Chokoladefremstilling til professionelt brug
Lånt godkendelse fra Kold College.
Du benytter en browser som er forældet.
Du kan benytte en anden browser for at få den optimale oplevelse, vi anbefaler følgende: Google Chrome, Microsoft Edge, Firefox eller Opera. Luk denne besked
Lånt godkendelse fra Kold College.
Du kan udvælge egnede råvarer til produktion af sundere kager og desserter. Du kan endvidere reducere ingredienser i eksisterende opskrifter og udvikle nye og kreative opskrifter målrettet brugergruppernes behov og ønsker og samtidig tage hensyn til sensorisk kvalitet og hygiejne.
Med kurset får du ny viden og færdigheder til at arbejde specifikt med bælgfrugters anvendelsesmuligheder i retter/menuer i professionelle køkkener, hvor plantebaseret mad har en mere fremtrædende plads i den daglige kost.
Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Du kan planlægge og fremstille mad til vegetarer og veganere ud fra viden om vegetariske kostformer, som følger anbefalingen for normalkost. Du kan tilberede frugt og grøntsager til både varme og kolde retter samt endvidere anrette og præsentere retter, som giver en sensorisk oplevelse.
Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Kurset er for dig der gerne vil i gang med at bage med surdej. Du vil få inspiration til at dyrke din egen surdej og lave vurderinger på et godt brød. Der er også fokus på langtidshævning og koldhævning, der kan give mulighed for friskbagt brød på ingen tid. Der skal afprøves forskellige typer surdej i brød, madbrød og boller.
Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Du kan klargøre råvarer og tilberede måltider til både kolde og varme måltider ud fra viden om grundtilberedning, råvarer og sensorik. Du kan udføre grundberedningsmetoder inden for kogning, bagning, stegning og jævning-stivning og følge en grundopskrift og metodebeskrivelsen for en given ret.
Du kan planlægge bæredygtig produktion af mad og fødevarer, som er relevant for dit daglige virke inden for fødevarevirksomhed. Du kan endvidere minimere spild ved optimal udnyttelse af råvarer, hensigtsmæssige indkøb, beregning af portionsstørrelser og effektiv genanvendelse af overproduktion.
Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Deltageren kan udvikle og fremstille klimavenligt mad baseret på hensyntagen til miljø- og klimaforhold og sæsonvarer, kendskab til danske madtraditioner og madkultur samt anvendelse af viden om økonomisk bæredygtighed og potentielle kundegrupper ved udvikling af koncepter for klimavenligt mad.
Er du grøn eller garvet i den bæredygtige omstilling? Hvordan oversættes bæredygtighed i din hverdag?Gør bæredygtighed spiselig – kan bæredygtighed spises? Disse spørgsmål får du svar på i Bæredygtighedsuddannelsen.Om end du har brug for et kærligt skub, til at komme i gang, eller er godt i gang, har vi nu sammensat et kursus, der tage bæredygtigheden et step op! Måske bliver det nærmest en gourmetoplevelse, som du kan gå direkte hjem og servere for din chef, kollegaer, gæster eller dine trofaste kunder. Lad os sammen lægge jeres plan for en bæredygtig fremtid! Der skal handling bag ordrene, så det ikke bliver green-washing på egen banehalvdel! I introduceres til redskaber I kan bruge i hverdagen, så I kan måle på jeres omstilling og Co2 aftryk. Vi lægger en overskuelig plan med små step, som kan give hurtig gevinst - de lavt hængende (bælg) frugter, samtidig med at I tør drømme stort. Med Bæredygtighedsuddannelsen kan bæredygtighed blive en del af hverdagens rutiner, så det ikke bliver en konstant klods om benet men i stedet giver nye muligheder!
Med kurset får du ny viden og nye færdigheder, som gør, at du kan planlægge og tilberede plantebaserede måltider med brug af grøntsager, kartofler, kornprodukter, frø og nødder i samspil med animalske produkter. Du lærer, hvordan man fremstiller plantebaseret mad med afsæt i sæsonens råvarer, som på én gang er velsmagende, ernæringsmæssigt fyldestgørende og klimavenlige.
Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Drømmer du om at arbejde i et køkken, restaurant eller lignende, kan det være en fordel for dig at tage et Almen fødevarehygiejnekursus, så du mulighed for at opnå et bredere eller bedre CV. Du får viden om hvad du skal være opmærksom på, når du producerer mad til andre. Du kan være med til at sikre dig at gæsterne eller borgerne ikke bliver syge af maden ved forkert håndtering af fødevarer i produktionen. Det har stor betydning for virksomhedens smileyordning. Kurset kan også være meget relevant, hvis du gerne vil starte på grundforløb 2 indenfor Fødevarer, Jordbrug & oplevelser. Deltagerne kan arbejde efter gældende regler og lovgivning om fødevarehygiejne. Deltageren kan anvende principper om egenkontrol og risikoanalyse samt påpege kritiske punkter. Deltagerne kan anvende viden om mikroorganismers til at hæmme mikroorganismers udvikling samt efterleve principperne for god personlig hygiejne og produktionshygiejne.
Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Drømmer du om at arbejde i et køkken, restaurant eller lignende, kan det være en fordel for dig at tage et Almen fødevarehygiejnekursus, så du mulighed for at opnå et bredere eller bedre CV. Du får viden om hvad du skal være opmærksom på, når du producerer mad til andre. Du kan være med til at sikre dig at gæsterne eller borgerne ikke bliver syge af maden ved forkert håndtering af fødevarer i produktionen. Det har stor betydning for virksomhedens smileyordning. Kurset kan også være meget relevant, hvis du gerne vil starte på grundforløb 2 indenfor Fødevarer, Jordbrug & oplevelser. Deltagerne kan arbejde efter gældende regler og lovgivning om fødevarehygiejne. Deltageren kan anvende principper om egenkontrol og risikoanalyse samt påpege kritiske punkter. Deltagerne kan anvende viden om mikroorganismers til at hæmme mikroorganismers udvikling samt efterleve principperne for god personlig hygiejne og produktionshygiejne.
Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Du kan planlægge og producere økologiske måltider ud fra viden om udbud af økologiske råvarer i sæson. Du kan endvidere anvende tilberednings- og konserveringsmetoder i fremstillingen af sæsonbestemte økologiske retter. Uddannelsens kompetencer kan opnås for henholdsvis sommer og vintersæson.
Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Du vil gennem teoretiske oplæg blive bevidst om, de forskellige bekendtgørelser, og hvordan du kan planlægge ernæringsassistent elevenes praktik periode. Du kommer til at arbejde med opgaverne i uddannelsesbogen, så du derved lettere kan støtte eleven i dette arbejde. Du kommer til at arbejde med kommunikation, og alle de forskellige ting der spiller ind på en god kommunikation med eleven. Du bliver bevidst om, de forskellige roller, du har som praktikvejleder og der vil være rollespil med forskellige elevtyper.
Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Vi har fokus på at give dig råd og vejledning til, hvordan du kan få en god dialog med din elev/lærling blandt andet ved hjælp af praktiske øvelser. Du får forskellige værktøjer du kan bruge til at opnå succes med praktikken og målene herfor. Du får indblik i hvad din rolle som arbejdsgiver betyder for praktiktiden. Du får viden om, hvordan du kan håndtere de udfordringer, der kan opstå undervejs i praktikken., og gode råd til hvordan du kan vejlede din elev/lærling.