Til dig, der skal starte på en eud/eux
Nedenfor kan du finde relevant information i forbindelse med opstart på din ungdomsuddanelse.
-
Vi har modtaget din ansøgning, og du vil modtage et bekræftelsesbrev sammen med information om mulighederne for støtte under uddannelsen.
Dine forældre modtager forældrebrev, hvis du er under 18 år.
Vi sender al post via e-boks, så husk at holde øje med din digitale postkasse.
-
Alle ansøgere bliver kontaktet af vores studievejledning. Dette vil foregå via telefonen.
Her kan I få en snak om muligheden for skolehjem, og om du har brug for støtte under uddannelsen eller om vi mangler dokumentation fra dig. Du får også mulighed for at stille spørgsmål om optagelsen eller hvis du har andre spørgsmål.
-
Når vi får de endelige karakterer fra din grundskole i slutningen af juni, og du ellers opfylder adgangskravene, modtager du et optagelsesbrev. Dette vil ske i slutningen af juni.
Har du søgt ind på GF2 og dermed ikke kommer direkte fra grundskolen, kan du optages, når vi har modtaget alt relevant dokumentation, og du opfylder adgangskravene, og vores studievejledning har haft en optagelsessamtale med dig.
-
I løbet af november/december vil du blive indkaldt til optagelsesprøve, hvis du ikke opfylder adgangskravene i dansk og/eller matematik.
30.06.25 afholdes optagelsesprøver i Aars og den 01.07.25 afholdes optagelsesprøver i Hobro.
Når vi har resultatet af optagelsesprøven, vil du blive kontaktet. Består du prøven, kan du forvente at blive optaget med det samme. Består du ikke prøven, vil du blive indkaldt til en samtale, som afgør om du alligevel kan blive optaget.
-
Nogle af vores afdelinger afholder informationsmøde inden opstart. Her vil du modtage indkaldelse i din e-boks.
-
Inden sommerferien kan du forvente at modtage et sommerbrev i din e-boks. Sommerbrevet indeholder information omkring opstart af uddannelsen, såsom hvor skal du møde den første dag, hvad skal du have med og andre relevante informationer inden opstart.
-
Du kan søge SU hvis du er fyldt 18 år, når du er optaget og der er 1 måned til, at du skal starte. Du skal selv søge via www.su.dk
-
Du kan søge om Ungdomskort, hvis du skal tage offentlig transport til og fra skolen. De nærmere regler og hvordan du søger, kan du læse mere om på www.ungdomskort.dk
Du kan også blive klogere her:
-
Har du brug for støtte under uddannelsen fx hvis du er ordblind eller har en diagnose, som kræver du har brug for ekstra struktur, så kan vores SPS-vejledere hjælpe dig.
Rasmus Gammelholm Pedersen Elevcoach og skolehjemsvagt Telefon 96981068 Mobil 61554068 E-mail rgp@heguddannelser.dkAnja Sode Faglærer og SPS-Koordinator på Entreprenør- og landbrugsmaskinmekanikeruddannelserne Mobil 23834058 E-mail ans@heguddannelser.dkBernhard Bolt-Jørgensen Dansk og historie - læsevejleder og SPS-koordinator på hhx/htx Aars Telefon 21669036 E-mail bbj@heguddannelser.dkGitte Søgaard Skolehjemsvagt, og faglærer samt SPS-vejleder på Entreprenør- og landbrugsmaskinmekanikeruddannelserne Mobil 24983930 E-mail gis@heguddannelser.dkJan Andersen SPS-vejleder på Entreprenør- og landbrugsmaskinmekanikeruddannelserne E-mail jan@heguddannelser.dkMajken Østergaard Sørensen Historie, dansk og SPS-vejleder på hhx/htx Hobro E-mail majs@heguddannelser.dkSara Louise Cooper Wognsen SPS-koordinator og SPS-vejleder på Teknologi, byggeri og transport Mobil 51510348 E-mail sawo@heguddannelser.dk -
Skolehjemmet er for dig, som:
- Kommer langvejs fra
- Har mere end 5 kvarters transporttid mellem din bopæl og dit uddannelsessted
- Gerne vil være en del af et socialt og aktivt ungdomsfællesskab, også uden for skoletiden.
Et ophold på et skolehjem minder lidt om efterskoler og kostskoler – forskellen er bare, at eleverne er lidt ældre. Kært barn har mange navne, men om man kalder det et skolehjem, et elevhotel, college eller erhvervskollegie, så er det et trygt sted, hvor du kan bo sammen med andre unge, som også er ved at tage en uddannelse. Oveni det gode sociale miljø, hvor du kan få en masse gode venner, så står vores køkken også for lækker mad.
Vil du vide mere, og høre om dine muligheder for at bo på vores skolehjem, så tag en snak med vores studievejleder når de ringer til dig i forbindelse med din optagelse.
-
Du kan danne dig et overblik, få support og læse mere om it på HEG her
Vi ser gerne, at du forud for din skolestart har prøvet at logge ind på Studie+, samt Microsoft 365 og har installeret Officepakken på din pc.
(Vejledning til dette finder du også på vores it-side hvis du følger vores link)
-
For at sikre at du ikke går glip af undervisningen og øger dit fravær, har vi her et par bud på nogle køreskoler i Aars, hvor du kan tage dit kørekort uden for skoletiden.
Læs mere om de forskellige køreskoler her og rigtig god fornøjelse.
Danmarks køreskole kan du læse mere om her.
Svennings Køreskole har ingen hjemmeside, men kan kontaktes på mail eller telefon. Du kan læse mere her.
*Vi arbejder på tilsvarende aftaler i Hobro.