Benyt en anden browser for at få den optimale oplevelse.

Du benytter en browser som er forældet.
Du kan benytte en anden browser for at få den optimale oplevelse, vi anbefaler følgende: Google Chrome, Microsoft Edge, Firefox eller Opera.    Luk denne besked

Gå til indholdet
Uddannelser Mere fra HEG
HEG logo i rød
Søg
Skriv eksempelvis uddannelse, adgangskrav til murer, kontakt etc.

Lokalt initiativ til at sende flere lærlinge og faglærte til Afrika

Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen og mere end 100 lærlinge gæstede tidligere på ugen HEG – Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser i Aars. Besøget skyldes en særligt indsats, hvor HEG’s erhvervsuddannelser for tredje gang sender lærlinge til Tanzania, og dermed bidrager til regeringens mål om at trække 10.000 flere faglærte til Afrika. Samlet skal fokus på fremtidens faglærte arbejdskraft bidrage til den lokale såvel som den globale indsats for at opfylde FN’s verdensmål.

Siden 2017 har HEG sammen med Ulandssekretariatet, Dansk Metal og Dansk Maskinhandler Forening udstationeret lærlinge fra Entreprenør- og landbrugsmaskinuddannelsen i Tanzania. Asger Andersen, Praktikcenterleder på HEG, har været med siden projektstart og ifølge ham er oplevelserne lærerige for både elever og afrikanere: ”Det, der startede som et enkeltstående projekt er blevet et populært uddannelsestiltag, som er kommet for at blive.” udtaler han. ”I dag fejrer vi vores modige, dygtige, unge elever, som tør bruge deres faglighed på den anden side af jorden. Det er et projekt, som bidrager til udvikling og gensidig respekt for meget forskellige livsvilkår, og vi bliver stolte, når vi ser, hvordan vores elever trives og vokser med opgaven - og modtager positiv respons for deres faglighed”, udtaler Aksel Gaardsted Christiansen, uddannelseschef på HEG Entreprenør- og landbrugsmaskinuddannelsen. ”Vi har inviteret ministeren i dag for at vise vores engagement og bidrag til FN’s verdensmål, og vi er glade for, at han kan se værdien i vores arbejde og bakker op.” supplerer praktikcenterleder Asger Andersen.

De mange lærlinge og ministeren fik en inspirerende førstehåndsberetning fra Kenneth Kjemstrup, en tidligere elev, som var blandt de første entreprenør- og landbrugsmaskinlærlinge, der blev udstationeret i fem uger i Tanzania i 2017. Ifølge Kenneth er forskellen på danske og afrikanske arbejdsforhold til at føle på. Kenneths indlæg blev suppleret af et online opkald til to af de lærlinge, Emmely og Jeppe, som netop nu er udstationeret i Tanzania. Her kunne Emmely fortælle om respekten for hende som kvindelig mekaniker, hvor afrikanernes første reaktion var: “Så er vi sikre på at reparationen bliver lavet ordentligt”.

HEG’s internationale bidrag til at hjælpe i Afrika, er måske kun en dråbe i havet. Men dråber breder sig også som ringe i vandet, lød det afslutningsvis fra Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen. Som i samme åndedrag havde mange roser til HEG’s lærlingenes bidrag til, at inspirere unge afrikanere til selv at tage en faglært uddannelse.

HEG – Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser tilbyder ungdomsuddannelser i Aars og Hobro.