Benyt en anden browser for at få den optimale oplevelse.

Du benytter en browser som er forældet.
Du kan benytte en anden browser for at få den optimale oplevelse, vi anbefaler følgende: Google Chrome, Microsoft Edge, Firefox eller Opera.    Luk denne besked

Gå til indholdet
Uddannelser Mere fra HEG
HEG logo i rød
Søg
Skriv eksempelvis uddannelse, adgangskrav til murer, kontakt etc.
Filtrer din søgning
Type
Kategorier
Lokation
Dato
Varighed

Chokolade, desserter & kager

AMU 20962

Sundere kager og desserter i køkkenet

Aars

Du kan udvælge egnede råvarer til produktion af sundere kager og desserter. Du kan endvidere reducere ingredienser i eksisterende opskrifter og udvikle nye og kreative opskrifter målrettet brugergruppernes behov og ønsker og samtidig tage hensyn til sensorisk kvalitet og hygiejne.

AMU 46930

Chokoladefremstilling til professionel brug

Aars

Deltageren kan fremstille forskellige typer af konfekt på basis af viden om chokoladetyper og råvarer ved fremstilling af chokolade til salg. Deltageren kan temperere chokolade, støbe og dyppe konfekt, koge fyldmasse samt kvalitetsvurdere råvarer og færdigprodukter.

Fødevarer & ernæring

AMU 20800

Bælgfrugters tilberedning, konsistens og smag

Aars

Kurset er for dig der vil mestre bælgfrugter! Lær at tilberede, eksperimentere med konsistens og smage på en spændende måde. Oplev alsidigheden og sundhedsmæssige fordele ved bælgfrugter.

AMU 20866

Mad til vegetarer og veganere

Aars Fjernundervisning

Kurset er for dig, der ønsker at mestre kunsten at lave lækre vegetariske og veganske retter. Udforsk spændende opskrifter og lær at tilberede måltider, der imponerer enhver.

AMU 20961

Bagning med surdej i køkkener

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Kurset er for dig der gerne vil i gang med at bage med surdej. Du vil få inspiration til at dyrke din egen surdej og lave vurderinger på et godt brød. Der er også fokus på langtidshævning og koldhævning, der kan give mulighed for friskbagt brød på ingen tid. Der skal afprøves forskellige typer surdej i brød, madbrød og boller.

AMU 20888

Diæter ved allergi og fødevareintolerance

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Du kan planlægge, tilberede og deklarere ernæringsrigtige måltider til personer med fødevareallergi/intolerance. Du kan anvende faktablade og varedeklarationer for anvendte halv- og helfabrikata i udarbejdelsen af retter. Kursets kompetencer opnås i forhold til cøliaki/glutenintolerance, mælkeallergi/laktoseintolerance.

AMU 20872

Tilberedningsmetoder og fremstilling af mad

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Du kan klargøre råvarer og tilberede måltider til både kolde og varme måltider ud fra viden om grundtilberedning, råvarer og sensorik. Du kan udføre grundberedningsmetoder inden for kogning, bagning, stegning og jævning-stivning og følge en grundopskrift og metodebeskrivelsen for en given ret.

AMU 20864

Grundlæggende kostberegning

Aars Fjernundervisning

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Arbejder du med professionel forplejning og går du med tanker om at udvide dine karrieremuligheder med flere kompetencer eller videreuddanne dig, så er kurset ”Grundlæggende kostberegning” noget for dig! På kurset får du…- Færdigheder i at kunne beregne madens indhold af energigivende stoffer manuelt og via digitale hjælpemidler- Færdigheder der sætter dig i stand til at vurdere madens indhold af energigivende stoffer, vitaminer og mineraler til forskellige målgrupper inden for normalkostområdet med afsæt i sundhedsmyndighedernes anbefalinger- Mulighed for at blive inspireret til en kostplanlægning der tilgodeser kostråd og anbefalinger  

AMU 20889

Grundlæggende ernæring og sundhed

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Du kan tilberede og anrette enkle, sunde måltider ud fra viden om forekomsten af energigivende stoffer, vitaminer og mineraler i fødevarer. Du kan endvidere give forslag til sunde kostvaner jf. sundhedsmyndighedernes anbefalinger for normalkost.

AMU 40781

Brød og madbrød med fibre og fuldkorn

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Deltageren kan på baggrund af kendskab til definitionen på fuldkorn udvælge råvarer, fremstille dej, bage og anrette forskellige typer af brød med fibre og fuldkorn, der tager hensyn til sensoriske og ernæringsmæssige kvaliteter og følger anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen. Kurset er også for dig der kan lide at bage dit eget brød, der hjemme. På kurset får du inspiration til at bage mere, og bruge forskelligt mel. Du får opskrifter til mange forskellige brød, også til madpakken.  

AMU 21570

Grønt smørrebrød i professionelle køkkener

Aars

Med kurset får du ny viden og nye færdigheder, som gør, at du kan fremstille planterigt smørrebrød baseret på grøntsager, krydderurter, bælgfrugter, korn, frø og nødder. Du lærer at videreudvikle traditionelt smørrebrød med innovativ og klimavenlig brug af plantebaserede råvarer, uden at det går ud over velsmag, mæthedsfornemmelse og ernæring.

AMU 20885

Måltidsplanlægning 1

Aars

Med kurset opnår du viden og færdigheder, som gør dig i stand til at tilberede og anrette måltider ud fra en måltidsplanlægning, hvor du tager hensyn til bl.a.: fødevarer, sæson, tilberedningsmetoder og forskellige målgrupper og madkulturer.

AMU 20799

De 7 kostråd anvendt i professionelle køkkener

Med kurset får du ny viden og færdigheder til at arbejde specifikt med de 7 kostråds anbefalinger til professionel produktion af mad, som er klimavenlig, ernæringsrigtig og sund.

AMU 20865

Salg i madproduktionen

Med kurset opnår du viden og færdigheder, som gør dig i stand til at udarbejde en markedsføringsstrategi, der tager højde for forskellige målgruppers særlige behov og efterspørgsel. Og du bliver i stand til at knytte konkrete markedsføringsværkøjer op denne strategi. Endelig får du også på kurset kendskab til markedsføringsloven og dens praktiske betydning for markedsføring og salg.

AMU 20875

Mad til vegetarer og veganere 2

Aars

Med kurset opnår du viden og færdigheder, som gør dig i stand til at sammensætte og producere ernæringsrigtig måltider til vegetarer og veganere, hvor der i udvalget af råvarer er fokus på variation, sensorik og ernæringsmæssig værdi, som er af særlig betydning for gruppen af vegetarer og veganere.

AMU 20867

Måltidsplanlægning og tilberedning: Småtspisende 1

Aars

Med kurset opnår du viden og færdigheder, som gør dig i stand til at producere og tilberede retter til småtspisende, på baggrund af viden både om principper for kost til småtspisende og om de specialprodukter, som kan anvendes i forhold til kostformen.

AMU 20868

Planlægning og tilberedning af måltider til børn

Aars

Med kurset opnår du viden og færdigheder, som gør dig i stand til at planlægge og tilberede måltider til børn på en måde, hvor børnene inddrages aktivt i tilberedningen og stimuleres til at spise sundt og smage ny mad, som bygger på grundlæggende ernæringsprincipper for børnegruppen.

AMU 20869

Måltidsudvikling: Strategi og brugerkommunikation

Aars

Med kurset opnår du viden og færdigheder, som gør dig i stand til i din rolle som vært at skabe en professionel og positiv måltidstemning, som du sammen med kollegaer og medarbejdere til stadighed udvikler på baggrund af feedback fra gæster.

AMU 20870

Sensorik for begyndere

Aars

Med kurset opnår du viden og færdigheder, som gør dig i stand til at tilberede, pynte og anrettet måltider på en måde, som virker appetitvækkende og giver sensorisk mening.

AMU 20871

Sensorisk analyse

Aars

Med kurset opnår du viden og færdigheder, som gør dig i stand til at tilberede og anrette måltider på baggrund af en analyse af de sensoriske virkemidler i kompositioner af den enkelte ret, så den matcher forskellige målgrupper.

AMU 20873

Råvarernes egenskaber

Aars

Med kurset opnår du viden og færdigheder, som gør dig i stand til at - med fokus på korrekt portionering - at fremstille måltider i institutionskøkkener, under hensyntagen til årstidens råvarer og deres særlige ernæringsmæssige og sensoriske kvaliteter.

AMU 20874

Arbejdsrelateret kommunikation om kost og sundhed

Aars

Med kurset opnår du viden og færdigheder, som gør dig i stand til at analyse, hvad der er fup og evidensbaseret fakta i sundhedsdebatten og anvende denne viden i forhold til fx drøftelser og beslutninger på din egen arbejdsplads.

AMU 20876

Kalkulation ved produktion af mad

Aars

Med kurset opnår du viden og færdigheder, som gør dig i stand til at kalkulere og dimensionere madproduktion, hvor du tager højde for svind på forskellige fødevaregrupper gennem en beregning af svindprocenter.

AMU 20877

Patogene mikroorganismer i risikoanalyse

Aars

Med kurset opnår du viden og færdigheder, som gør dig i stand til at bidrage til opretholdelse af fødevarehygiejne/-sikkerhed i storkøkkenet i forbindelse med alle faser af madproduktionen - og at udarbejde og effektuere handleplaner ved tilbagekaldelse af madprodukter, som I selv har produceret i køkkenet.

AMU 20878

Ledelse af hygiejne og egenkontrol

Aars

Med kurset opnår du viden og færdigheder, som gør dig i stand til at udarbejde lovpligtige egenkontrolprogram og i forlængelse heraf vurdere, om madproduktionen i køkkenet foregår i overensstemmelse med lovgivningen og om nærmeste kollegaer og medarbejdere har de nødvendige kompetencer i den forbindelse.

AMU 20890

Forny måltidet med sundere råvarer

Aars

Med kurset opnår du viden og færdigheder, som gør dig i stand til at tilberede og anrette måltider med en høj ernæringsmæssig værdi, hvor du gør brug af erstatningsprodukter, som matcher anbefalinger til en sundere livsstil, og som er målrettet brugergruppens ønsker og behov.

AMU 20892

Råvarer og håndværk i professionelle køkkener

Aars

Med kurset opnår du viden og færdigheder, som gør dig i stand til at udvælge, sammensætte og klargøre råvarer på en måde, så maden fremstår indbydende og med en fremhævning af de enkelte råvarers sensoriske egenskaber.

AMU 20959

Måltidsplanlægning og tilberedning: Småtspisende 2

Aars

Med kurset opnår du viden og færdigheder, som gør dig i stand til producere diæter i små portioner, hvor måltidet har en høj energitæthed og gør brug af relevante specialprodukter.

AMU 20964

Mellemmåltider til ældre

Aars

Med kurset opnår du viden og færdigheder, som gør dig i stand til at planlægge og tilberede mellemmåltider til ældre, med særlig fokus på ældregruppens ernæringsbehov og præferencer.

AMU 20967

Oplæringsansvarlig for ernæringsassistentelever

Aars

Med kurset opnår du viden og færdigheder, som gør dig i stand til at planlægge, gennemføre og evaluere uddannelsesforløb for elever i egen virksomhed, med særlig fokus på at skabe sammenhæng og progression i uddannelsesforløbet ved at tage afsæt i elevens personlige og faglige forudsætninger.

AMU 21569

Mere grønt i kendte retter i professionelle køkken

Aars

Med kurset får du ny viden og nye færdigheder, som gør, at du kan tilberede plantebaserede måltider, hvor animalske produkter indgår som krydderi. Du lærer at videreudvikle kendte og traditionelle retter med brug af flere planter og færre animalske produkter og dermed også mere klimavenlige retter - uden at det går ud over velsmag, mæthedsfornemmelse og ernæring.

AMU 21901

Intro til madproduktion i professionelle køkkener

Aars

Med kurset opnår du viden om redskaber, maskiner og hygiejnekrav i det professionelle køkken. Du opnår også viden om valg af råvarer, herunder kvalitet, økologi og bæredygtighed og hvordan man på et grundlæggende niveau læser og følger en opskrift. Du opnår færdighed i at deltage i en professionel madproduktion, anvendelse af redskaber og maskiner og valg af råvarer. Du opnår også færdighed i at tilberede enkle retter ud fra en given opskrift.

AMU 42934

Tværfaglig samarbejde om måltider til ældre

Aars

Deltageren kan samarbejde tværfagligt om måltider til ældre og kan gennem arbejdstilrettelæggelse og ansvarsfordeling sikre en helhedsorienteret indsats mhp. at understøtte den ældre borgers funktionsniveau og livskvalitet. Deltageren kan indgå i en tværfaglig og konstruktiv dialog, herunder modtage og videregive relevant information og observationer.

AMU 44829

Tilberedning og servering for patienter

Aars

Individuelt tilpasset anretning og servering for patienter og beboere samt viden om diæter og kostens generelle betydning for patienternes almentilstand.

AMU 45943

Indpakning af maden- emballage og mærkning

Aars

Deltageren får kendskab til forskellige emballeringstyper til indpakning af den producerede mad i institutionskøkkenet, som tager hensyn til fødevaresikkerheden og den kulinariske kvalitet. Deltageren kan foretage korrekt mærkning af den indpakkede mad i forhold til anvendelse, holdbarhed, og håndtering.

AMU 48773

Driftsoptimering i madproduktion

Aars

Du kan ud fra viden om LEAN anvende LEAN-værktøjer til at klarlægge muligheder form driftsoptimering i en madproduktion. Du kan endvidere samarbejde med øvrige medarbejdere om stabil produktion og flow ud fra viden om egen og andres rolle og funktion i køkkenet.

AMU 48779

Take-away koncept i daglig madproduktion

Aars

Du kan med baggrund i erfaringer med driftsstyring og udvikling af madproduktion i køkkener udvikle et koncept for take-away-retter til køkkenets brugergrupper. Endvidere vil du kunne planlægge produktionsflow på baggrund af viden om hygiejne, deklarering og emballering af take-away måltider samt deklarere retter til take-away produkter.

AMU 48798

Optimering i madproduktionen

Aars

Du kan anvende metoder til kvalitetssikring af madproduktion, herunder LEAN principper og Den Danske Kvalitetsmodel, til at optimere køkkenets ydelser. Du kan endvidere inddrage brugerne i den ugentlige kostplanlægning.

AMU 48803

Måltider til småtspisende 1

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Kurset er for dig, der laver mad til personer, der ikke spiser så meget, i alle aldre. Der arbejdes med principperne for kost til småtspisende både teoretisk og praktisk i køkkenet. Du vil få værktøjer til at planlægge og tilberede appetitligt og fristende mad.

AMU 45818

Almen fødevarehygiejne

Aars Fjernundervisning

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Drømmer du om at arbejde i et køkken, restaurant eller lignende, kan det være en fordel for dig at tage et Almen fødevarehygiejnekursus, så du mulighed for at opnå et bredere eller bedre CV. Du får viden om hvad du skal være opmærksom på, når du producerer mad til andre. Du kan være med til at sikre dig at gæsterne eller borgerne ikke bliver syge af maden ved forkert håndtering af fødevarer i produktionen. Det har stor betydning for virksomhedens smileyordning. Kurset kan også være meget relevant, hvis du gerne vil starte på grundforløb 2 indenfor Fødevarer, Jordbrug & oplevelser. Deltagerne kan arbejde efter gældende regler og lovgivning om fødevarehygiejne. Deltageren kan anvende principper om egenkontrol og risikoanalyse samt påpege kritiske punkter. Deltagerne kan anvende viden om mikroorganismers til at hæmme mikroorganismers udvikling samt efterleve principperne for god personlig hygiejne og produktionshygiejne.  

AMU 47667

Årstidernes råvarer i måltiderne

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Deltageren kan udnytte årstidernes friske råvarer ud fra ernæringsmæssige værdier og sensoriske kvaliteter. Ligeledes kan deltageren vælge egnede tilberedningsmetoder, således at måltiderne fremstår varieret og tilgodeser forskellige brugergruppers ønsker og ernæringsmæssige behov.

AMU 45874

Smagen i centrum

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Deltageren kan med grundlæggende viden om de fem grundsmage og bevidsthed om egen smagssans anvende praktisk metode til at foretage tilsmagning i relation til brugernes behov og forventninger samt inddrage tilsmagning til sammensætning og tilberedning af små og store måltider. Kurset er også for dig der ikke arbejder professionelt med mad, men måske har det som en passioneret hobby. Du bliver bedre til at tilsmage din mad, så den får en større kulinarisk kvalitet. Du får gode ideer til at nuancere tilsmagning med andre råvarer end du plejer.  

AMU 48789

Mad til børn - sunde børn

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Du kan ud fra viden om ernæring, økologi og råvarer, fremstille sund mad og bagværk til børn på forskellige alderstrin. Du kan endvidere fremstille måltider, der stimulerer børns lyst til at spise sundt og smage ny mad. Kurset er også for dig der selv har børn, du gerne vil give gode måltidsoplevelser. Du får også gode ideer til børns madpakker. Du får også inspiration til at servere god mad til børn i alle aldre.

AMU 48784

Sundere smørrebrød

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Du kan anvende flere tilberedningsmetoder i fremstillingen af mere ernæringsrigtige smørrebrødskomponenter, som fremmer den sensoriske kvalitet. Ud fra viden om sensorik og ernæring kan du udvælge og kombinere råvarer og halvfabrikata ved tilberedning og anretning.

AMU 48797

Kulinarisk kvalitet / Sensorisk analyse

Aars

Hvordan sikrer du et bæredygtigt og klimavenligt køkken? Kravene til de danske køkkenet er stigende i takt med klima-fokusset, og i en travl hverdag hvor økonomi og rutiner spiller en stor rolle, så kan det være svært at få enderne til at gå op. Vores nyeste kursus klæder dig og dit personale på til opgaven, uanset om dit køkken producere varm mad, smørrebrød eller lækkeriet til buffeten. Vi hjælper med ny inspiration til, hvordan du kan tænke kreativt og alternativt i brugen af f.eks. årstiden grønt, så tomater og agurker kan forblive hos leverandøren uden for sæson, uden at det går på kompromis med hverken smag eller anretning. Lad os hjælpe dig til at anvende og anrette med årstidens grønt, tilsmage til den store smagsfornøjelse og sammensætte ernæringsrigtige måltider på den bæredygtige måde.

AMU 48682-0123

Syltning og fermentering af sæsonens råvarer

Aars

Du lærer at planlægge og fremstille forskellige typer af syltninger og fermenteringer af sæsonens råvarer, der kan anvendes som gastronomisk supplement og raffinement i nye og klassiske retter.   Lånt godkendelse af Aarhus Tech

AMU

Diæter og ernæringsterapi

Aars

Deltageren kan menuplanlægge og producere diæter fordelt på små portioner med høj energitæthed, og have øje for madens sammensætning og sensoriske kvalitet. Deltageren kan deltage i tværfagligt samarbejde om ernæringsterapi og diætplaner.

Bæredygtighed

AMU 49843

Bæredygtig produktion af mad og fødevarer

Aars

Kurset er for dig, der ønsker at forstå de vigtige principper bag bæredygtig madproduktion. Lær hvordan du kan bidrage til en bedre fremtid for vores planet gennem mad.

AMU 49852

Det klimavenlige køkken

Aars

Kurset er designet til alle madentusiaster, der ønsker at tage det næste skridt mod en mere bæredygtig livsstil. Lær hvordan du laver lækre måltider, der ikke kun smager fantastisk, men også gavner vores planet. Bliv inspireret til at tage små skridt med stor indvirkning.

AMU 48771

Bæredygtighed i storkøkkener

Aars Fjernundervisning

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Kunne du tænke dig større viden inden for:- planlægning af madproduktion ud fra viden om bæredygtighed, økologi og lokale råvarer. - anvendelsen af globale råvarer samt beregne ressourceforbrug på vand, strøm og madspild ved produktion af måltider.- Vigtigheden af anvendelsen af sæsonens råvarer - Hvordan dit valg af råvare og madplaner kan have indflydelse på CO2 udledning- Hvor du har mulighed for at nedsætte madspild Når vi er færdig kan du:- Planlægge en madproduktion med udgangspunkt i viden om bæredygtighed, økologi og lokale råvarer.- Ud fra udbuddet af globale råvarer på det danske marked tage stilling til anvendelsen af disse i køkkenet.- Beregne ressourceforbrug på vand, strøm og madspild i forbindelse med produktion af måltider.- Beregne CO2 forbruget i et måltid- Lave en menuplan der tilgodeser årstidens råvare Du får redskaber til at udregne besparelser på ressourcer i køkkenet.

AMU 21567

Plantebaseret mad i professionelle køkkener

Aars

Med kurset får du ny viden og nye færdigheder, som gør, at du kan planlægge og tilberede plantebaserede måltider med brug af grøntsager, kartofler, kornprodukter, frø og nødder i samspil med animalske produkter. Du lærer, hvordan man fremstiller plantebaseret mad med afsæt i sæsonens råvarer, som på én gang er velsmagende, ernæringsmæssigt fyldestgørende og klimavenlige.

AMU 20883

Reduktion af madspild 1

Aars

Med kurset opnår du viden og færdigheder, som gør dig i stand til i et samarbejde med alle køkkenets faggrupper at reducere madspild i madproduktionen, herunder bortskaffelse af madaffald og emballage på en bæredygtig måde.

AMU 20884

Reduktion af madspild 2

Aars

Med kurset opnår du viden og færdigheder, som gør dig i stand til at motivere medarbejdere og facilitere arbejdsprocesser, som reducerer madspild, med afsæt i en strategi og konkret plan på området.

AMU 21568

Plantefars i professionelle køkkener

Aars

Med kurset får du ny viden og nye færdigheder, som gør, at du kan fremstille rent plantebaseret fars med fokus på velsmag, mæthedsfornemmelse, ernæring og tekstur. Du lærer, hvordan planterige farsretter kan indgå i såvel nye som traditionelle retter ¿ også med fokus på, hvordan det enkelte måltid kan blive mere klimavenligt.

AMU 49486

Bæredygtighed på hotel og restaurant

Aars

Efter kurset kan du anvende viden om sammenhængen mellem ressourceforbrug og miljøbelastning og sætte det i relation til hotellets eller restaurantens samlede økonomi. Ved at reducere brug af emballage, genanvende produkter og sortere affald kan du medvirke til at reducere virksomheden samlede ressourceforbrug.

AMU 49844

Bæredygtighed i værtsskab, service og oplevelser

Aars

Efter kurset kan du anvende viden om bæredygtig udvikling og grøn omstilling i hotel-og restaurantvirksomhed. Du kan se bæredygtige tendenser og muligheder for bæredygtig brancheudvikling. Endvidere kan du kan kommunikere og gæsteforklare om hotellets/restaurantens bæredygtige profil og løsninger til gæster.

AMU 49853

Bæredygtig fisk og skaldyr

Aars

Efter kurset har du viden om opdræts- og fiskeriformers konsekvenser for havet og dets biodiversitet samt om indkøb af fisk og skaldyr baseret på bæredygtige fangstmetoder og opdrætskriterier. Du kan kvalitets- og smagsvurdere fisk samt skaldyr fra akvakultur og/eller fiskeri og tilberede fisk og skaldyr fanget med skånsomme og bæredygtige fangstmetoder.

AMU 49830, 49843, 49852

Bæredygtigheds-uddannelse

Aars

Er du grøn eller garvet i den bæredygtige omstilling? Hvordan oversættes bæredygtighed i din hverdag?Gør bæredygtighed spiselig – kan bæredygtighed spises? Disse spørgsmål får du svar på i Bæredygtighedsuddannelsen.Om end du har brug for et kærligt skub, til at komme i gang, eller er godt i gang, har vi nu sammensat et kursus, der tage bæredygtigheden et step op! Måske bliver det nærmest en gourmetoplevelse, som du kan gå direkte hjem og servere for din chef, kollegaer, gæster eller dine trofaste kunder. Lad os sammen lægge jeres plan for en bæredygtig fremtid! Der skal handling bag ordrene, så det ikke bliver green-washing på egen banehalvdel! I introduceres til redskaber I kan bruge i hverdagen, så I kan måle på jeres omstilling og Co2 aftryk. Vi lægger en overskuelig plan med små step, som kan give hurtig gevinst - de lavt hængende (bælg) frugter, samtidig med at I tør drømme stort. Med Bæredygtighedsuddannelsen kan bæredygtighed blive en del af hverdagens rutiner, så det ikke bliver en konstant klods om benet men i stedet giver nye muligheder!

AMU 47308

Gårsdagens overproduktion

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Madspild er en af de faktorer der laver stor klimabelastning og her er kurset for dig, der vil sænke madspildet til et minimum. Der er fokus på hvordan madspild minimeres, og hvordan du kan udnytte de rester, der må komme, til attraktive nye serveringer efter de gældende hygiejneregler. Du får også redskaber til appetitlige anretninger og serveringsformer der mindsker madspildet. Kurset kombineres med teori og praktisk arbejde i køkkenet.

Almen fødevarehygiejne

AMU 20851

Almen fødevarehygiejne

Aars Fjernundervisning

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Drømmer du om at arbejde i et køkken, restaurant eller lignende, kan det være en fordel for dig at tage et Almen fødevarehygiejnekursus, så du mulighed for at opnå et bredere eller bedre CV. Du får viden om hvad du skal være opmærksom på, når du producerer mad til andre. Du kan være med til at sikre dig at gæsterne eller borgerne ikke bliver syge af maden ved forkert håndtering af fødevarer i produktionen. Det har stor betydning for virksomhedens smileyordning. Kurset kan også være meget relevant, hvis du gerne vil starte på grundforløb 2 indenfor Fødevarer, Jordbrug & oplevelser. Deltagerne kan arbejde efter gældende regler og lovgivning om fødevarehygiejne. Deltageren kan anvende principper om egenkontrol og risikoanalyse samt påpege kritiske punkter. Deltagerne kan anvende viden om mikroorganismers til at hæmme mikroorganismers udvikling samt efterleve principperne for god personlig hygiejne og produktionshygiejne.  

20850

Fødevarehygiejne og egenkontrol

Aars

Med kurset opnår du viden og færdigheder, som gør dig i stand til at udarbejde overvågningsprocedurer til egen virksomhed med fokus på kritiske punkter - og løse problemer, hvis der opstår uregelmæssigheder.

AMU 47313

Hygiejne for fødevarehåndtering under bagatelgræns

Aars

Deltageren vil kunne anvende almindelige hygiejneprincipper samt opretholde god personlig hygiejne og rengøring ud fra kendskab om mikroorganismers forekomst og betydning for fødevaresikkerheden. Deltageren får kendskab til gældende love og regler for fødevarehygiejne.

AMU 45902

Almen fødevarehygiejne for F/I

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Drømmer du om at arbejde i et køkken, restaurant eller lignende, kan det være en fordel for dig at tage et Almen fødevarehygiejnekursus, så du mulighed for at opnå et bredere eller bedre CV. Du får viden om hvad du skal være opmærksom på, når du producerer mad til andre. Du kan være med til at sikre dig at gæsterne eller borgerne ikke bliver syge af maden ved forkert håndtering af fødevarer i produktionen. Det har stor betydning for virksomhedens smileyordning. Kurset kan også være meget relevant, hvis du gerne vil starte på grundforløb 2 indenfor Fødevarer, Jordbrug & oplevelser. Deltagerne kan arbejde efter gældende regler og lovgivning om fødevarehygiejne. Deltageren kan anvende principper om egenkontrol og risikoanalyse samt påpege kritiske punkter. Deltagerne kan anvende viden om mikroorganismers til at hæmme mikroorganismers udvikling samt efterleve principperne for god personlig hygiejne og produktionshygiejne.

Økologi

AMU 20880

Økologi i den daglige madproduktion

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Du kan planlægge og producere økologiske måltider ud fra viden om udbud af økologiske råvarer i sæson. Du kan endvidere anvende tilberednings- og konserveringsmetoder i fremstillingen af sæsonbestemte økologiske retter. Uddannelsens kompetencer kan opnås for henholdsvis sommer og vintersæson.

AMU 20881

Omlægning til økologisk madproduktion

Aars

Med kurset opnår du viden og færdigheder, som gør dig i stand til i samarbejde med kolleger at medvirke ved køkkenets omlægning til økologisk madproduktion med afsæt i køkkenets eksisterende ressourcer.

AMU 20882

Strategi for indførelse af økologi i madproduktionen

Aars

Med kurset opnår du viden og færdigheder, som gør dig i stand til at planlægge og gennemføre overgangen til økologisk madproduktion i køkkenet, og i den forbindelse også informere om baggrund og mål for omlægningen overfor jeres bruger- og kundegruppe.

Praktikvejledning

AMU 48766

Praktikvejledning af ernærings-assistentelever

Aars

Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Du vil gennem teoretiske oplæg blive bevidst om, de forskellige bekendtgørelser, og hvordan du kan planlægge ernæringsassistent elevenes praktik periode. Du kommer til at arbejde med opgaverne i uddannelsesbogen, så du derved lettere kan støtte eleven i dette arbejde. Du kommer til at arbejde med kommunikation, og alle de forskellige ting der spiller ind på en god kommunikation med eleven. Du bliver bevidst om, de forskellige roller, du har som praktikvejleder og der vil være rollespil med forskellige elevtyper.