Benyt en anden browser for at få den optimale oplevelse.

Du benytter en browser som er forældet.
Du kan benytte en anden browser for at få den optimale oplevelse, vi anbefaler følgende: Google Chrome, Microsoft Edge, Firefox eller Opera.    Luk denne besked

Gå til indholdet
Uddannelser Mere fra HEG
HEG logo i rød
Søg
Skriv eksempelvis uddannelse, adgangskrav til murer, kontakt etc.

UU-vejlederne med i værkstedet hos HEG

I tirsdags fik UU-vejlederne fra Ung Vesthimmerland mulighed for, at stifte bekendtskab med den praktiske side af nogle af de uddannelser, som de normalt vejleder folkeskoleelverne til. Det blev til en sjov og lærerig dag for alle parter, og eleverne kunne med stolthed vise og forklare hvordan værktøjerne skulle bruges. 

Vi hos HEG havde inviteret vejlederne til et dialogmøde, men i stedet for kun at have elever og uddannelse på skemaet, valgte vi at pifte dagen op med et kig indenfor i et af vores mange værksteder. Vi ville gerne tage vejlederne med, og give dem indblik i hvad man egentlig laver på de uddannelser de vejleder i. Vi tror på, at det gør det nemmere fremover, at fortælle om netop de uddannelser, og langt sjovere for vejlederne at høre om. For samtidig med, at vejlederne prøvede kræfter af med træfagets værktøjer, så fik de alligevel rig mulighed for at tale med vores faglærer og få gode input til, hvad de oplever og hvad brancherne efterspørger. Vi tror på, at det for vores besøgende var noget sjovere, nemmere at huske, og egentlig bare rart at komme lidt ud fra kontoret. Det virkede i hvert fald til, at alle have en god og sjov dag. 

Der var også stor gensynsglæde mellem vejlederne og deres tidligere elever. For vejlederne er det altid rart at se, at den kurs de sammen har valgt og er startet på, også er den rigtige og at målet for eleven er inden for rækkevidde. Samtidig udtrykte vejlederne stor glæde over at se, især hvordan det går med de elever de har fulgt siden 7. klasse. Og vi kan godt forstå dem. 

Nu må tiden vise, om vi til næste grundforløb modtager ansøgninger fra nogle af UU-vejlederne. Det håber vi i hvert fald på og glæder os til at tage i mod dem! 

Image00009 Kopi
Citat tegn

"Det er meget positivt, at få ny viden om ungdomsuddannelsernes udvikling. Gennem sådanne initiativer oplever vi, at vores samarbejde styrkes, vores fælles opgave omkring de unge mennesker bliver bedre, samt vi får minimeret de udfordringer de unge mennesker kan stå med i deres opstart og fastholdelse af ungdomsuddannelsen."

Erik Krogh Pedersen, leder af Ungvesthimmerland og UU Vesthimmerland