Benyt en anden browser for at få den optimale oplevelse.

Du benytter en browser som er forældet.
Du kan benytte en anden browser for at få den optimale oplevelse, vi anbefaler følgende: Google Chrome, Microsoft Edge, Firefox eller Opera.    Luk denne besked

Gå til indholdet
Uddannelser Mere fra HEG
HEG logo i rød
Søg
Skriv eksempelvis uddannelse, adgangskrav til murer, kontakt etc.

Danmarks bedste lærling skal i denne uge findes i Aars

I disse dage skal vi finde og kåre Danmarks bedste lærling blandt lærlinge på landbrugsmaskinmekaniker-uddannelsen. Konkurrencen er tilbage på Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser i Aars efter to års pause grundet covid-19.
Redaktionen: Vinderen blev fundet, stort tillykke til Johannes. Flot indsats fra alle finalister.

Det årlige danmarksmesterskab for erhvervsuddannelserne hedder Skills, og her stiller landets erhvervsskoler med deres dygtigste eud-elever, som dyster mod hinanden. Men hvad gør en gør landsskole, når de er eneudbyder af en uddannelse og der derfor ikke er andre at dyste mod? Svaret findes i disse dage, hvor Landbrugsmaskinmekaniker-uddannelsen på HEG - Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser afholder ’Danmarks bedste lærling’ i samarbejde med Dansk Maskinhandlerforening, Dansk Metal og Landbrugsavisen. ”Vi har som landsskole en særlig forpligtelse til at også vores elever får muligheden for at afprøve sine færdigheder i konkurrencesammenhænge. Vi har ikke andre skoler i Danmark at konkurrere mod, så derfor er det glædeligt, at vi har trofaste partnere, der er med til at forme og afvikle konkurrencen. Det er glædeligt for eleverne og samtidig er det med til at give hele branchen opmærksomhed”, udtaler Axel Gaardsted Christiansen, uddannelseschef på Entreprenør – og Landbrugsmaskinmekaniker-uddannelsen.

’Danmarks bedste lærling’ har været afholdt siden 2013 og afvikles i år i dagene 11.-12. november på HEG – Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser i Aars. De fire lærlinge, som har kvalificeret sig til finalen på Danmarks bedste lærling er; Emil H. Nielsen, Malthe Thomsen, Carl Gornitzka og Johannes Dam. Vinderen af konkurrencen får mulighed for kvalificere sig til deltagelse i ’Euro Skills’ i 2022.

Konkurrencen åbnes af uddannelseschef Aksel Gaardsted Christiansen, torsdag formiddag kl. 09.30, hvorefter den egentlige dyst går i gang. Der skal dystes i forskelligartede maskiner og discipliner. ”Igen i år møder vi stor velvillighed i branchen, når vi rækker en hånd ud, og spørger om hjælp. Der er således maskiner og eksperter fra et bredt udsnit af maskin- og teknikleverandører fra hele branchen repræsenteret de næste dage.” uddyber Aksel Gaardsted Christiansen. Konkurrencen afsluttes fredag kl. 11.00 med præmieoverrækkelse ved formanden for Dansk Maskinhandlerforening, Jens Åge Jensen.

De eksterne dommere består af Lasse Tolstrup fra Geoteam, Anders T. Nielsen fra Maskinhandler Indkøbsringen, Jørgen Frandsen fra AGCO Corporation og Bjørn Døssing fra Gøma

Alle er velkommen til at besøge konkurrencen.

HEG er landsskole for en række uddannelser, her i blandt Landbrugsmaskinmekaniker-uddannelsen.

Sidst konkurrencen blev afviklet var tilbage i 2019, hvor skolen stadig hed ’Erhvervsskolerne Aars’. Siden da har skolen fusioneret og videreført samt startet flere uddannelser i Hobro og hedder i dag HEG – Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser.

Kontaktinfo:

Aksel Gaardsted Christiansen
Uddannelseschef HEG
Tlf: 96981035
Mobil: 61554035
agc@heguddannelser.dk

Konsulent, Per Hedetoft
Dansk Maskinhandlerforening
Tlf: 3035 2335
per@danskmaskinhandel.dk

Erling Jensen
Faglig sekretær, Dansk Metal
Tlf 2010 6749
erling@danskmetal.dk

Christian Juel Jørgensen
Redaktionschef Landbrugsmedierne
Tlf: 4028 3032
cjj@landbrugsmedierne.dk

Afsted til EuroSkills De fire lærlinge

... som har kvalificeret sig til finalen er Emil H. Nielsen, Malthe Thomsen, Carl Gornitzka og Johannes Dam. Præmierne er sponsoreret af KRAMP og vinderen af konkurrencen får mulighed for kvalificere sig til deltagelse i ’Euro Skills’ i St Petersburg, 2022.

Malthe Danmarks Bedste Lærling 2021 HEG Lav Møllehjul Til Gyllepumpe 1Til1 (5)

... som har kvalificeret sig til finalen er Emil H. Nielsen, Malthe Thomsen, Carl Gornitzka og Johannes Dam. Præmierne er sponsoreret af KRAMP og vinderen af konkurrencen får mulighed for kvalificere sig til deltagelse i ’Euro Skills’ i St Petersburg, 2022.