Benyt en anden browser for at få den optimale oplevelse.

Du benytter en browser som er forældet.
Du kan benytte en anden browser for at få den optimale oplevelse, vi anbefaler følgende: Google Chrome, Microsoft Edge, Firefox eller Opera.    Luk denne besked

Gå til indholdet
Uddannelser Mere fra HEG
HEG logo i rød
Søg
Skriv eksempelvis uddannelse, adgangskrav til murer, kontakt etc.

EUX elever i Aars har testet, hvad dedikation og viljestyrke kan udrette, når man arbejder målrettet

Syv elever på 3 hovedforløb på EUX har gennemført et anderledes forløb, der har udfordret dem, og samtidig styrket sammenholdet

Den 1.juni løb seks tømrere og én elev fra Entreprenør- og landbrugsmaskinuddannelsen alle deres første marathon i Stockholm. En udfordring, de havde givet hinanden og også deres underviser på gymnasiet. Med stort mod og engagement i deres egen og hinandens træning frem mod løbet har de styrket deres i forvejen stærke relationer til hinanden og testet, hvad man er i stand til, når man sætter sig store mål, som man skal kæmpe for og presse sig selv for at nå.

Tøjhuset Nibe blev fundet som sponsor på nogle lækrer løbetrøjer, Rema 1000 i Løgstør sponsorede et par kasser med drikke og barer til turen i det svenske, og HEG hjalp med overnatning. Der har været stor vilje til at støtte projektet. Lysten til støtte giver eleverne nogle bånd, der kommer til at stikke dybere end før. HEG investerer i deres fælleskab med dette forløb. Vi tror på, at der er et stort almendannende perspektiv i sådan en tur og ikke mindst, at det vil give mod på fortsat at turde være ambitiøs og sætte sig mål, der gør, at man skubber til sin udvikling.

 

 

HHX HEG Marathon 2024 (7)
Citat tegn

I vores første lektion sammen kom snakken ind på det at sætte sig mål og nå dem. Jeg udfordrede eleverne ved at sige, man skal sætte sig mål, der kan være svære at nå. Hvis man ikke gør det for at presse sig selv for at kunne nå målet, så sikrer man ikke meget fremgang.

Henrik Rubæk Mortensen, lektor ved Himmerlands Erhvervs- og Gymaniseuddannelser

Kammaratskab og vilje førte alle i mål!

- Jeg håber, at eleverne ved denne oplevelse kan se, at selvom man sætter sig ambitiøse mål, så kan man med en god plan og ved at arbejde ihærdigt godt opnå ting, der ligger uden for umiddelbar rækkevidde. Jeg håber også, at de kan se værdien i den støtte, de lige nu oplever fra deres klassekammerater, som hjælper med at nå målet. At sætte pris på den støtte man får af sine omgivelser, for med den, er man endnu stærkere, fortæller Lektor Henrik Rubæk Mortensen.

Alle kom gennem deres første marathon. Det var en varm og lang dag i Stockholm der tog mange kræfter, men helt sikkert også givet nye. Kammeratskab og vilje til at kæmpe sig selv igennem og sørge for sine kammerater fik gennemført gør, at disse drenge kan gå med armene højt hævet det næste lange stykke tid. Det var en hård kamp, men målstregen har gjort dem alle stærkere.

- Det er helt sikkert det hårdeste jeg nogensinde har prøvet, men helt sikkert også det fedeste, jeg har været med til, siger Gustav, eux-elev i Aars.

I undervisningen er der også egenskaber, som Lektor Henrik Rubæk Mortensen håber, eleverne tager med sig, både i deres uddannelse men også i deres efterfølgende professionelle erhvervsliv og fortæller: 

- Jeg håber at eleverne ved denne oplevelse kan se at selvom man sætter sig ambitiøse mål, så kan man med en god plan og ved at arbejde ihærdigt godt opnå ting der ligger uden for umiddelbar rækkevidde. Jeg håber også de kan se værdien i den støtte de lige nu oplever fra deres klassekammerater hjælper med at nå målet. At sætte pris på den støtte man får af sine omgivelser, for med den er man endnu stærkere fortæller. 

GAN DSC 9921.Psd 2
Citat tegn

Vi håber altid, at vores elever har det godt socialt i deres uddannelsestid, og dette er et godt eksempel. Elever og lærere i samspil gør, at der bliver gode oplevelser, som giver studielivet indhold, der ikke udelukkende er fagligt.

Gert Andersen, afdelingsrektor - Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser