Benyt en anden browser for at få den optimale oplevelse.

Du benytter en browser som er forældet.
Du kan benytte en anden browser for at få den optimale oplevelse, vi anbefaler følgende: Google Chrome, Microsoft Edge, Firefox eller Opera.    Luk denne besked

Gå til indholdet
Uddannelser Mere fra HEG
HEG logo i rød
Søg
Skriv eksempelvis uddannelse, adgangskrav til murer, kontakt etc.

Unge i Hobro og omegn udvikler kreative sommerevents, skoleblad og meget andet

50 unge på tværs af uddannelsesinstitutionerne i Mariagerfjord Kommune mødtes for at blive klædt godt på til at skabe arrangementer og aktiviteter for andre unge.

På dagen deltog en bred skare af elever, og med sig hjem fik eleverne både praktisk erfaring og teoretisk viden. Dagen bød nemlig på en blanding af workshops og talks, der var designet til at få eleverne til at udvikle forskellige typer af aktiviteter og begivenheder. Og ideerne blandt de unge var mange. Nogle arbejdede målrettet på at udvikle et fedt event til sommer, mens andre kastede sig over at søsætte et skoleblad.

(fra venstre): Vibe Saltofte Lund (1.q), Mia-Aliki Dahl (1.mz) og Freya Albrektsen (2.x) på Mariagerfjord Gymnasium
Citat tegn

I stedet for at tænke at der ingenting sker for de unge i kommunen, kan vi jo selv gøre noget ved det. Dét har jeg fået mod på efter idag, og jeg har fundet ud af, at det er nemmere at gøre, end man måske lige tror. Jeg har også lært om kulturlivet og de tilbud, derallerede fi ndes til unge i Hobro, og jeg har fået lyst til at være en del af det. Jeg tror på, at vores planer om at skabe en kreativ event tilsommer, er 100% realistisk at få gennemført.

Mia-Aliki Dahl, Mariagerfjord Gymnasium

Sammenhold med gode ungdomsmiljøer på tværs af ungdomsuddannelser

Der er tit fokus på, at ungdommen i dag har travlt, er pressede og mistrives mere end nogensinde før. Og de unge der mødte op til inspirationsdagen, som Mariagerfjord Gymnasium, HEG – Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser og Mariagerfjord Kommunevar gået sammen om at afholde, var da heller ingen undtagelse. De har også travlt, og har mange ting, de gerne vil nå.


- I partnerskabet for Uddannelsesby Hobro står det højt på dagsordenen at skabe attraktive miljøer for de unge. Og når de unge, som i dag, møder talstærkt op, er idérige og fulde af engagement, viser det, at de unge er gode til at støtte og hjælpe hinanden. Derudover stårder en masse aktører klar til at støtte og give dem en håndsrækning, hvis de har brug for det. Alt det tilsammen bidrager til at skabe en stærkere sammenhængskraft blandt de unge og gøre det endnu mere attraktivt at være ung i Mariagerfjord Kommune, fortællerprojektleder for Uddannelsesby Hobro, Helle Dalsgaard Pedersen.


Ved at give de unge nogle konkrete redskaber til at håndtere de udfordringer, de ofte støder på, når et event eller en aktivitet skal arrangeres, kommer de skridtet videre med at omsætte deres idéer til handling. Og hvis de så mangler økonomisk hjælp til at realisere deres idé, er der hjælp at hente i Ungepuljen, som støtter aktiviteter, der bidrager til at skabe uddannelses- og ungemiljøer, der gør det attraktivt at være ung i kommunen.
Og dét at arrangementet ikke kun har styrket de unges kompetencer, men også har haft fokus på at fremme en kultur af samarbejde og samskabelse på tværs af uddannelsesinstitutionerne i Mariagerfjord Kommune, mærker de unge også selv.

 Mikkel Kirketerp, hhx, 2.g - iført grå hættetrøje  Sebastian Jensen, hhx, 2. g - iført ternet skjorte, begge fra hhx på HEG - Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser i Hobro
Citat tegn

Det har været sjovt og meget inspirerende. Vi vil gerne have noget mere fællesskab med eleverne fra de andre uddannelser, og i dag får vi snakket med nogle derfra, som vi ikke plejer. Det er godt.

Sebastian Jensen, hhx på HEG – Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser.