Benyt en anden browser for at få den optimale oplevelse.

Du benytter en browser som er forældet.
Du kan benytte en anden browser for at få den optimale oplevelse, vi anbefaler følgende: Google Chrome, Microsoft Edge, Firefox eller Opera.    Luk denne besked

Gå til indholdet
Uddannelser Mere fra HEG
HEG logo i rød
Søg
Skriv eksempelvis uddannelse, adgangskrav til murer, kontakt etc.

Himmerlandsk uddannelsescenter med vokseværk

Efter en længere kurtisering og efterfølgende forlovelse er ægteskabskontrakten nu endelig på plads og fusionen med Tradiums udspaltede uddannelsesafdelinger og HEG i Aars er, med den endelige underskrift fra Undervisningsministeriet, langt om længe en realitet.

Fusionen mellem det tidligere Erhvervsskolerne Aars og Tradiums afdeling for handelsuddannelser (hhx og eud/eux business) i Hobro blev forhåndsgodkendt allerede i starten af året og nu er den endelige godkendelse så langt om længe i hus. Det betyder at HEG – Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser nu formelt råder over bygninger og personale i både Aars og Hobro med tilbagevirkende kraft til januar 2020.

HEG har fået godkendelserne drypvis og derfor er det først nu, at man har det juridiske på plads og fra i dag er det Direktør Ulf Givskov Bender der fuldt ud har det ledelsesmæssige ansvar for hele den samlede uddannelsesinstitution, HEG. Indtil i dag har det juridiske grundlag til for eksempel nyansættelser i Hobro påhvilet den administrerende direktør ved Tradium, Lars Michael Madsen.

En vigtig dag

For at forklare hvor vigtig dagens underskrift er udtaler direktør Ulf Givskov Bender, ”Når man bygger et hus starter man også med fundamentet, hvorefter man tilfører vægge, tag, vinduer og døre. Derefter kan man få nøglen til huset udlevet, og den har vi haft til rådighed i længere tid nu, men det er først når skødet er underskrevet at man har råderetten over huset”.

Havde tiderne været anderledes skulle denne dag have været fejret på behørig vis, men med den midlertidige nedlukning af Vesthimmerlands Kommune, så må fejringen af denne store dag ske sammen – hver for sig. ”Vi hejser nok flaget på skolerne, men kage til 1.000 er desværre ikke noget vi kan gøre i disse tider” siger direktør Ulf Givskov Bender, HEG.

En spændende fremtid

Med den nye samlede uddannelsesinstitution, HEG – Himmerlands Erhvervs og Gymnasieuddannelser, håber direktøren, Ulf Givskov Bender, at være med til at fastholde de unge i det lokale miljø og at de efter endt uddannelse også er med til at styrke det lokale erhvervsliv. Hos HEG glæder man sig til at styrke dialogen med det lokale erhvervsliv i Mariagerfjord Kommune for at afklare, hvilke lokale uddannelser de har højest på ønskelisten.

Der er store planer for fremtiden for HEG og allerede til næste år vil man præsentere nye uddannelsesmuligheder i både Aars og Hobro. Der igangsættes blandt andet akademiuddannelser indenfor salg, ledelse og tekniske fag i Aars, og htx der flyttede ind på Kirketoften i Hobro udvider med endnu en årgang. Fra august vil bliver der også udvidet med grundforløb indenfor Fødevarer, Jordbrug, Oplevelser, Teknologi, Byggeri og Transport, ligesom udbuddet udvides med hovedforløb på enten kontor eller detailhandel. Indenfor de næste 5 år kommer der yderligere en række erhvervsuddannelser til Hobro.

Direktør, Ulf Givskov Bender, fortæller, at man med giftemålet ønsker ”at tage DNA’et som udkantsskole med en bred palette af erhvervsrettede kvalitetsuddannelser med til Hobro, samtidig med at man bibeholder den høje faglige kvalitet og bliver ved med at udvikle den oprindelige del af uddannelsesinstitutionen i Aars, hvor sidste nye skud på stammen er hovedforløb på tømreruddannelsen, og et nyt kursuscenter”.

Sømmet er sat

Som i et hvilket som helst ægteskab, kan begge parter jo nå at fortryde indtil giftemålet er lovformeligt forseglet, og derfor har denne dag været længe ventet. Ulf Givskov Bender siger ”Det kan virke som en symbolsk fest, men nu er sømmet sat og det kan ikke hives ud. Fra i dag er det mig der har det ledelsesmæssige ansvar for HEG og jeg glæder mig over at vi endelig er nået hertil, og ser positivt på fremtiden for HEG, både i Hobro og i Aars”.

 

Læs forhistorien herunder - Den 19 oktober 2020 kunne vi melde følgende ud:

Endelig kan vi løfte sløret for Erhvervsskolerne Aars’ længe ventede navneskifte. På uddannelsesmarkedet melder sig en ny, stærk spiller, nemlig HEG - Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser, der med en stor byskole i både Aars og Hobro i fremtiden skal sikre de himmerlandske unge en erhvervsfaglig ungdomsuddannelse med høj kvalitet og lokal forankring.

Det sker, fordi Erhvervsskolerne Aars er i gang med at fusionere med Tradiums udspaltede uddannelsesafdeling i Hobro. I praksis bliver alt overdraget inkl. bygninger, medarbejdere, elever, godkendelser mm. med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2020.I både Mariagerfjord og Vesthimmerlands Kommune er der udtrykt store forhåbninger til det nye uddannelsescenter, der skal sikre bedre studiemiljø og unikke lokale uddannelsesmuligheder for de unge i Himmerland.

Forløsning: elever i fuld gang og navn på plads

Det har været en lang proces, men i august kunne vi byde de første elever velkommen i det nye uddannelsescenter på Kirketoften, og nu kan også navnet, HEG – Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser, endelig offentliggøres.

At det nye navn for institutionen nu er faldet på plads vækker stor glæde hos bestyrelsesformand, Jesper Nielsen, der har et klart mål for øje: ”Vi skal hele tiden sørge for at holde hinanden op på, at denne nye himmerlandske institution, som nu endelig har fået sit eget navn og selvstændige identitet, er sat i verden for at sikre de unge en stærk, erhvervsfaglig uddannelse og dygtiggøre det eksisterende erhvervsliv”, fortæller Jesper Nielsen. Samtidig løfter han sløret for, at bestyrelsen arbejder med det mål, at der inden for de næste 5 år ville kunne startes 10-15 nye uddannelser, og at elevtallet vil stige fra 150 til knap 500 elever i Hobro.

Vokseværk i Aars

Som det fremgår, er der store visioner for byskolen i Hobro, som vi ønsker skal drives som sin egen selvstændige lokale enhed. Men også den oprindelige del af Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser, det tidligere Erhvervsskolerne Aars, er i fuld udvikling i den vesthimmerlandske hovedstad.

Som noget nyt kan vi i 2020 i samarbejde med Erhvervsakademi Dania føje akademiuddannelser til vores store udbud af efter- og videreuddannelsesmuligheder. I første omgang udbydes der fag på akademiuddannelsen i Ledelse, men i 2021 følger også akademiuddannelser inden for salg og det tekniske område trop.

Herudover har vi udvidet med 5000 m2 bygningsmasse på Nordvestvej i Aars, hvor et nyt kursus- og praktikcenter er under etablering, samtidig med at vi i 2020 planlægger at tage det første spadestik til en splinterny skolehjemsfløj på adressen på Østre Boulevard i Aars. Resultatet heraf bliver 64 nye enkeltværelser, som næste sommer gerne skulle stå klar til de elever, der har brug for at bo på skolen under uddannelse.

Tilsøgning fra hele landet

Det himmerlandske uddannelsescenter er nemlig ikke blot attraktivt for de lokale, fortæller direktør Ulf Givskov Bender: ”Lige nu oplever vi en stor tilsøgning af elever fra andre dele af landet, som har fået øjnene op for muligheden for at bo på skolen, mens de uddanner sig. Dét – sammen med de omkring 5000 kursister, vi har igennem møllen i løbet af et år – tror jeg, har en stor betydning for lokallivet. Det er med til at sætte Himmerland på landkortet, at så mange ”udenbys fra” får øjnene op for dette område”, lyder det fra direktøren.

Det skal være attraktivt at uddanne sig i Himmerland

At gøre Himmerland til et attraktivt uddannelsesområde ligger helt i tråd med Vesthimmerlands Kommunes målsætning, lyder det fra borgmester, Per Bach Laursen, der meget gerne så endnu flere unge tage deres uddannelse i Himmerland:

”Det er vigtigt for os, at centraliseringen på uddannelsesområdet ikke tager fuldstændigt over, så de unge er tvunget til at rejse til de store byer for at uddanne sig – det tror jeg i sidste ende ikke er til deres fordel. Vi vil gerne være med til at skabe nogle attraktive uddannelsesmuligheder lokalt her i Himmerland, og dette initiativ er et stort og godt skridt i den retning”, lyder det fra Per Bach Laursen.

I både Vesthimmerlands og Mariagerfjord Kommune bliver der sat ord på drømmen om også på sigt at trække videregående uddannelser til området og takker for initiativet til den nye himmerlandske institution, der med Per Bach Laursens ord er med til at tage de to kommuner med ind i fremtiden.

En spændende uddannelsesfremtid venter i Himmerland!