Benyt en anden browser for at få den optimale oplevelse.

Du benytter en browser som er forældet.
Du kan benytte en anden browser for at få den optimale oplevelse, vi anbefaler følgende: Google Chrome, Microsoft Edge, Firefox eller Opera.    Luk denne besked

Gå til indholdet
Uddannelser Mere fra HEG
HUK Logo
Søg
Skriv eksempelvis uddannelse, adgangskrav til murer, kontakt etc.

HEG's Mette hev stolt 2. pladsen hjem til Nordjysk Mesterskab for Ernæringsassistentelever!

Torsdag den 2. juni 2022 bød EUC Nord velkommen til en udfordrende konkurrence for Nordjyllands dygtigste ernæringsassistentelever. Vi deltog med to af vores dygtige elever, og Mette hev en flot 2. plads hjem til os.

På EUC nord er der afholdt mesterskab for ernæringsassistentelever. Der deltog 9 elever, som var repræsenteret fra HEG - Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser, EUC Nordvest, Tech College Aalborg og EUC Nord. Fra ernæringsassistentuddannelsen her på HEG i Aars deltog Rikke Baand Rasmussen, som har en kombinationsaftale med plejecentrene Skovvang Gedsted og Aaglimt Aalestrup, og Mette Brøndum Christensen, der er i praktik på Farsø Efterskole.

Dette års tema var "De nye kostråd og det gode håndværk"

Rikke og Mette kreerede begge velduftende og nærende retter til henholdsvis ældre og efterskoleelever. De tog begge udgangspunkt i de syv kostråd, bæredygtighed og maden var vel tillavet og en sensorisk oplevelse. Det var kun de tre bedste ernæringsassistentelever, der blev kåret, men alle der deltog i mesterskabet havde tilberedt både spændende og lækkert mad. Faktisk var Mettes mad så lækkert at hun hev en flot anden plads med hjem. 

Konkurrencen gik ud på at vise, hvem der er bedst til at sammensætte og tilberede en række retter til en målgruppe, som eleverne selv havde valgt, samt præsentere disse retter på indbydende vis. 

HEGs dygtige elever i konkurrencen var:  

Mette Brøndum Christensen; praktik på Farsø Efterskole

Mette valgte, at hun gerne ville kokkerere spændende og alsidig mad til efterskoleelever. Til at løse denne opgave måtte hun tænke kreativt, for at kunne fremtrylle de retter, som hun mener, kan få de unge til at spise - alt i mens de syv kostråd skal indgå i menuen.

Mettes middag til efterskolen:
Forret: Rodfrugter i en tærtedej med topping af de grøntsager, der var i tærten.
Hovedret: Dampet lyssej med et grønt lag bestående af persille, forårsløg og cashewnødder, dertil serveres knust kartoffel med vesterhavsost og rødpeber, og en lækker spidskålssalat, samt en orange mos af hendes rester af rodfrugter.
Eftermiddagsmad: Lækkert gulerodsbrud med linser.

Godt gået!

Læs mere om uddannelsen til ernærings-assistent her

Rikke Baand Rasmussen; praktik med kombinationsaftale på Aaglimt - og Skovvang Plejecentre

Rikke ville gerne fokusere på, at tilberede nærende og velsmagende mad til de ældre, og hun kom også med sit bud på en skøn menu målgruppe-orienteret menu men fokus på de syv kostråd.

Rikke tilberedte en lækker middag til fremtidens ældre.
Hovedret: Lækre linsefrikadeller med grøn mos, broccoli og dertil en rødspidskålsalat med mormor dressing. Dessert: Citronfromage med kandiserede citronskal
Eftermiddagsmad: Bønnebrownie med hindbær coulis.

Mums siger vi bare! Flot.

Ernærings-assistent