Benyt en anden browser for at få den optimale oplevelse.

Du benytter en browser som er forældet.
Du kan benytte en anden browser for at få den optimale oplevelse, vi anbefaler følgende: Google Chrome, Microsoft Edge, Firefox eller Opera.    Luk denne besked

Gå til indholdet
Uddannelser Mere fra HEG
HUK Logo
Søg
Skriv eksempelvis uddannelse, adgangskrav til murer, kontakt etc.

Fødevarer & ernæring

AMU 48805

Bagning med surdej i køkkener

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Kurset er for dig der gerne vil i gang med at bage med surdej. Du vil få inspiration til at dyrke din egen surdej og lave vurderinger på et godt brød. Der er også fokus på langtidshævning og koldhævning, der kan give mulighed for friskbagt brød på ingen tid. Der skal afprøves forskellige typer surdej i brød, madbrød og boller.

AMU 48792

Diæter ved allergi og fødevareintolerance

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Du kan planlægge, tilberede og deklarere ernæringsrigtige måltider til personer med fødevareallergi/intolerance. Du kan anvende faktablade og varedeklarationer for anvendte halv- og helfabrikata i udarbejdelsen af retter. Kursets kompetencer opnås i forhold til cøliaki/glutenintolerance, mælkeallergi/laktoseintolerance.

AMU 48803

Måltider til småtspisende 1

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Kurset er for dig, der laver mad til personer, der ikke spiser så meget, i alle aldre. Der arbejdes med principperne for kost til småtspisende både teoretisk og praktisk i køkkenet. Du vil få værktøjer til at planlægge og tilberede appetitligt og fristende mad.

AMU 48780

Tilberednings-metoder i madproduktion

Aars POSITIVLISTEN

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Du kan klargøre råvarer og tilberede måltider til både kolde og varme måltider ud fra viden om grundtilberedning, råvarer og sensorik. Du kan udføre grundberedningsmetoder inden for kogning, bagning, stegning og jævning-stivning og følge en grundopskrift og metodebeskrivelsen for en given ret.

Se alle kurser inden for Fødevarer & ernæring

Bæredygtighed

AMU 49830, 49843, 49852

Bæredygtigheds-uddannelse

Aars

Er du grøn eller garvet i den bæredygtige omstilling? Hvordan oversættes bæredygtighed i din hverdag?Gør bæredygtighed spiselig – kan bæredygtighed spises? Disse spørgsmål får du svar på i Bæredygtighedsuddannelsen.Om end du har brug for et kærligt skub, til at komme i gang, eller er godt i gang, har vi nu sammensat et kursus, der tage bæredygtigheden et step op! Måske bliver det nærmest en gourmetoplevelse, som du kan gå direkte hjem og servere for din chef, kollegaer, gæster eller dine trofaste kunder. Lad os sammen lægge jeres plan for en bæredygtig fremtid! Der skal handling bag ordrene, så det ikke bliver green-washing på egen banehalvdel! I introduceres til redskaber I kan bruge i hverdagen, så I kan måle på jeres omstilling og Co2 aftryk. Vi lægger en overskuelig plan med små step, som kan give hurtig gevinst - de lavt hængende (bælg) frugter, samtidig med at I tør drømme stort. Med Bæredygtighedsuddannelsen kan bæredygtighed blive en del af hverdagens rutiner, så det ikke bliver en konstant klods om benet men i stedet giver nye muligheder!

AMU 48771

Bæredygtighed i storkøkkener

Aars Fjernundervisning POSITIVLISTEN

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Kunne du tænke dig større viden inden for:- planlægning af madproduktion ud fra viden om bæredygtighed, økologi og lokale råvarer. - anvendelsen af globale råvarer samt beregne ressourceforbrug på vand, strøm og madspild ved produktion af måltider.- Vigtigheden af anvendelsen af sæsonens råvarer - Hvordan dit valg af råvare og madplaner kan have indflydelse på CO2 udledning- Hvor du har mulighed for at nedsætte madspild Når vi er færdig kan du:- Planlægge en madproduktion med udgangspunkt i viden om bæredygtighed, økologi og lokale råvarer.- Ud fra udbuddet af globale råvarer på det danske marked tage stilling til anvendelsen af disse i køkkenet.- Beregne ressourceforbrug på vand, strøm og madspild i forbindelse med produktion af måltider.- Beregne CO2 forbruget i et måltid- Lave en menuplan der tilgodeser årstidens råvare Du får redskaber til at udregne besparelser på ressourcer i køkkenet.

AMU 47308

Gårsdagens overproduktion

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Madspild er en af de faktorer der laver stor klimabelastning og her er kurset for dig, der vil sænke madspildet til et minimum. Der er fokus på hvordan madspild minimeres, og hvordan du kan udnytte de rester, der må komme, til attraktive nye serveringer efter de gældende hygiejneregler. Du får også redskaber til appetitlige anretninger og serveringsformer der mindsker madspildet. Kurset kombineres med teori og praktisk arbejde i køkkenet.

AMU 43060

Det klimavenlige køkken

Aars POSITIVLISTEN

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Deltageren kan udvikle og fremstille klimavenligt mad baseret på hensyntagen til miljø- og klimaforhold og sæsonvarer, kendskab til danske madtraditioner og madkultur samt anvendelse af viden om økonomisk bæredygtighed og potentielle kundegrupper ved udvikling af koncepter for klimavenligt mad.

Almen fødevarehygiejne

AMU 45818

Almen fødevarehygiejne

Aars Fjernundervisning

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Drømmer du om at arbejde i et køkken, restaurant eller lignende, kan det være en fordel for dig at tage et Almen fødevarehygiejnekursus, så du mulighed for at opnå et bredere eller bedre CV. Du får viden om hvad du skal være opmærksom på, når du producerer mad til andre. Du kan være med til at sikre dig at gæsterne eller borgerne ikke bliver syge af maden ved forkert håndtering af fødevarer i produktionen. Det har stor betydning for virksomhedens smileyordning. Kurset kan også være meget relevant, hvis du gerne vil starte på grundforløb 2 indenfor Fødevarer, Jordbrug & oplevelser. Deltagerne kan arbejde efter gældende regler og lovgivning om fødevarehygiejne. Deltageren kan anvende principper om egenkontrol og risikoanalyse samt påpege kritiske punkter. Deltagerne kan anvende viden om mikroorganismers til at hæmme mikroorganismers udvikling samt efterleve principperne for god personlig hygiejne og produktionshygiejne.  

AMU 45902

Almen fødevarehygiejne for F/I

Aars POSITIVLISTEN

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Drømmer du om at arbejde i et køkken, restaurant eller lignende, kan det være en fordel for dig at tage et Almen fødevarehygiejnekursus, så du mulighed for at opnå et bredere eller bedre CV. Du får viden om hvad du skal være opmærksom på, når du producerer mad til andre. Du kan være med til at sikre dig at gæsterne eller borgerne ikke bliver syge af maden ved forkert håndtering af fødevarer i produktionen. Det har stor betydning for virksomhedens smileyordning. Kurset kan også være meget relevant, hvis du gerne vil starte på grundforløb 2 indenfor Fødevarer, Jordbrug & oplevelser. Deltagerne kan arbejde efter gældende regler og lovgivning om fødevarehygiejne. Deltageren kan anvende principper om egenkontrol og risikoanalyse samt påpege kritiske punkter. Deltagerne kan anvende viden om mikroorganismers til at hæmme mikroorganismers udvikling samt efterleve principperne for god personlig hygiejne og produktionshygiejne.

Økologi

AMU 48775

Økologi i den daglige madproduktion

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Du kan planlægge og producere økologiske måltider ud fra viden om udbud af økologiske råvarer i sæson. Du kan endvidere anvende tilberednings- og konserveringsmetoder i fremstillingen af sæsonbestemte økologiske retter. Uddannelsens kompetencer kan opnås for henholdsvis sommer og vintersæson.

Praktikvejledning

AMU 45917

Praktikvejledning af eud-elever / lærlinge

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Vi har fokus på at give dig råd og vejledning til, hvordan du kan få en god dialog med din elev/lærling blandt andet ved hjælp af praktiske øvelser. Du får forskellige værktøjer du kan bruge til at opnå succes med praktikken og målene herfor. Du får indblik i hvad din rolle som arbejdsgiver betyder for praktiktiden. Du får viden om, hvordan du kan håndtere de udfordringer, der kan opstå undervejs i praktikken., og gode råd til hvordan du kan vejlede din elev/lærling.

AMU 48766

Praktikvejledning af ernærings-assistentelever

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Du vil gennem teoretiske oplæg blive bevidst om, de forskellige bekendtgørelser, og hvordan du kan planlægge ernæringsassistent elevenes praktik periode. Du kommer til at arbejde med opgaverne i uddannelsesbogen, så du derved lettere kan støtte eleven i dette arbejde. Du kommer til at arbejde med kommunikation, og alle de forskellige ting der spiller ind på en god kommunikation med eleven. Du bliver bevidst om, de forskellige roller, du har som praktikvejleder og der vil være rollespil med forskellige elevtyper.