Benyt en anden browser for at få den optimale oplevelse.

Du benytter en browser som er forældet.
Du kan benytte en anden browser for at få den optimale oplevelse, vi anbefaler følgende: Google Chrome, Microsoft Edge, Firefox eller Opera.    Luk denne besked

Gå til indholdet
Uddannelser Mere fra HEG
HEG logo i rød
Søg
Skriv eksempelvis uddannelse, adgangskrav til murer, kontakt etc.

Oplev verden med HHX - Studieture og internationale aktiviteter

Hhx er kendetegnet ved at være en internationalt orienteret uddannelse, hvor vi debatterer globale emner og problemstillinger. Vi vil derfor gerne have vores elever med ud i verden, hvor de first hand kan opleve nye kulturer, mennesker og erhvervsliv. Hos HEG er internationale studieture en væsentlig del af uddannelsen, og noget vi har rigtig god erfaring med.

Synes du også, at verden skal erfares både i og udenfor klasseværelset, så kan du læse mere om studieture, Erasmus+-rejser og ophold i udlandet (OPU) her.

Aktiviteter

Hhx er kendetegnet ved at være en internationalt orienteret uddannelse, hvor globale emner og problemstillinger er en væsentlig del af det faglige stof i de sproglige og økonomiske fag. Ud over den mere teoretiske tilgang i undervisningen, er det for os vigtigt, at vores elever gør sig egne erfaringer med verden uden for klasseværelset og Danmarks grænser. Vi vil gerne vise eleverne verden og lære dem at begå sig i mødet med nye kulturer og pulserende internationale storbyer. At tage ud i verden er derfor en væsentlig del af en Hhx-uddannelse fra HEG.

Kom med til London

I 1.g rejser alle klasser på studietur i 5 dage. De seneste år har rejsemålet været London. Her få du trænet dit engelsk, lige fra du lander i lufthavnen, til du 5 dage senere siger ombord på flyet hjemad. Du bliver rutineret i at køre med ”the Tube” og får travet sålerne tynde i Londons historiske gader. Lærerne sammensætter et spændende program fx med besøg på den danske ambassade, Tower Bridge, Greenwich – nul-meridianen, virksomhedsbesøg på Fullers Brewery, London Eye, St. Paul’s Cathedral, Notting Hill market og byvandring til fods med engelsktalende guide. 

I 2.g kan du komme med til..

I 2.g er der Erasmus+ Mobiliteter i 14 dage. Det er rejser til Østrig (eller Tyskland) for tyskeleverne og til Spanien for spanskeleverne, hvor man er er i praktik hos en lokal virksomhed i mindst halvdelen af tiden.

I Spanien går man i sprogskole med lokale undervisere ca. 4 timer hver dag og er så i praktik den anden halve arbejdsdag. Praktikstederne er typisk cafeer, restauranter og butikker. Der bliver også tid til at se på seværdigheder og møde lokale unge. Både når man går rundt på egen hånd og når man er i skole og praktik får man trænet sit spansk, og man får et rigtig godt indblik i spansk kultur og det at drive forretning i Spanien.

I Østrig (eller Tyskland) går man ikke på sprogskole, da alle elever jo har haft tysk i mindst 6 år. Så det er bare ud at bruge sproget. Det gør man bl.a., når vi er med i skoledagen på vores værtsskole, hvor vi bliver kloge på et meget anderledes undervisningssystem med skoleuniformer, sige De til læreren og praktiske fag som barista(kaffekender) eller sommelier(vinkender). Foruden praktik, der typisk er på små hoteller, restauranter, cafeer og ved liftselskaberne i bjergene, besøger vi en række lokale virksomheder og kulturelle steder, så vi får et godt indtryk af den lokale kultur og forretningsverden.

I 3.G går rejsen til..

En storby i Europa. Hele 3. årgang rejser sammen til en storby, som økonomilærerne har valgt. De elsker nemlig at tage eleverne med derhen, hvor man kan få de gode virksomhedsbesøg og få inspiration til arbejdet i de økonomiske fag som fx afsætning, virksomhedsøkonomi og international økonomi. Det kan være til så forskellige byer som Bruxelles i Belgien og Poznan i Polen. Rejsen er oftest en busrejse med overnatninger på hotel.

På den seneste rejse til Bruxelles bestod de fem dages program af en virksomhedssafari rundt til forskellige bæredygtige virksomheder, besøg i Europaparlamentet, EU-kommissionen og Norddanmarks EU-kontor. En tur til Antwerpen med besøg i diamantdistriktet og et besøg på en af elevernes fars fabrik i Belgien. Og så blev der også plads til et besøg på en chokoladefabrik og et bryggeri.

En tur til Polen vil have et helt andet program; men også der vil der være virksomheder og historiske og kulturelle steder, der skal studeres, og indtryk der skal tages med hjem og bearbejdes.

Oplæring i udlandet (OPU)

Oplæring i udlandet er en særlig mulighed for hhx-studenter. Det er for dig, der gerne vil prøve at arbejde, bo og leve i et andet land – det kunne eksempelvis være Tyskland eller Irland. Med OPU-ordningen (tidl. PIU-ordningen) kan du nemlig tage et 1-årigt oplæringsforløb i udlandet efter 3.g.

Du skal arbejde som trainee i en virksomhed, der typisk har med kontor- eller detailområdet at gøre, hvilket du som hhx-student har gode forudsætninger for at begå dig i. Ud over arbejdet for virksomheden er en del af oplæringsforløbet, at du følger et undervisningskursus fra Danmark online, hvilket du får et uddannelsesbevis for.

Oplæring i udlandet er en enestående chance for at forbedre dine sproglige færdigheder, få international erfaring og styrke dine personlige kvalifikationer. Vi har gennem årene haft flere elever, der har taget et OPU-år, inden de er begyndt på deres uddannelse eller arbejdsliv og alle har haft positive oplevelser med sig hjem til Danmark – ja endda oplevelser for livet. Du kan læse en artikel fra Nordjyske om de to vesthimmerlandske OPU-eleverne Emma og Sisse her OPU-eleverne Emma og Sisse  

Det praktiske

HEG samarbejder med OPU-sekretariatet i Silkeborg, som kan hjælpe med at finde trainee-stillinger i hhv. Tyskland, Irland og Luxemburg. OPU-sekretariatet kan også hjælpe, hvis du selv finder en trainee-stilling i udlandet, og du samtidig ønsker at være en del af OPU-ordningen. Der er meget mere information om Oplæring i Udlandet på www.piu.dk.