Benyt en anden browser for at få den optimale oplevelse.

Du benytter en browser som er forældet.
Du kan benytte en anden browser for at få den optimale oplevelse, vi anbefaler følgende: Google Chrome, Microsoft Edge, Firefox eller Opera.    Luk denne besked

Gå til indholdet
Uddannelser Mere fra HEG
HUK Logo
Søg
Skriv eksempelvis uddannelse, adgangskrav til murer, kontakt etc.

Kunst & kultur på HEG!

Som et led i Kulturugen, har vi på HEG de sidste mange uger arbejdet med streetart. Derudover havde vi torsdag den 9. marts også besøg af youtuber og influencer Rasmus Brohave.

HEG vil gerne bidrage til kulturugen, ved at sikre, at alle grundskoleelever i Vesthimmerland får muligheden for en kulturoplevelse der bryder med de gængse grænser og forestillinger.


I år var det youtuber og influencer, Rasmus Brohaves fortælling om livet som ung influencer der udfordrede de unge i deres tanker om fremtiden, erhvervsliv og kreativitet.


Derudover så 7.-10. klasse eleverne resultatet af erhvervsskoleelevernes arbejde med streetart, gennem de sidste 2 måneder. Et projekt, der støttes af det regionale kultursamarbejde: Unges Møde Med Kunsten” samt Aars by jubilæum.


Vi på HEG vil gerne bidrage til, at bygge bro mellem mennesker og ser kulturen som et redskab til dette. Her kan elever fra forskellige uddannelser, baggrunde og med forskellige interesser, samles om et kreativt projekt. Derfor er vi meget glade for samarbejdet med Vesthimmerlands Kommune, om kulturevents for grundskoleeleverne i Vesthimmerland. Vi er klar igen næste år, lyder det afslutningsvis fra virksomhedscenterchef Asger Andersen.

 

Arrangementet er i samarbejde med Vesthimmerlands Kommune, der skriver følgende om hvorfor foredrag og arrangementer som disse, giver rigtig god mening. "I Kulturpolitik Vesthimmerland er “Kultur og Børn & Unge” udpeget som et indsatsområde, fordi børn og unge er fremtiden og en vigtig målgruppe for Vesthimmerland. Derfor skal vi sørge for at tilbyde dem meningsfulde kulturoplevelser, som kan bidrage til deres dannelse.  Det er vigtigt at vi samarbejder om dette på tværs af institutioner og forvaltninger, så vi hele tiden har borgeren i centrum. Derfor er det også dejligt, at vi kan få lov at afvikle dette store arrangement på HEG".

 

      Vesthimmerlands Kommune • KarriereDagene         

 

Asger Andersen
Citat tegn

HEG vil gerne bidrage til kulturugen, ved at sikre, at alle grundskoleelever i Vesthimmerland får muligheden for en kulturoplevelse der bryder med de gængse grænser og forestillinger.

Asger Andersen, Virksomhedscenterchef

Kulturugens koncept, vision og mindset

Grundtanken med Kulturugen er, at vi rykker kulturen ud af sine vante omgivelser, ud på nye såvel som kendte scener – for på den måde at åbne op for nye møder mellem publikum og den blomstrende kultur i Vesthimmerland (kilde).

Visionen
"Kulturugen vil tænde nysgerrighed og et mod til at finde sammen i eksisterende og nye fællesskaber, der viser, at Vesthimmerland er et godt sted at bo og leve. Kulturugen ønsker at danne rammer for kulturelle aha-oplevelser og derigennem understøtte, hylde og anerkende det mangfoldige kulturliv, der bidrager med små og store kulturoplevelser for alle".

Rasmus Brohave

Rasmus Brohave er en af de første, der har skabt sig en karriere som influencer. Han vil under sit foredrag komme ind på vejen til at blive, og siden være, fuldtids influencer, men han vil også berøre både forsiden og bagsiden af medaljen ved tilværelsen som kendis.

Rasmus Brohave Hansen er en dansk internetpersonlighed og tv-vært. Han har over 640.000 følgere spredt over alle sine respektive platforme. Han er mest kendt for sin Youtube-kanal, hvor han har 282.000 abonnenter.

DR VISION - Rasmus Brohave

Youtuber, influencer og sociale medier?

Det kan for nogen, virke underligt at man kan leve af at være influencer. Dette forholdsvis nye fænomen er kommet for at blive, og er i dag en kæmpe forretning for dem som har knækket koden. Vi ser også en tendens til, at flere unge både bruger deres tid på og med sociale medier. Flere viser dansetrin på Tik Tok, deler deres hverdag på Instagram og følger med på youtube. 

Det er derfor vigtigt, som uddannelsesinstitution at følge med erhvervsmarkedet og de tendenser der præger det. Derfor synes vi også, at det var oplagt med et foredrag af netop Rasmus Brohave, et kendt ansigt for mange unge, hvor han kunne fortælle om det at være influencer. 

Vi er spændte på, at se hvordan sociale medier og tendenser vil præge erhvervslivet fremadrettet. Vores egne elever er selv kreative på vores elevdrevne Tik Tok, og vi synes i den grad det er spændende at følge med, og se dem arbejde hands on med dette omtalte medie. Hvis ikke du allerede følger med, kan du tjekke siden ud her.

Street Art på HEG

De sidste mange uger, har vores elever prøvet kræfter af med sprayteknikker og lært en hel masse om streetart. Det har de, som led i at vi gerne vil udsmykke vores kollegier, hive kunsten ind på HEG og give vores skole et mere moderne præg. 

Til at hjælpe os med dette, havde vi allieret om med kunstner Anna Katrhine Trads (Contradst Studio). Hun er selv erfaren med især streetart genren og dygtig til at favne eleverne, samt lære fra sig. Hun tog eleverne med på flere kreative processer i forløbet mod de endelig værker. Det har været skønt at se hende og eleverne arbejde side om side, og den tydelige forbedring fra uge til uge. 

908A8168
Citat tegn

I vores kreative værksted, har vi i løbet af de seneste mange uger skabt flotte street-art installationer, som viser hvad vi kan opnå, når kreativitet og samarbejde går hånd i hånd. Jeg er stolt af eleverne, for deres mod til at springe ud i et helt nyt og kreativt element og arbejde med spraydåser. Vi har haft nogle hyggelige aftener i værkstedet, hvor det er tydeligt at se, hvordan eleverne gradvist tager mere og mere ejerskab over de kreative beslutninger i kunstværkerne. Jeg er meget imponeret over deres naturlige evne til at arbejde sammen på kryds og tværs og hjælpe hinanden i værkstedet.

Gennem vores kreative arbejde har vi sammen dekoreret de tidligere kedelige rengøringsskabe og skabt et stort kunstværk til skolen, som ikke kun er visuelt imponerende, men også kommunikerer nogle af de tanker, vi har gjort os om, hvad det betyder at gå på HEG. Projektet har givet mig mulighed for at dele min passion for kunst med eleverne, og jeg håber derigennem at kunne inspirere dem til at udforske deres egne kreative evner.

Anna Kathrine Trads /AK, selvstændig kunstner

IMG 6719
Citat tegn

Det har været spændende at lære noget nyt, samtidig med at jeg kunne være sammen med mine venner. Det var den dag på ugen jeg så mest frem til, fordi vi altid hyggede os sammen, mens vi lærte en masse nyt. Det hele var egentlig fedt på hver sin måde, fordi det var så forskelligt og fedt at bruge hænderne.

Jeg har selv nogle spraydåser stående derhjemme, så det kan være jeg skal kaste mig ud at prøve noget med dem.

Jeg vil klart anbefale andre at deltage, hvis der bliver mulighed for det igen. Du lærer noget nyt, og noget du også kan bruge som eksempelvis tømrer, både i forhold til hvad man kan med træ, men også former og farver.Nadia Horn Vinding, tømrerelev

Lars Henry Reimer
Citat tegn

Det har været en kæmpe fornøjelse, at arbejde med de unge mennesker i uvante omgivelser. Anna Kathrine har været kanon til at sætte os godt ind i de mange processer der ligger bag streetart. Derudover har vi øvet sprayteknikker og stencils, hvilket er langt mere kompliceret end man lige forestiller sig.

Eleverne har arbejdet seriøst og koncentreret for at ende med et flot resultat, og taget ejerskab for de forskellige værker du kunne se til ferniseringen. De er lykkedes med deres arbejde og er kommet i mål med nogle kreative og meget farverige værker, der snart kan ses forskellige steder på HEG.

Projektet har i den grad været en succes, og det har kunne mærkes på eleverne at de har glædet sig hver uge, til at komme i 'værkstedet' og arbejde med spraydåserne, stencils og træ. Derudover har det også fungeret som et sted, hvor de unge har kunne mødes og hygge sig sammen om et fælles projekt. Her har der også været plads til en masse grin, musik og det at være ung sammen. Det har været fedt at se, den stolthed de har haft omkring værkerne og hvordan de virkelig har brugt deres faglige kompetencer.

Jeg håber at det er noget vi kan gentage igen engang, det har i hvert fald været en succes, og en stor fornøjelse at være en del af.

Lars H. Reimer, instruktør smedeuddannelsen