Benyt en anden browser for at få den optimale oplevelse.

Du benytter en browser som er forældet.
Du kan benytte en anden browser for at få den optimale oplevelse, vi anbefaler følgende: Google Chrome, Microsoft Edge, Firefox eller Opera.    Luk denne besked

Gå til indholdet
Uddannelser Mere fra HEG
HEG logo i rød
Søg
Skriv eksempelvis uddannelse, adgangskrav til murer, kontakt etc.

Positivt elevoptag på HEG i Aars og Hobro

Grundskoleeleverne søger fortsat mod ungdomsuddannelserne på HEG – Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser, når de står overfor at skulle vælge uddannelse. På HEG glæder man sig over lidt over 300 nye tilmeldinger til uddannelserne i Aars, mens man på uddannelserne i Hobro kan tage imod lidt over 100 nye elever til august.

”Efter et år med corona, hvor intet har været som det plejer, hvor dagligdagen er blevet vendt på hovedet, brobygningsaktiviteter er blevet aflyst eller afholdt virtuelt, og man har skulle finde alternative muligheder for at vise klasselokaler, værksteder og studiemiljøerne på skolerne frem for de kommende elever, så er det glædeligt at se, at vi ligger solidt og flere steder endda over sidste års niveau i forhold til optag", udtaler direktør Ulf Givskov Bender.


Fastholdelse af unge i lokalmiljøet
HEG tiltrækker både elever til erhvervsuddanneler, hhx og htx samt eux-uddannelser. Med lokationer i både Aars og Hobro er missionen og visionen at fastholde de unge i det lokale miljø, og at de efter endt uddannelse er med til at styrke det lokale erhvervsliv. Sådan lød det fra direktør Ulf Givskov Bender, da HEG i Aars og Hobro var en realitet efter fusionen i 2020.


Spændingen var også til at føle, da tilmeldingerne skulle tælles op på de forskellige ungdomsuddannelser på HEG efter tilmeldingsfristen 1. marts. Hvordan ville grundskoleeleverne tage imod de nye uddannelsesmuligheder i Hobro? Hvordan ville coronasituationen påvirke optaget? Spørgsmålene var mange. Men heldigvis blev tvivlen bragt til skamme.

Vokseværk på hhx og htx
Kigger man på tilmeldingerne på hhx-uddannelserne i både Aars og Hobro, oplever begge store stigninger på henholdsvis 50 % og 60 %. ”Hhx i Hobro oplever for tredje år i træk stigning i tilmeldingerne til uddannelsen, hvilket giver mere liv og mulighed for flere potentielle venner og flere spændende valgfag”, fortæller afdelingsrektor i Hobro, Anette Skovlykke Nielsen. Kigger man på optaget på htx, kan man i Aars måle en stigning på 36 % i forhold til sidste år. I Hobro ligger man på samme niveau som sidste år.


”Tilgangen af elever gør, at vi på hhx og htx i Aars kan få nogle gode klassestørrelser, hvilket er godt for studiemiljøet og dagligdagen. Samtidig giver det mulighed for, at eleverne kan vælge mellem endnu flere valgfag. Som afdelingsrektor giver det også mig en indikation på, at vi har nogle gode uddannelser og er et godt sted. Det giver en tro på fremtiden og en meget positiv stemning, lyder det fra Else Ravn Rasmussen, som er afdelingsrektor på hhx og htx i Aars og htx i Hobro.


I både Aars og Hobro glæder man sig til at tage imod de mange nye hhx-elever efter sommerferien. Og afdelingsrektorerne håber, at det kan blive til en noget mere ”normal” hverdag, som den mange forbinder med gymnasietiden.


Nye lokale uddannelsesmuligheder i Hobro
Erhvervsuddannelserne er i en positiv udvikling på HEG generelt. Kigger man for eksempel på uddannelsesmulighederne i Hobro, har grundskoleeleverne som noget nyt kunne vælge lokale grundforløb inden for Fødevarer, Jordbrug, Oplevelser og Teknologi, Byggeri og Transport. I Hobro udvides udbuddet af business-uddannelser også. Det betyder blandt andet, at man fra sommeren 2021 kan tage hovedforløbet på kontoruddannelsen lokalt i Hobro. Planerne stopper ikke her. På HEG håber man på, at de lokale unge inden for de næste 5 år kommer til at kunne vælge mellem yderligere en række erhvervsuddannelser i Hobro.


”Det er vigtigt, at unge både i Mariagerfjord og Vesthimmerlands Kommune har adgang til gode studiemiljøer og unikke lokale uddannelsesmuligheder”, lyder det fra direktør Ulf Givskov Bender.

Tilmeldinger uden at have set lokaler
Et af de nye tiltag i Hobro er netop muligheden for at starte på grundforløbet på Teknologi, Byggeri og Transport. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at der er blevet knoklet bag facaden på HEG for at stå klar med lokaler, nyt værktøj og nye lærere, så alt er klar til at byde velkommen til de nye elever på bedst mulig måde. Derfor er det også ekstra tilfredsstillende for uddannelseschef Per Stig Andersen, at 19 interesserede har valgt uddannelsen i Hobro - det er vel at mærke uden at have set et lokale eller have haft en adresse, som de kunne knytte uddannelsen op på, da de trykkede send på ansøgningen. Alt det med lokaler er der styr på nu, og på Teknologi, Byggeri og Transport glæder man sig til at byde velkommen til de nye elever efter sommerferien.


Tekniske erhvervsuddannelserne i flot vækst
I Aars kan især fagretningen Byggeri og Strøm inden for Teknologi, Byggeri og Transport melde om stor fremgang fra 35 til 44 elever på grundforløb. Spørger man uddannelseschefen, Per Stig Andersen, kan det godt have en positiv effekt på optaget, at der nu også er mulighed for at tage hovedforløb på tømreruddannelsen i Aars. Ud af de 44 nye elever på Byggeri og Strøm har 19 af dem valgt en eux-uddannelse. Han er også glad for, at de positive tal er med til, at man på HEG fortsat kan videreudvikle tømreruddannelsen, og at der er blevet taget godt i mod de nye tiltag. Samtidig er han glad for, at HEG kan levere elever til en branche, som stadig efterspørger arbejdskraft.


Kigger man på optaget på fagretningen Teknik og Motorer, er der en lille tilbagegang sammenlignet med året før. Dog var optaget sidste år også ekstraordinært stort sammenlignet med 2019. Netop denne fagretning optager elever fra hele landet, da mange af dem tager en uddannelse som landbrugsmaskinmekaniker eller entreprenørmaskinmekaniker, når de er færdig med grundforløbet på HEG. Trods den lille tilbagegang er uddannelseschef Per Stig Andersen stadig tilfreds., da han kan levere de elever til entreprenør- og landbrugsmaskinbranchen, som der er behov for.


Nyt hovedforløb og vækst i Hobro
Business-indgangen, som uddanner kommende salgsassistenter, kontorassistenter og handelsassistenter oplever status quo i forhold til tilgang af elever på grundforløb i Aars. Kigger man derimod på uddannelsen i Hobro ser man en stigning. Det er glædelig nyhed, hvis man spørger uddannelseschef Anne Marie Johansen.


”Vi er jo i fuld gang med at skabe øget udbud i Hobro. Hidtil har det kun været muligt at tage grundforløb i Hobro, og eleverne skulle tage hovedforløb på en anden skole. Men fra sommeren 2021 udbyder HEG også kontoruddannelsen på hovedforløb i Hobro. Det vil sige, at de unge mennesker kan gøre uddannelsen helt færdigt. Det er noget, vi bruger mange kræfter på – og det er selvfølgelig lidt af en satsning. Vi mærker allerede nu, at erhvervslivet bakker os op ved at ansætte elever i lokalområdet. Det bliver godt”, uddyber Anne Marie Johansen.

Første skridt på vejen
Det er en glad direktør, som kan kigge tilbage på et noget anderledes år med corona og de udfordringer, som det har medført at drive ungdomsuddannelser, mens alt er vendt på hovedet. ”Det er derfor også glædeligt, at så mange elever har fundet vej til HEG i Aars og Hobro, og at de har lyst til at påbegynde en ungdomsuddannelse hos os til august. Optaget afspejler jo på mange måder også en ny begyndelse. På HEG har vi travlt med at videreudvikle de uddannelser, vi allerede har – blandt andet ved at tilføje hovedforløb – men også med at udvide paletten af uddannelsesmuligheder i lokalmiljøet. Kigger man på Hobro, så er vi jo først lige begyndt at rulle de mange planer ud, som vi har for uddannelsesmuligheder i området. Vi glæder os til at kunne udbyde mange flere forskellige uddannelser til lokalmiljøet i de kommende år. Derfor skal optaget
i år også ses som første skridt på vejen, og vi glæder og til at gå videre ned ad den vej”, lyder det afsluttende fra Ulf Givskov Bender.

 

Kontakt os

Vil du også være en del af HEG, så kan du stadig nå det. Kontakt vores studievejledning eller book et besøg på skolen.