Benyt en anden browser for at få den optimale oplevelse.

Du benytter en browser som er forældet.
Du kan benytte en anden browser for at få den optimale oplevelse, vi anbefaler følgende: Google Chrome, Microsoft Edge, Firefox eller Opera.    Luk denne besked

Gå til indholdet
Uddannelser Mere fra HEG
HEG logo i rød
Søg
Skriv eksempelvis uddannelse, adgangskrav til murer, kontakt etc.

Smedeuddannelse får topkarakter af virksomhederne

SMVDanmark tildeler smedeuddannelsen på Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser førstepladsen.

HEG har noget at fejre, en af vores uddannelsesretninger er netop blevet tildelt en førsteplads af SMVDanmark, og dette skyldes den tætte kontakt, som virksomhederne oplever, der er mellem dem og HEG. Undersøgelsen bygger på data fra Børne- og Undervisningsministeriets årlige spørgeskema undersøgelse sendt ud til danske virksomheder, der undersøger virksomhedernes tillid og samarbejde med de lokale erhvervsskoler.

Ifølge Teknologi, byggeri og transport uddannelseschefen Per Stig Andersen skyldes dette, at den tætte relation mellem skolen og virksomhederne har stor betydning, og det er noget, man vægter højt på alle uddannelsesretningerne på skolen.

Kontakten mellem skolen og virksomhederne
Der er mange forskellige former for kontakt mellem skolen og virksomhederne fortæller Per Stig Andersen. ”For det første kontakter vores kontaktlærer virksomheden, lige så snart der er noget i forhold til eleven: Hvis eleven er syg, ikke møder op eller ikke gør det, man kunne forvente.” Dette plejer næsten altid at hjælpe på elevernes motivation, når der bliver snakket med deres lærepladser.

Per Stig Andersen forklarer dog, at det ikke kun er i forbindelse med elevernes gøren og laden på skolebænken, men i lige så høj grad virksomhedernes mulighed for at se hvilke produkter eleverne har stået og arbejdet med i en skoleperiode. ”Det er der mange, der benytter sig af at komme med ind og se, hvilket produkt eleven har stået og arbejdet med og høre, hvad eleven og læreren kan sige om det. Selv om de har travlt, plejer de faktisk at være flinke til at møde op til det.”

At skabe det perfekte match
Det er vores virksomhedskonsulenter, der er denne relations vigtigste brik. De underviser også i de enkelte afdelinger på HEG, og kender derfor skolens elever særdeles godt. Det er hele grundstenen i, hvordan vi kan vejlede eleverne i at søge læreplads i virksomheder, der matcher de pågældende elevers personprofil. Og dette kan vi kun, fordi de mennesker, der sidder med opgaven, kender eleverne, og allerede har en god forståelse for den enkelte elev. ”Det ligger lige til højrebenet for os at gøre det på den måde, da vi som skole prioriterer stærke relationer til såvel elever som virksomheder”, lyder det afslutningsvis fra Praktikcenterchef, Asger Andersen.