Benyt en anden browser for at få den optimale oplevelse.

Du benytter en browser som er forældet.
Du kan benytte en anden browser for at få den optimale oplevelse, vi anbefaler følgende: Google Chrome, Microsoft Edge, Firefox eller Opera.    Luk denne besked

Gå til indholdet
Uddannelser Mere fra HEG
HEG logo i rød
Søg
Skriv eksempelvis uddannelse, adgangskrav til murer, kontakt etc.

Type

Kategorier

Chokolade, desserter & kager

AMU 48809

Sundere kager og desserter i køkkenet

Aars

Du kan udvælge egnede råvarer til produktion af sundere kager og desserter. Du kan endvidere reducere ingredienser i eksisterende opskrifter og udvikle nye og kreative opskrifter målrettet brugergruppernes behov og ønsker og samtidig tage hensyn til sensorisk kvalitet og hygiejne.

Fødevarer & ernæring

AMU 20800

Bælgfrugters tilberedning, konsistens og smag

Aars

Med kurset får du ny viden og færdigheder til at arbejde specifikt med bælgfrugters anvendelsesmuligheder i retter/menuer i professionelle køkkener, hvor plantebaseret mad har en mere fremtrædende plads i den daglige kost.

AMU 48781

Mad til vegetarer og veganere

Aars Fjernundervisning

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Du kan planlægge og fremstille mad til vegetarer og veganere ud fra viden om vegetariske kostformer, som følger anbefalingen for normalkost. Du kan tilberede frugt og grøntsager til både varme og kolde retter samt endvidere anrette og præsentere retter, som giver en sensorisk oplevelse.

AMU 48805

Bagning med surdej i køkkener

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Kurset er for dig der gerne vil i gang med at bage med surdej. Du vil få inspiration til at dyrke din egen surdej og lave vurderinger på et godt brød. Der er også fokus på langtidshævning og koldhævning, der kan give mulighed for friskbagt brød på ingen tid. Der skal afprøves forskellige typer surdej i brød, madbrød og boller.

AMU 48780

Tilberednings-metoder i madproduktion

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Du kan klargøre råvarer og tilberede måltider til både kolde og varme måltider ud fra viden om grundtilberedning, råvarer og sensorik. Du kan udføre grundberedningsmetoder inden for kogning, bagning, stegning og jævning-stivning og følge en grundopskrift og metodebeskrivelsen for en given ret.

AMU 45818

Almen fødevarehygiejne

Aars Fjernundervisning

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Drømmer du om at arbejde i et køkken, restaurant eller lignende, kan det være en fordel for dig at tage et Almen fødevarehygiejnekursus, så du mulighed for at opnå et bredere eller bedre CV. Du får viden om hvad du skal være opmærksom på, når du producerer mad til andre. Du kan være med til at sikre dig at gæsterne eller borgerne ikke bliver syge af maden ved forkert håndtering af fødevarer i produktionen. Det har stor betydning for virksomhedens smileyordning. Kurset kan også være meget relevant, hvis du gerne vil starte på grundforløb 2 indenfor Fødevarer, Jordbrug & oplevelser. Deltagerne kan arbejde efter gældende regler og lovgivning om fødevarehygiejne. Deltageren kan anvende principper om egenkontrol og risikoanalyse samt påpege kritiske punkter. Deltagerne kan anvende viden om mikroorganismers til at hæmme mikroorganismers udvikling samt efterleve principperne for god personlig hygiejne og produktionshygiejne.  

AMU 47667

Årstidernes råvarer i måltiderne

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Deltageren kan udnytte årstidernes friske råvarer ud fra ernæringsmæssige værdier og sensoriske kvaliteter. Ligeledes kan deltageren vælge egnede tilberedningsmetoder, således at måltiderne fremstår varieret og tilgodeser forskellige brugergruppers ønsker og ernæringsmæssige behov.

AMU 48792

Diæter ved allergi og fødevareintolerance

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Du kan planlægge, tilberede og deklarere ernæringsrigtige måltider til personer med fødevareallergi/intolerance. Du kan anvende faktablade og varedeklarationer for anvendte halv- og helfabrikata i udarbejdelsen af retter. Kursets kompetencer opnås i forhold til cøliaki/glutenintolerance, mælkeallergi/laktoseintolerance.

AMU 48803

Måltider til småtspisende 1

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Kurset er for dig, der laver mad til personer, der ikke spiser så meget, i alle aldre. Der arbejdes med principperne for kost til småtspisende både teoretisk og praktisk i køkkenet. Du vil få værktøjer til at planlægge og tilberede appetitligt og fristende mad.

AMU 48787

Grundlæggende kostberegning

Aars Fjernundervisning

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Arbejder du med professionel forplejning og går du med tanker om at udvide dine karrieremuligheder med flere kompetencer eller videreuddanne dig, så er kurset ”Grundlæggende kostberegning” noget for dig! På kurset får du…- Færdigheder i at kunne beregne madens indhold af energigivende stoffer manuelt og via digitale hjælpemidler- Færdigheder der sætter dig i stand til at vurdere madens indhold af energigivende stoffer, vitaminer og mineraler til forskellige målgrupper inden for normalkostområdet med afsæt i sundhedsmyndighedernes anbefalinger- Mulighed for at blive inspireret til en kostplanlægning der tilgodeser kostråd og anbefalinger  

AMU 48785

Grundlæggende ernæring og sundhed

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Du kan tilberede og anrette enkle, sunde måltider ud fra viden om forekomsten af energigivende stoffer, vitaminer og mineraler i fødevarer. Du kan endvidere give forslag til sunde kostvaner jf. sundhedsmyndighedernes anbefalinger for normalkost.

AMU 45874

Smagen i centrum

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Deltageren kan med grundlæggende viden om de fem grundsmage og bevidsthed om egen smagssans anvende praktisk metode til at foretage tilsmagning i relation til brugernes behov og forventninger samt inddrage tilsmagning til sammensætning og tilberedning af små og store måltider. Kurset er også for dig der ikke arbejder professionelt med mad, men måske har det som en passioneret hobby. Du bliver bedre til at tilsmage din mad, så den får en større kulinarisk kvalitet. Du får gode ideer til at nuancere tilsmagning med andre råvarer end du plejer.  

AMU 40781

Brød og madbrød med fibre og fuldkorn

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Deltageren kan på baggrund af kendskab til definitionen på fuldkorn udvælge råvarer, fremstille dej, bage og anrette forskellige typer af brød med fibre og fuldkorn, der tager hensyn til sensoriske og ernæringsmæssige kvaliteter og følger anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen. Kurset er også for dig der kan lide at bage dit eget brød, der hjemme. På kurset får du inspiration til at bage mere, og bruge forskelligt mel. Du får opskrifter til mange forskellige brød, også til madpakken.  

AMU 48789

Mad til børn - sunde børn

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Du kan ud fra viden om ernæring, økologi og råvarer, fremstille sund mad og bagværk til børn på forskellige alderstrin. Du kan endvidere fremstille måltider, der stimulerer børns lyst til at spise sundt og smage ny mad. Kurset er også for dig der selv har børn, du gerne vil give gode måltidsoplevelser. Du får også gode ideer til børns madpakker. Du får også inspiration til at servere god mad til børn i alle aldre.

AMU 48784

Sundere smørrebrød

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Du kan anvende flere tilberedningsmetoder i fremstillingen af mere ernæringsrigtige smørrebrødskomponenter, som fremmer den sensoriske kvalitet. Ud fra viden om sensorik og ernæring kan du udvælge og kombinere råvarer og halvfabrikata ved tilberedning og anretning.

AMU 48797

Kulinarisk kvalitet / Sensorisk analyse

Aars

Hvordan sikrer du et bæredygtigt og klimavenligt køkken? Kravene til de danske køkkenet er stigende i takt med klima-fokusset, og i en travl hverdag hvor økonomi og rutiner spiller en stor rolle, så kan det være svært at få enderne til at gå op. Vores nyeste kursus klæder dig og dit personale på til opgaven, uanset om dit køkken producere varm mad, smørrebrød eller lækkeriet til buffeten. Vi hjælper med ny inspiration til, hvordan du kan tænke kreativt og alternativt i brugen af f.eks. årstiden grønt, så tomater og agurker kan forblive hos leverandøren uden for sæson, uden at det går på kompromis med hverken smag eller anretning. Lad os hjælpe dig til at anvende og anrette med årstidens grønt, tilsmage til den store smagsfornøjelse og sammensætte ernæringsrigtige måltider på den bæredygtige måde.

AMU 48682-0123

Syltning og fermentering af sæsonens råvarer

Aars

Du lærer at planlægge og fremstille forskellige typer af syltninger og fermenteringer af sæsonens råvarer, der kan anvendes som gastronomisk supplement og raffinement i nye og klassiske retter.   Lånt godkendelse af Aarhus Tech

AMU

Diæter og ernæringsterapi

Aars

Deltageren kan menuplanlægge og producere diæter fordelt på små portioner med høj energitæthed, og have øje for madens sammensætning og sensoriske kvalitet. Deltageren kan deltage i tværfagligt samarbejde om ernæringsterapi og diætplaner.

AMU 21570

Grønt smørrebrød i professionelle køkkener

Aars

Med kurset får du ny viden og nye færdigheder, som gør, at du kan fremstille planterigt smørrebrød baseret på grøntsager, krydderurter, bælgfrugter, korn, frø og nødder. Du lærer at videreudvikle traditionelt smørrebrød med innovativ og klimavenlig brug af plantebaserede råvarer, uden at det går ud over velsmag, mæthedsfornemmelse og ernæring.

AMU 48807

Måltidsplanlægning - Småbørn

Aars

Dette kursus giver dig værdifuld viden om småbørns ernæringsbehov og måltidsplanlægning, så du kan sikre, at de får den bedste start på livet. Med praktiske færdigheder og ekspertise fra erfarne undervisere, er dette kursus det ideelle valg for dig, der ønsker at fremme sundheden for de yngste medlemmer af samfundet. Tilmeld dig nu og bliv en mester i måltidsplanlægning for småbørn.

Bæredygtighed

AMU 49843

Bæredygtig produktion af mad og fødevarer

Aars

Du kan planlægge bæredygtig produktion af mad og fødevarer, som er relevant for dit daglige virke inden for fødevarevirksomhed. Du kan endvidere minimere spild ved optimal udnyttelse af råvarer, hensigtsmæssige indkøb, beregning af portionsstørrelser og effektiv genanvendelse af overproduktion.

AMU 43060

Det klimavenlige køkken

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Deltageren kan udvikle og fremstille klimavenligt mad baseret på hensyntagen til miljø- og klimaforhold og sæsonvarer, kendskab til danske madtraditioner og madkultur samt anvendelse af viden om økonomisk bæredygtighed og potentielle kundegrupper ved udvikling af koncepter for klimavenligt mad.

AMU 49830, 49843, 49852

Bæredygtigheds-uddannelse

Aars

Er du grøn eller garvet i den bæredygtige omstilling? Hvordan oversættes bæredygtighed i din hverdag?Gør bæredygtighed spiselig – kan bæredygtighed spises? Disse spørgsmål får du svar på i Bæredygtighedsuddannelsen.Om end du har brug for et kærligt skub, til at komme i gang, eller er godt i gang, har vi nu sammensat et kursus, der tage bæredygtigheden et step op! Måske bliver det nærmest en gourmetoplevelse, som du kan gå direkte hjem og servere for din chef, kollegaer, gæster eller dine trofaste kunder. Lad os sammen lægge jeres plan for en bæredygtig fremtid! Der skal handling bag ordrene, så det ikke bliver green-washing på egen banehalvdel! I introduceres til redskaber I kan bruge i hverdagen, så I kan måle på jeres omstilling og Co2 aftryk. Vi lægger en overskuelig plan med små step, som kan give hurtig gevinst - de lavt hængende (bælg) frugter, samtidig med at I tør drømme stort. Med Bæredygtighedsuddannelsen kan bæredygtighed blive en del af hverdagens rutiner, så det ikke bliver en konstant klods om benet men i stedet giver nye muligheder!

AMU 48771

Bæredygtighed i storkøkkener

Aars Fjernundervisning

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Kunne du tænke dig større viden inden for:- planlægning af madproduktion ud fra viden om bæredygtighed, økologi og lokale råvarer. - anvendelsen af globale råvarer samt beregne ressourceforbrug på vand, strøm og madspild ved produktion af måltider.- Vigtigheden af anvendelsen af sæsonens råvarer - Hvordan dit valg af råvare og madplaner kan have indflydelse på CO2 udledning- Hvor du har mulighed for at nedsætte madspild Når vi er færdig kan du:- Planlægge en madproduktion med udgangspunkt i viden om bæredygtighed, økologi og lokale råvarer.- Ud fra udbuddet af globale råvarer på det danske marked tage stilling til anvendelsen af disse i køkkenet.- Beregne ressourceforbrug på vand, strøm og madspild i forbindelse med produktion af måltider.- Beregne CO2 forbruget i et måltid- Lave en menuplan der tilgodeser årstidens råvare Du får redskaber til at udregne besparelser på ressourcer i køkkenet.

AMU 47308

Gårsdagens overproduktion

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Madspild er en af de faktorer der laver stor klimabelastning og her er kurset for dig, der vil sænke madspildet til et minimum. Der er fokus på hvordan madspild minimeres, og hvordan du kan udnytte de rester, der må komme, til attraktive nye serveringer efter de gældende hygiejneregler. Du får også redskaber til appetitlige anretninger og serveringsformer der mindsker madspildet. Kurset kombineres med teori og praktisk arbejde i køkkenet.

AMU 21567

Plantebaseret mad i professionelle køkkener

Aars

Med kurset får du ny viden og nye færdigheder, som gør, at du kan planlægge og tilberede plantebaserede måltider med brug af grøntsager, kartofler, kornprodukter, frø og nødder i samspil med animalske produkter. Du lærer, hvordan man fremstiller plantebaseret mad med afsæt i sæsonens råvarer, som på én gang er velsmagende, ernæringsmæssigt fyldestgørende og klimavenlige.

Almen fødevarehygiejne

AMU 45818

Almen fødevarehygiejne

Aars Fjernundervisning

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Drømmer du om at arbejde i et køkken, restaurant eller lignende, kan det være en fordel for dig at tage et Almen fødevarehygiejnekursus, så du mulighed for at opnå et bredere eller bedre CV. Du får viden om hvad du skal være opmærksom på, når du producerer mad til andre. Du kan være med til at sikre dig at gæsterne eller borgerne ikke bliver syge af maden ved forkert håndtering af fødevarer i produktionen. Det har stor betydning for virksomhedens smileyordning. Kurset kan også være meget relevant, hvis du gerne vil starte på grundforløb 2 indenfor Fødevarer, Jordbrug & oplevelser. Deltagerne kan arbejde efter gældende regler og lovgivning om fødevarehygiejne. Deltageren kan anvende principper om egenkontrol og risikoanalyse samt påpege kritiske punkter. Deltagerne kan anvende viden om mikroorganismers til at hæmme mikroorganismers udvikling samt efterleve principperne for god personlig hygiejne og produktionshygiejne.  

AMU 45902

Almen fødevarehygiejne for F/I

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Drømmer du om at arbejde i et køkken, restaurant eller lignende, kan det være en fordel for dig at tage et Almen fødevarehygiejnekursus, så du mulighed for at opnå et bredere eller bedre CV. Du får viden om hvad du skal være opmærksom på, når du producerer mad til andre. Du kan være med til at sikre dig at gæsterne eller borgerne ikke bliver syge af maden ved forkert håndtering af fødevarer i produktionen. Det har stor betydning for virksomhedens smileyordning. Kurset kan også være meget relevant, hvis du gerne vil starte på grundforløb 2 indenfor Fødevarer, Jordbrug & oplevelser. Deltagerne kan arbejde efter gældende regler og lovgivning om fødevarehygiejne. Deltageren kan anvende principper om egenkontrol og risikoanalyse samt påpege kritiske punkter. Deltagerne kan anvende viden om mikroorganismers til at hæmme mikroorganismers udvikling samt efterleve principperne for god personlig hygiejne og produktionshygiejne.

Økologi

AMU 48775

Økologi i den daglige madproduktion

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Du kan planlægge og producere økologiske måltider ud fra viden om udbud af økologiske råvarer i sæson. Du kan endvidere anvende tilberednings- og konserveringsmetoder i fremstillingen af sæsonbestemte økologiske retter. Uddannelsens kompetencer kan opnås for henholdsvis sommer og vintersæson.

Praktikvejledning

AMU 49234

Praktikvejledning af eud-elever / lærlinge

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Vi har fokus på at give dig råd og vejledning til, hvordan du kan få en god dialog med din elev/lærling blandt andet ved hjælp af praktiske øvelser. Du får forskellige værktøjer du kan bruge til at opnå succes med praktikken og målene herfor. Du får indblik i hvad din rolle som arbejdsgiver betyder for praktiktiden. Du får viden om, hvordan du kan håndtere de udfordringer, der kan opstå undervejs i praktikken., og gode råd til hvordan du kan vejlede din elev/lærling.

AMU 48766

Praktikvejledning af ernærings-assistentelever

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Du vil gennem teoretiske oplæg blive bevidst om, de forskellige bekendtgørelser, og hvordan du kan planlægge ernæringsassistent elevenes praktik periode. Du kommer til at arbejde med opgaverne i uddannelsesbogen, så du derved lettere kan støtte eleven i dette arbejde. Du kommer til at arbejde med kommunikation, og alle de forskellige ting der spiller ind på en god kommunikation med eleven. Du bliver bevidst om, de forskellige roller, du har som praktikvejleder og der vil være rollespil med forskellige elevtyper.