Benyt en anden browser for at få den optimale oplevelse.

Du benytter en browser som er forældet.
Du kan benytte en anden browser for at få den optimale oplevelse, vi anbefaler følgende: Google Chrome, Microsoft Edge, Firefox eller Opera.    Luk denne besked

Gå til indholdet
Uddannelser Mere fra HEG
HEG logo i rød
Søg
Skriv eksempelvis uddannelse, adgangskrav til murer, kontakt etc.

Sportstalenter

På hhx i Hobro kan du dyrke dine sportslige ambitioner uden at gå på kompromis med din uddannelse. Vi har fokus på at du kan nå din morgentræning to gange ugentligt - uanset hvilken sportsgren, du har dedikeret dig til.

Men hvordan kombineres sportstalenter med hhx?
2 dage om ugen (normalt tirsdag og torsdag) møder din klasse først kl. 9.45, så der er plads til morgentræning i din sportsklub.
Du skal ikke vælge nogen bestemt studieretning eller valgfag for at have denne mulighed. Alle idrætsudøvere kan benytte tilbuddet - uanset sportsgren.

Vi har et mangeårigt tæt samarbejde med Hobro IK og starter i 2024 samarbejde med Fyrkat Q. Men også ryttere, svømmere, roere, golfspillere og andre sportsudøvere kan have glæde af et skema med mulighed for morgentræning.

Der er tidspunkter på året, hvor der er projektuger, studierejser, terminsprøver og eksamener, som bevirker, at du ikke kan møde til morgentræning. Efter aftale med klubberne er det skolegangen, der har førsteprioritet og du skal prioritere at deltage i de undervisningssituationer.

Er du eller bliver du så dygtig, at du kommer på divisionshold eller landshold, vil der ligge træning og måske også turneringer i skoletiden. Her laver vi en helt særlig aftale om, hvordan du får lært de fag, du skal. Der vil dog aldrig være tale om lovligt fravær.

Hvad får du med 'Sportstalent'?

- En treårig hhx-uddannelse
- Mulighed for at deltage i to ugentlige morgentræninger
- Et godt samarbejde mellem os og din klub
- Ingen krav om sportsligt niveau eller medlemskab af en bestemt forening

Hvis jeg skulle fremhæve skolen for andre, vil jeg helt sikkert fortælle om, at det er en rigtig hyggelig skole at gå på, hvor alle bliver taget godt imod og har det godt, samtidig med, at der er gode muligheder for at forbedre sig fagligt.

Thomas Junge, u19 Division hold på Hobro IK og hhx med studieretning marketing

Et godt samarbejde med Team Danmark

Vi samarbejder med Team Danmark, så hvis du har en sportslig godkendelse fra Team Danmark, kan du vælge at forlænge din uddannelse med et år. Du vil også kunne få ekstratimer i udvalgte fag, hvis du har været indkaldt til et landshold og deltaget i turneringer. Læs mere om Sportstalenter og TeamDanmark her. 

HEG HHX Hobro (2)
Citat tegn

Min fremtidsplan lige nu er at fokuserer på fodbold. Jeg har underskrevet en professionel kontrakt til efter jeg er færdig med min hhx. På sigt vil jeg gerne bruge min uddannelse til at blive sælger i en virksomhed. Jeg er virkelig glad for, at når min fodbolddrøm ikke er drømmen mere, så har jeg en uddannelse at falde til bage på, og en masse muligheder inden for erhvervslivet.

Frederik Dietz, u19 Division hold på Hobro IK og hhx med studieretning International marketing

Et lille udpluk af elever, som har valgt linjen for sportstalenter

Vi har efterhånden rigtig god erfaring med at skabe mulighed for at unge kan dyrke deres sportstalent samtidig med at de går på hhx hos os. Vi har snakket med et par stykker da de dygtige unge, som har valgt at prioritere deres sportsgren OG deres ungdomsuddannelse her hos os. Her kan du læse mere om dem og dykke ned i deres erfaringer.

HEG HHX Hobro (2)

Frederik Dietz

Vi tog en snak med Frederik i sensommeren 2022 om hvordan han oplever livet på skolen, kammeratskabet og lærerne. Frederik spiller fodbold på professionelt plan i Hobro IK på deres u19 Division hold, og ellers bliver tiden brugt på skolebænken, hvor han har valgt hhx med studieretningen “International Marketing” i fodboldklassen.

HHX elev fra Hobro

Thomas Junge

Vi tog en snak med Thomas i sensommeren 2020 om hvordan han oplever livet på skolen, kammeratskabet og lærerne. Thomas spiller fodbold i Hobro IK på deres u19 Division hold, og ellers bliver tiden brugt på skolebænken, hvor han har valgt hhx med studieretningen “marketing”.

Filmen er lavet i samarbejde med Mariagerfjord Gymnasium for at sætte fokus på de muligheder, du har, mens du læser en hhx, htx, stx eller hf i Hobro. Filmen er fra 2022 og du kan se den i stor opløsning på linket nederst.

Spørgsmål til programmet for sportstalenter?

Er du i tvivl om, hvorvidt du er kvalificeret til at komme på Sportstalenter? Eller om det er den rigtige vej for dig? Eller er det noget helt andet?

Lektor Kirsten Boelhøj Hartvigsen sidder klar til at hjælpe dig på kh@heguddannelser.dk lige meget hvilket spørgsmål, du sidder med.

HEG Sportstalenter hhx Hobro