det muligt for dig at læse videre:
Du vil løbende under uddannelsen kunne vælge et antal valgfag, der sikrer, at du kan tilpasse uddannelsen i den retning, der giver mening for dig og din praktikplads.
For at starte på uddannelsens hovedforløb skal du have en uddannelsesaftale med en virksomhed i Danmark eller i udlandet. Måske har du allerede kontakt til en virksomhed, hvor du kan blive lærling.
Hvis du har brug for hjælp til at finde en læreplads, kan vores Virksomhedscenter hjælpe dig. Her kan du også få hjælp til at skrive ansøgning, lave CV og forberede dig til samtaler.
Oplæringsmål Entreprenørmaskinmekaniker
Det høje faglige niveau på Entreprenør- og landbrugsmaskinuddannelsen ruster dig til en verden af jobmuligheder inden for dit valgte speciale.
På skolen i Aars kan du vælge mellem følgende specialer:
Uanset speciale består uddannelsen af 7 hovedforløb. Det betyder, at du i alt skal være 35 uger på skolen.
De første tre hovedforløb er ens for alle specialerne, med undtagelse af kranmekanikerne.
Du kan afslutte din uddannelse som materielmekaniker efter 2 år og 6 mdr. på trin 1, eller du kan fortsætte med et af specialerne.
Hvad indeholder de syv hovedforløb?
Hvis du efter svendeprøven har lyst til at uddanne dig yderligere, er det muligt for dig at læse videre til f.eks.:
Der er også rig mulighed for efteruddannelse bl.a. gennem AMU-uddannelser indenfor området
I denne video tager vi dig med til Tanzania, hvor eleverne får mulighed for at arbejde med entreprenørmaskiner i virkelige projekter. Hør eleverne fortælle om deres hverdag i praktik, de udfordringer de møder, og den glæde, der følger med at lære et fag, der gør en forskel. Bliv inspireret af deres historier og få et indblik i en uddannelse fyldt med hands-on erfaring og spændende fremtidsmuligheder. Måske du bliver inspireret til at vælge netop denne uddannelse?
Vores elever står klar til at fortælle dig om, hvordan de oplever at gå på entreprenør- og maskinmekanikeruddannelsen.
Teknologi, byggeri og transportJeg havde hørt om uddannelsen på nettet, var til Åbent hus på skolen og så hvor pænt her er i forhold til andre steder. Derfor valgte jeg at tage min uddannelse her – også pga. mulighederne, når man er færdig og det faglige niveau.
Mikkel - EntreprenørmaskinmekanikerelevEud-uddannelsen er en erhvervsuddannelse med kombination af skoleforløb og oplæring i en virksomhed.
Du får et svendebrev med, når du er færdig med din uddannelse.
Ved at vælge en eud får du håndværksmæssig fordybelse og mulighed for at blive virkelig god til det fag, som du brænder mest for.
Når du er færdig med din uddannelse har du mulighed for, at gå direkte i job eller starte selvstændig virksomhed. Der er også gode muligheder for videreuddannelse med en eud.
En eux giver dig det bedste fra to verdener på én gang. Du får både en erhvervsuddannelse og en studentereksamen. Du får en erhvervsfaglig studentereksamen.
Når du er færdig med din eux-uddannelse, har du både en studenterhue og et svendebrev.
Med en eux får du samme kompetencer og muligheder som med en eud. Du får bare endnu flere fag med oveni – og endnu flere muligheder for videreuddannelse.
En eux er altså for dig, der vil give dig selv de allerbedste muligheder. Både for at få ønskejobbet her og nu – og for at læse videre enten lige efter din uddannelse eller senere i livet.
På uddannelsen har vi mange elever fra hele landet. De har alle valgt, at rykke teltpælene op hos mor og far og i stedet indlogere sig på vores skolehjem.
Vælger du den mulighed kan du bo direkte på skolen i Aars og være fælles ikke bare om det faglige, men også om alt det andet. Et skolehjem er nemlig ikke blot et sted, hvor du bor, men også en hverdag fuld af liv, sjov, gode venner og fantastiske faciliteter.
Til kommende elever vil vi bare sige: “Gør det!” Der er god mad, gode venner, super fedt skolehjem generelt, masser af fede fritidstilbud. Der er virkelig ikke noget, der skal holde nogen tilbage.
Rasmus & Mikkel - elever på skolehjemmetHerunder finder du praktiske informationer om fx adgangskrav, studiesteder, EUV osv. Du kan også finde informationer om, hvilke krav du skal opfylde for at blive optaget på en erhvervsuddannelse - det gælder både, hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, eller hvis du er over 25 år.
For at kunne starte på en erhvervsuddannelse skal du opfylde adgangskravene. Kommer du fra 9. eller 10. klasse, skal du typisk starte på grundforløb 1.
Der gælder de samme adgangskrav til eux som til erhvervsuddannelser uden eux.
Hvis du kommer direkte fra 9. klasse, skal du opfylde følgende adgangskrav til Grundforløb 1:
Adgangskrav til grundforløb 1
Du skal:
Har du en uddannelsesaftale?
En anden mulighed er, at du skal have en uddannelsesaftale med en virksomhed, der omfatter grundforløbet. Har du det, opfylder du adgangskravene til grundforløbet. Det betyder, at du typisk vil kunne starte direkte på Grundforløb 2.
Hvor længe kan du starte på Grundforløb 1?
Du har adgang til at starte i Grundforløb 1 i op til to år efter, at du har afsluttet og er gået ud af 9. eller 10. klasse.
Opfylder du ikke adgangskravene?
Hvis du ikke opfylder adgangskravene ovenover, kan du stadig forsøge at komme ind via en optagelsesprøve og en samtale på erhvervsskolen. Kontakt vores studievejleder, hvis du har spørgsmål i forhold til optagelsesprøven.
Værd at vide
Hvis du ikke bestod afgangseksamen i 9. klasse, har du evt. mulighed for at bestå den i 10. klasse. Du skal gå til prøve på 9. klasseniveau.
Er du gået ud af skolen?
Hvis det er mere end to år siden, at du har afsluttet 9. eller 10. klasse, skal du starte direkte på grundforløb 2. Du har også mulighed for at starte i grundforløb 2 allerede efter udgangen af det år, hvor du har afsluttet skolen.
Uddannelsens opbygning
En euv er en erhvervsuddannelse for dig, der er fyldt 25. Uddannelsen er særligt tilrettelagt for voksne
Med en euv bygger du videre på det, du allerede kan. Det betyder helt konkret, at har du relevant erfaring, kan euv være en kortere vej til at blive faglært.
En euv foregår på fuld tid og består som regel af både skole og praktik.
For at kunne søge optagelse på en euv skal du:
Derudover skal du som hovedregel:
Uddannelsens opbygning:
Har du spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, så kontakt vores studievejleder.
Vores skole er fordelt på to lokationer, når det kommer til udbudte erhvervsuddannelser.
Vi udbyder erhvervsuddannelser både i Aars og i Hobro.
Er du i tvivl om, hvorvidt din drømmeuddannelse udbydes i dit område, kan du altid kontakte vores studievejleder.
En erhvervsuddannelse er for dig, der drømmer om en praktisk uddannelse, der veksler mellem skole og praktik.
Erhvervsuddannelserne har forskellig længde fra omkring 1½ til 5½ år, men de er bygget op nogenlunde ens og veksler mellem skole og læreplads. På grundforløbet matcher undervisningen den virkelighed, du kommer ud i, når du skal i lære på dit hovedforløb. Vi løser konkrete opgaver fra erhvervslivet, hvor vi arbejder i elevteams og prøver kræfter med forskellige præsentationsteknikker som fx video, billede mm.
Uddannelserne kan deles ind i fire hovedområder, som du kan vælge imellem:
Inden for hvert hovedområde udbyder erhvervsskolerne en række fagretninger.
Du starter dit grundforløb på skolen i Aars eller Hobro, hvorefter du er klar til dit hovedforløb, der foregår skiftevis på skolen og i den virksomhed, hvor du har læreplads. Når du har bestået dit hovedforløb, er du faglært og får et svendebrev.
Efter endt uddannelse kan du søge job som faglært eller læse videre på en videregående uddannelse. Dit svendebrev giver også adgang til mange af de videregående uddannelser, f.eks. Maskinmester, Professionsbachelor, Produktionsteknolog, Procesteknolog eller Ingeniør, afhængig af hvilket svendebrev du har.
Mange virksomheder vil meget gerne have medarbejdere, som har en faglig erhvervsuddannelse, inden de er gået i gang med den videregående uddannelse.
Tager du erhvervsuddannelsen med eux, får du en erhvervsfaglig studentereksamen og får direkte adgang til mange videregående uddannelser. Se mere om eux under de enkelte uddannelser.
Som en del af din erhvervsuddannelse skal du ud at prøve det, du har lært af i den virkelige verden. Derfor veksler din uddannelse mellem tid på skolen og tid hos en virksomhed.
Du kan læse meget mere om, hvordan du finder en læreplads, hvem der kan hjælpe dig, hvis ikke du kan finde en og meget mere under vores Oplæringscenter.
I kantinen kan du købe alt fra boller, sandwich, lune retter til slik, drikkevare og kage.
Åbningstider
Mandag til torsdag: 07:30 - 18:00
Fredag: 07:30 - 13:00
Skolens elevråd med repræsentanter fra hver klasse giver dig mulighed for medindflydelse.
Elevrådet planlægger blandt andet sociale arrangementer samt arbejder med at skabe og bibeholde en god elevkultur.
Man kan blandt andet give forslag til nyindretning af skolens fællesarealer og faciliteter samt være med til lave sociale arrangementer udenfor skoletiden for alle skolens elever.
Rygning er et stort sundhedsproblem blandt unge. Vi har derfor valgt at være 100% røgfri skole, hvorfor ingen må ryge i skoletiden, tidsrummet kl. 7.30 til kl. 16.00.
Det er heller ikke tilladt at ryge på skolens områder.
Denne støttemulighed er for dig, som er ordblind, har læse-/ skriveproblemer eller andre forhold f.eks. fysisk handicap, som gør, at du ikke vil kunne gennemføre en ungdomsuddannelse uden særlig støtte.
For at kunne opnå SPS skal du kunne dokumentere, at du har behov, det kan være ved udtalelser fra PPR, skoler, læge eller andre. Dokumentationen skal være så ny som mulig og max. 2 år gammel. Hvis det er i forhold til læse-/ skrivevanskeligheder eller ordblindhed, kan vi udføre en screening i form af Ny ordblindetest, der fortæller, om du har behov for støtte.
Hvis du mener, du har behov for denne støtte, skal du henvende dig til en af en af skolens SPS-medarbejdere
og helst i god tid inden uddannelsesstart, da der kan være lang sagsbehandlingstid ved SPS-enheden i SU-styrelsen, som er dem, der behandler ansøgningen.
SPS gives til følgende handicaptyper:
SPS bevilliges altid individuelt i forhold til den enkelte elevs behov og handicap ud fra en konkret ansøgning.
Her er en liste med eksempler på, hvad der kan bevilliges støtte til:
De forskellige støttetyper kan kombineres.
Du er altid velkommen til at kontakte en af vores SPS-medarbejdere.
Oplever du problemer med at gå til eksamen i form af angst og uro, at det ødelægger dine præstationer ved eksamensbordet, kan du tage fat i studievejleder eller coach, som vil hjælpe dig på vej.
Hos Ungerådgivningen i Vesthimmerlands Kommune kan du få gratis og fortrolig rådgivning af en psykolog. Ungerådgivningen er dog ikke et behandlingstilbud.
Ungerådgivningen er for dig, der:
- er mellem 12 og 25 år
- bor i Vesthimmerland (gælder også skolehjemselever)
- har et emne eller problem, du gerne vil vende
Få at få rådgivning skal du booke en tid telefonisk på 99667272 i tidsrummet 9.00-15.00, om fredagen 9.00-12.00.
Ungerådgivningen holder til på
HOTSPOT, Jyllandsgade 37, 9600 Aars
Du finder vores skole på to lokationer:
Skolen i Aars ligger på Østre Boulevard 10, 9600 Aars.
Skolen i Hobro ligger på Kirketoften 7, 9500 Hobro
Du kan få SU fra kvartalet, efter du er fyldt 18 år. Bliver du for eksempel 18 år i august, kan du få SU fra 1. oktober. Du kan dog tidligst søge SU 1 måned før den dato, hvor du er berettiget til det.
Du søger SU på su.dk. Det kræver, at du har et NemId.
På su.dk kan du læse alt om SU, og finde svar på det meste, f.eks. hvis du bliver i tvivl om, hvordan du udfylder din ansøgning. Spørgsmål til SU kan stilles til skolens su-vejledere.
Aars: Åbningstider SU kontor tirsdag og torsdag kl. 11:00 til 12:00
Hobro: Åbent i kontorets åbningstid.
Befordring:
Går du på en ungdomsuddannelse, kan du bestille et Ungdomskort på ungdomskort.dk. Vær opmærksom på, at det kan tage 3-4 uger, inden du får dit kort.
Sådan søger du ungdomskort:
Trin 1: Søg om godkendelse på ungdomskort.dk.
Trin 2: Når du er godkendt, kan du skal bestille og betale dit Ungdomskort. Du får kortet tilsendt med posten cirka 14 dage efter, du har bestilt det.
Fordele ved Ungdomskort
Du kan få rabat på rejser på tværs af landet med fjernbusserne.
Mens du tager din eud eller eux, har du mulighed for at bo på vores populære skolehjem.
Du kan læse meget mere om selve skolehjemmet, og hvem der kan bo på det, her.
EUD og EUX har opstart på Grundforløb 1 på alle uddannelser i august.
EUD og EUX Grundforløb 2 har opstart på følgende uddannelser august 2024:
- Træfagenes byggeuddannelse
- Entreprenør- og landbrugsmaskinuddannelsen
- Smedeuddannelsen
- Gastronom (kok)
- Ernæringsassistent
- Bager og konditor
- Gourmetslagter
- Detail
- Handel
- Kontor
Inden du søger ind, skal du sikre dig, at du opfylder adgangskravene, som vi har beskrevet her under nyttig viden – under “Om uddannelsen”.
Adgangskravene er forskellige, alt efter om du kommer fra 9. eller 10. klasse, eller om du har været ude i nogle år.
Har du spørgsmål, så kontakt endelig vores studievejleder, som vil guide dig i den rigtige retning.
Når du skal søge ind på en erhvervsuddannelse /eux, skal du gøre det via optagelse.dk
Næste planlagte datoer for optagelsesprøve er:
Hvis du har spørgsmål til optagelsesprøver kan du ringe til vores studievejledere som sidder klar til at besvare dine spørgsmål.
EUD og EUX har opstart på grundforløb 1 på alle uddannelser i august 2024
EUD og EUX grundforløb 2 har opstart på følgende uddannelser januar & august 2024:
Træfagenes byggeuddannelse
Entreprenør- og landbrugsmaskinuddannelsen
Smedeuddannelsen
Gastronom (kok)
Ernæringsassistent
Bager og konditor
Gourmetslagter
Detail
Handel
Kontor
Er du i tvivl om hvornår du skal tilmeldes, så er du altid velkommen til at kontakte os.
Herunder finder du kontaktoplysninger på vores personale i de forskellige afdelinger.
Herunder finder du praktiske informationer om fx adgangskrav, studiesteder, EUV osv. Du kan også finde informationer om, hvilke krav du skal opfylde for at blive optaget på en erhvervsuddannelse - det gælder både, hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, eller hvis du er over 25 år.
For at kunne starte på en erhvervsuddannelse skal du opfylde adgangskravene. Kommer du fra 9. eller 10. klasse, skal du typisk starte på grundforløb 1.
Der gælder de samme adgangskrav til eux som til erhvervsuddannelser uden eux.
Hvis du kommer direkte fra 9. klasse, skal du opfylde følgende adgangskrav til Grundforløb 1:
Adgangskrav til grundforløb 1
Du skal:
Har du en uddannelsesaftale?
En anden mulighed er, at du skal have en uddannelsesaftale med en virksomhed, der omfatter grundforløbet. Har du det, opfylder du adgangskravene til grundforløbet. Det betyder, at du typisk vil kunne starte direkte på Grundforløb 2.
Hvor længe kan du starte på Grundforløb 1?
Du har adgang til at starte i Grundforløb 1 i op til to år efter, at du har afsluttet og er gået ud af 9. eller 10. klasse.
Opfylder du ikke adgangskravene?
Hvis du ikke opfylder adgangskravene ovenover, kan du stadig forsøge at komme ind via en optagelsesprøve og en samtale på erhvervsskolen. Kontakt vores studievejleder, hvis du har spørgsmål i forhold til optagelsesprøven.
Værd at vide
Hvis du ikke bestod afgangseksamen i 9. klasse, har du evt. mulighed for at bestå den i 10. klasse. Du skal gå til prøve på 9. klasseniveau.
Er du gået ud af skolen?
Hvis det er mere end to år siden, at du har afsluttet 9. eller 10. klasse, skal du starte direkte på grundforløb 2. Du har også mulighed for at starte i grundforløb 2 allerede efter udgangen af det år, hvor du har afsluttet skolen.
Uddannelsens opbygning
En euv er en erhvervsuddannelse for dig, der er fyldt 25. Uddannelsen er særligt tilrettelagt for voksne
Med en euv bygger du videre på det, du allerede kan. Det betyder helt konkret, at har du relevant erfaring, kan euv være en kortere vej til at blive faglært.
En euv foregår på fuld tid og består som regel af både skole og praktik.
For at kunne søge optagelse på en euv skal du:
Derudover skal du som hovedregel:
Uddannelsens opbygning:
Har du spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, så kontakt vores studievejleder.
Vores skole er fordelt på to lokationer, når det kommer til udbudte erhvervsuddannelser.
Vi udbyder erhvervsuddannelser både i Aars og i Hobro.
Er du i tvivl om, hvorvidt din drømmeuddannelse udbydes i dit område, kan du altid kontakte vores studievejleder.
En erhvervsuddannelse er for dig, der drømmer om en praktisk uddannelse, der veksler mellem skole og praktik.
Erhvervsuddannelserne har forskellig længde fra omkring 1½ til 5½ år, men de er bygget op nogenlunde ens og veksler mellem skole og læreplads. På grundforløbet matcher undervisningen den virkelighed, du kommer ud i, når du skal i lære på dit hovedforløb. Vi løser konkrete opgaver fra erhvervslivet, hvor vi arbejder i elevteams og prøver kræfter med forskellige præsentationsteknikker som fx video, billede mm.
Uddannelserne kan deles ind i fire hovedområder, som du kan vælge imellem:
Inden for hvert hovedområde udbyder erhvervsskolerne en række fagretninger.
Du starter dit grundforløb på skolen i Aars eller Hobro, hvorefter du er klar til dit hovedforløb, der foregår skiftevis på skolen og i den virksomhed, hvor du har læreplads. Når du har bestået dit hovedforløb, er du faglært og får et svendebrev.
Efter endt uddannelse kan du søge job som faglært eller læse videre på en videregående uddannelse. Dit svendebrev giver også adgang til mange af de videregående uddannelser, f.eks. Maskinmester, Professionsbachelor, Produktionsteknolog, Procesteknolog eller Ingeniør, afhængig af hvilket svendebrev du har.
Mange virksomheder vil meget gerne have medarbejdere, som har en faglig erhvervsuddannelse, inden de er gået i gang med den videregående uddannelse.
Tager du erhvervsuddannelsen med eux, får du en erhvervsfaglig studentereksamen og får direkte adgang til mange videregående uddannelser. Se mere om eux under de enkelte uddannelser.
Som en del af din erhvervsuddannelse skal du ud at prøve det, du har lært af i den virkelige verden. Derfor veksler din uddannelse mellem tid på skolen og tid hos en virksomhed.
Du kan læse meget mere om, hvordan du finder en læreplads, hvem der kan hjælpe dig, hvis ikke du kan finde en og meget mere under vores Oplæringscenter.
I kantinen kan du købe alt fra boller, sandwich, lune retter til slik, drikkevare og kage.
Åbningstider
Mandag til torsdag: 07:30 - 18:00
Fredag: 07:30 - 13:00
Skolens elevråd med repræsentanter fra hver klasse giver dig mulighed for medindflydelse.
Elevrådet planlægger blandt andet sociale arrangementer samt arbejder med at skabe og bibeholde en god elevkultur.
Man kan blandt andet give forslag til nyindretning af skolens fællesarealer og faciliteter samt være med til lave sociale arrangementer udenfor skoletiden for alle skolens elever.
Rygning er et stort sundhedsproblem blandt unge. Vi har derfor valgt at være 100% røgfri skole, hvorfor ingen må ryge i skoletiden, tidsrummet kl. 7.30 til kl. 16.00.
Det er heller ikke tilladt at ryge på skolens områder.
Denne støttemulighed er for dig, som er ordblind, har læse-/ skriveproblemer eller andre forhold f.eks. fysisk handicap, som gør, at du ikke vil kunne gennemføre en ungdomsuddannelse uden særlig støtte.
For at kunne opnå SPS skal du kunne dokumentere, at du har behov, det kan være ved udtalelser fra PPR, skoler, læge eller andre. Dokumentationen skal være så ny som mulig og max. 2 år gammel. Hvis det er i forhold til læse-/ skrivevanskeligheder eller ordblindhed, kan vi udføre en screening i form af Ny ordblindetest, der fortæller, om du har behov for støtte.
Hvis du mener, du har behov for denne støtte, skal du henvende dig til en af en af skolens SPS-medarbejdere
og helst i god tid inden uddannelsesstart, da der kan være lang sagsbehandlingstid ved SPS-enheden i SU-styrelsen, som er dem, der behandler ansøgningen.
SPS gives til følgende handicaptyper:
SPS bevilliges altid individuelt i forhold til den enkelte elevs behov og handicap ud fra en konkret ansøgning.
Her er en liste med eksempler på, hvad der kan bevilliges støtte til:
De forskellige støttetyper kan kombineres.
Du er altid velkommen til at kontakte en af vores SPS-medarbejdere.
Oplever du problemer med at gå til eksamen i form af angst og uro, at det ødelægger dine præstationer ved eksamensbordet, kan du tage fat i studievejleder eller coach, som vil hjælpe dig på vej.
Hos Ungerådgivningen i Vesthimmerlands Kommune kan du få gratis og fortrolig rådgivning af en psykolog. Ungerådgivningen er dog ikke et behandlingstilbud.
Ungerådgivningen er for dig, der:
- er mellem 12 og 25 år
- bor i Vesthimmerland (gælder også skolehjemselever)
- har et emne eller problem, du gerne vil vende
Få at få rådgivning skal du booke en tid telefonisk på 99667272 i tidsrummet 9.00-15.00, om fredagen 9.00-12.00.
Ungerådgivningen holder til på
HOTSPOT, Jyllandsgade 37, 9600 Aars
Du finder vores skole på to lokationer:
Skolen i Aars ligger på Østre Boulevard 10, 9600 Aars.
Skolen i Hobro ligger på Kirketoften 7, 9500 Hobro
Du kan få SU fra kvartalet, efter du er fyldt 18 år. Bliver du for eksempel 18 år i august, kan du få SU fra 1. oktober. Du kan dog tidligst søge SU 1 måned før den dato, hvor du er berettiget til det.
Du søger SU på su.dk. Det kræver, at du har et NemId.
På su.dk kan du læse alt om SU, og finde svar på det meste, f.eks. hvis du bliver i tvivl om, hvordan du udfylder din ansøgning. Spørgsmål til SU kan stilles til skolens su-vejledere.
Aars: Åbningstider SU kontor tirsdag og torsdag kl. 11:00 til 12:00
Hobro: Åbent i kontorets åbningstid.
Befordring:
Går du på en ungdomsuddannelse, kan du bestille et Ungdomskort på ungdomskort.dk. Vær opmærksom på, at det kan tage 3-4 uger, inden du får dit kort.
Sådan søger du ungdomskort:
Trin 1: Søg om godkendelse på ungdomskort.dk.
Trin 2: Når du er godkendt, kan du skal bestille og betale dit Ungdomskort. Du får kortet tilsendt med posten cirka 14 dage efter, du har bestilt det.
Fordele ved Ungdomskort
Du kan få rabat på rejser på tværs af landet med fjernbusserne.
Mens du tager din eud eller eux, har du mulighed for at bo på vores populære skolehjem.
Du kan læse meget mere om selve skolehjemmet, og hvem der kan bo på det, her.
EUD og EUX har opstart på Grundforløb 1 på alle uddannelser i august.
EUD og EUX Grundforløb 2 har opstart på følgende uddannelser august 2024:
- Træfagenes byggeuddannelse
- Entreprenør- og landbrugsmaskinuddannelsen
- Smedeuddannelsen
- Gastronom (kok)
- Ernæringsassistent
- Bager og konditor
- Gourmetslagter
- Detail
- Handel
- Kontor
Inden du søger ind, skal du sikre dig, at du opfylder adgangskravene, som vi har beskrevet her under nyttig viden – under “Om uddannelsen”.
Adgangskravene er forskellige, alt efter om du kommer fra 9. eller 10. klasse, eller om du har været ude i nogle år.
Har du spørgsmål, så kontakt endelig vores studievejleder, som vil guide dig i den rigtige retning.
Når du skal søge ind på en erhvervsuddannelse /eux, skal du gøre det via optagelse.dk
Næste planlagte datoer for optagelsesprøve er:
Hvis du har spørgsmål til optagelsesprøver kan du ringe til vores studievejledere som sidder klar til at besvare dine spørgsmål.
EUD og EUX har opstart på grundforløb 1 på alle uddannelser i august 2024
EUD og EUX grundforløb 2 har opstart på følgende uddannelser januar & august 2024:
Træfagenes byggeuddannelse
Entreprenør- og landbrugsmaskinuddannelsen
Smedeuddannelsen
Gastronom (kok)
Ernæringsassistent
Bager og konditor
Gourmetslagter
Detail
Handel
Kontor
Er du i tvivl om hvornår du skal tilmeldes, så er du altid velkommen til at kontakte os.
Herunder finder du kontaktoplysninger på vores personale i de forskellige afdelinger.
Vil du gerne kombinere gammeldags håndværk med den nyeste teknologi?
En personliftmekaniker reparerer og vedligeholder maskiner og materiel, der kan anvendes til personløft.
Med en uddannelse som landbrugsmaskinmekaniker er det dig, som står forrest, når landbrugets maskiner skal repareres og vedligeholdes.
Som materielmekaniker lærer du at efterse og reparere mindre maskiner, der bruges i parker og haver.
Vil du bygge og bruge hænderne og skabe flotte resultater til glæde for dine omgivelser?
Er du i tvivl om dine muligheder og dine valg, er vores vejledere selvfølgelig klar til at hjælpe dig. Det gælder, uanset om du overvejer HEG eller allerede går på en af vores uddannelser.
Kontakt en vejleder Book rundvisning