Benyt en anden browser for at få den optimale oplevelse.

Du benytter en browser som er forældet.
Du kan benytte en anden browser for at få den optimale oplevelse, vi anbefaler følgende: Google Chrome, Microsoft Edge, Firefox eller Opera.    Luk denne besked

Gå til indholdet
Uddannelser Mere fra HEG
HEG logo i rød
Søg
Skriv eksempelvis uddannelse, adgangskrav til murer, kontakt etc.

Den foretrukne ungdomsuddannelse i Vesthimmerland er nu hhx på HEG - Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser

Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser (HEG) har i de seneste år oplevet en stigning i elevtallet. Det er en tendens, der ser ud til at fortsætte, hvis man ser på de seneste nøgletal fra Undervisningsministeriets uddannelsesstatistik.


HEG's hhx-uddannelser har haft en bemærkelsesværdig stigning i popularitet, hvilket afspejles i ansøgningstallene for det kommende skoleår. I Vesthimmerland er hhx nu den foretrukne ungdomsuddannelse, med en stigning i ansøgninger på hele 23,3% fra elever bosiddende i kommunen. Dette er en markant udvikling, der placerer HEG blandt de kun fem institutioner i landet, hvor det almene gymnasium ikke længere er den mest populære ungdomsuddannelse.


I 2022 udvidede HEG deres tilbud af erhvervsuddannelser i Mariagerfjord kommune, hvilket har resulteret i en markant stigning i tilgangen af elever til HEG's tekniske grundforløb fra Mariagerfjord kommune. Samme år etablerede man i Aars-afdelingen hovedforløb i smedeuddannelsen, som siden har oplevet fremgang og imponerende trivselsresultater, hvor hovedforløbet ligger markant over landsgennemsnittet.


"Tallene er forhåbentlig et udtryk for vores dedikation til at hæve standarderne og sikre, at vores elever trives og udvikler sig i deres uddannelse. Disse tal er jo ikke kun tal på et papir; de repræsenterer de unge menneskers tillid til vores institution og den kvalitet, vi leverer," udtaler Ulf Givskov, direktør for HEG.

"Det er en ære at se, at vores fokuserede indsats på at forbedre elevtrivslen og tilbyde relevante uddannelser bærer frugt. Vi er stolte over at kunne bidrage til vores elevers fremtid og til det lokale samfund."