Benyt en anden browser for at få den optimale oplevelse.

Du benytter en browser som er forældet.
Du kan benytte en anden browser for at få den optimale oplevelse, vi anbefaler følgende: Google Chrome, Microsoft Edge, Firefox eller Opera.    Luk denne besked

Gå til indholdet
Uddannelser Mere fra HEG
HUK Logo
Søg
Skriv eksempelvis uddannelse, adgangskrav til murer, kontakt etc.

Om bageruddannelsen

Som bager fremstiller du en række forskellige slags brød og kager. De mest almindelige er: franskbrød, morgenbrød, rugbrød og wienerbrød.

Som konditor er du specialist i at fremstille kager og andre søde sager. Du fremstiller alle tænkelige slags kager, isanretninger, konfekt og andre dekorative lækkerier. Arbejdet kræver, at du er kreativ, har sans for former og farver, samt et godt håndelag.

Hvad enten du vælger den ene eller den anden specialisering, så bliver du en del af et traditionsrigt håndværksfag, hvor du kan være med til at udvikle nye opskrifter eller gå i dybden med de gode gamle.

På HEG er undervisningen meget praksisnær. Det betyder, at størstedelen af undervisningen foregår i skolens køkkener og restaurant. Du skal også med ud af huset for at se, prøve, opleve og lære om brancherne. Undervisningen består af teoretiske fag og konkrete emner inden for faget.

For både bager og konditor starter arbejdsdagen ofte tidligt om morgenen og slutter ved middagstid.

Hvad indeholder en EUD?

  • Eud-uddannelsen er en erhvervsuddannelse med kombination af skoleforløb og praktik i en virksomhed.

  • Du får et svendebrev med, når du er færdig med din uddannelse.

  • Ved at vælge en eud får du håndværksmæssig fordybelse og mulighed for at blive virkelig god til det fag, som du brænder mest for.

  • Når du er færdig med din uddannelse har du mulighed for, at gå direkte i job eller starte selvstændig virksomhed. Der er også gode muligheder for videreuddannelse med en eud.

Hvad tilføjer en EUX?

  • En eux giver dig det bedste fra to verdener på én gang. Du får både en erhvervsuddannelse og en studentereksamen. Du får en erhvervsfaglig studentereksamen.

  • Når du er færdig med din eux-uddannelse, har du både en studenterhue og et svendebrev.

  • Med en eux får du samme kompetencer og muligheder som med en eud. Du får bare endnu flere fag med oveni – og endnu flere muligheder for videreuddannelse.

  • En eux er altså for dig, der vil give dig selv de allerbedste muligheder. Både for at få ønskejobbet her og nu – og for at læse videre enten lige efter din uddannelse eller senere i livet.

95 videregående uddannelser
vil en eux-bageruddannelse åbne op for

Procesteknolog

Erhvervsakademiuddannelse

På uddannelsen til procesteknolog beskæftiger du dig med udvikling af produkter og deres fremstillingsproces samt med styring af kvalitet og miljø.

Serviceøkonom

Erhvervsakademiuddannelse

Serviceøkonomer beskæftiger sig med at udvikle, planlægge og levere serviceydelser i virksomheder inden for service, turisme samt hotel og restaurant.

Ernæring og sundhed

Professionsbacheloruddannelse

På uddannelsen i ernæring og sundhed lærer du at formidle og vejlede om sundhed, kost og fysisk aktivitet, og du lærer om fødevarer samt ledelse i relation til mad og måltider.

Læs mere på adgangskortet

Nyttig viden

Om eud og eux uddannelser

Herunder finder du praktiske informationer om fx adgangskrav, studiesteder, EUV osv. Du kan også finde informationer om, hvilke krav du skal opfylde for at blive optaget på en erhvervsuddannelse - det gælder både, hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, eller hvis du er over 25 år.

For at kunne starte på en erhvervsuddannelse skal du opfylde adgangskravene. Kommer du fra 9. eller 10. klasse, skal du typisk starte i grundforløb 1.  

Der gælder de samme adgangskrav til eux som til erhvervsuddannelser uden eux. 

Hverdagen

Optagelse

Praktisk info

Kontakt

Herunder finder du kontaktoplysninger på vores personale i de forskellige afdelinger.

Om uddannelsen

Om eud og eux uddannelser

Herunder finder du praktiske informationer om fx adgangskrav, studiesteder, EUV osv. Du kan også finde informationer om, hvilke krav du skal opfylde for at blive optaget på en erhvervsuddannelse - det gælder både, hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, eller hvis du er over 25 år.

For at kunne starte på en erhvervsuddannelse skal du opfylde adgangskravene. Kommer du fra 9. eller 10. klasse, skal du typisk starte i grundforløb 1.  

Der gælder de samme adgangskrav til eux som til erhvervsuddannelser uden eux. 

Generated with Avocode.Accordion_open Copy 2Group 4CTA_arrowGroup 6ShapeLine 5Line 5
Hverdagen

Hverdagen

Generated with Avocode.Accordion_open Copy 2Group 4CTA_arrowGroup 6ShapeLine 5Line 5
Optagelse

Optagelse

Generated with Avocode.Accordion_open Copy 2Group 4CTA_arrowGroup 6ShapeLine 5Line 5
Praktisk info

Praktisk info

Generated with Avocode.Accordion_open Copy 2Group 4CTA_arrowGroup 6ShapeLine 5Line 5
Kontakt

Kontakt

Herunder finder du kontaktoplysninger på vores personale i de forskellige afdelinger.

Generated with Avocode.Accordion_open Copy 2Group 4CTA_arrowGroup 6ShapeLine 5Line 5

Relaterede uddannelser

Elev fra uddannelsen fødevarer, jordbrug og oplevelser i gang med kødudskæring

Gourmetslagter

EUD EUX Aars

Når du vælger erhvervsuddannelsen som gourmetslagter, kommer du til at arbejde med udskæringer og tilberedning af kød.

Elev fra uddannelsen fødevarer, jordbrug og oplevelser i gang med at skære grøntsager

Ernærings-assistent

EUD EUX Aars

En vigtig del af arbejdet som ernæringsassistent går ud på at tilrettelægge fremstillingen af sund kost til mange mennesker.

Elever fra uddannelsen fødevarer, jordbrug og oplevelser i gang med at lave mad

Gastronom (kok)

EUD EUX Aars

En vigtig del af arbejdet går ud på at sammensætte et måltid, så det bliver en oplevelse for kunden at spise.

Se alle erhvervs­uddannelser

Mulighederne er mange, og vi er klar til at hjælpe

Er du i tvivl om dine muligheder og dine valg, er vores vejledere selvfølgelig klar til at hjælpe dig. Det gælder, uanset om du overvejer HEG eller allerede går på en af vores uddannelser.

Kontakt en vejleder Book rundvisning
Vejledning af elever