-
Dato AMU-mål Titel Dage 05.08.2025 47338 Farlige stoffer i byggebranchen - Fortidens synder 1 Afholdesform Garantikursus Min. antal tilmeldte Dagundervisning Nej 6 Kviknummer Tilmeldingsfrist 86140347338-0225 25. juli 2025 Dato 05. august 2025 AMU-mål 47338 Titel Farlige stoffer i byggebranchen - Fortidens synder Dage 1 Afholdesform Dagundervisning Garantikursus Nej Min. antal tilmeldte 6 Kviknummer 86140347338-0225 Tilmeldingsfrist 25. juli 2025 -
Farlige stoffer i byggebranchen, fortidens synder AMU-mål 47338 Adgangskrav Ingen Målgruppe Faglærte og ufaglærte bygningsarbejdere, der har eller søger beskæftigelse inden for området. Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Deltagerne kan:- I arbejdet på byggepladser anvende kendskab til farlige byggematerialer såsom asbest, PCB, bly, klorerede paraffiner og forurenet jord samt hvor og hvornår de har været anvendt i den danske bygningsmasse. - Identificere farlige byggematerialer ved renovering ud fra udseende, typisk anvendelsesperiode og bygningens historik. - Medvirke ved kortlægning af omfanget af farlige byggematerialer ud fra kendskab til gennemførte forundersøgelser.- Planlægge og udføre arbejdet efter gældende regler under hensyn til arbejdsmiljø og sikkerhed samt relevante vejledninger og anvisninger.
Har du spørgsmål

Ring til Isabella på 9698 1072
- eller udfyld formularen
Relaterede kurser
Grundlæggende AI-baserede værktøjer i industrien
På kurset lærer du grundlæggende om virkemåden og mulighederne med AI-baserede værktøjer (Artificial Intelligence "Kunstig intelligens¿) i industrien, samt anvende AI-baserede værktøjer under hensyntagen til datasikkerhed og uforvarende datalæk.
Anvendelse af mørteltyper til murværk og puds
Deltageren kan vurdere mørteltypers egenskaber og anvendelsesmuligheder i såvel teglstensmurværk, blokmurværk og ved pudseopgaver og kan desuden blande og anvende såvel færdigdesignede mørtler samt mørtler, der blandes på byggepladsen.
Personlig sikkerhed ved arbejde med epoxy og isocyanater
Hvad kan du efter at have fulgt dette kursus? Kurset henvender sig til alle faglærte og ufaglærte inden for bygge- og anlægsbranchen. Epoxy og isocyanater findes i mange af de materialer, vi bruger i dagligdagen i bryggebranchen, og der er vigtigt at kunne arbejde med og håndtere disse stoffer på en sundheds- og sikkerhedsmæssigt fuldt forsvarlig måde i forhold til os selv og vores omgivelser. For at kunne benytte mange af de materialer, vi bruger i dagligdagen, er det et lovmæssigt krav at man har dette kursus. Som deltager kan du efter endt kursus udføre arbejdet med epoxy og isocyanater sundheds- og sikkerhedsmæssigt fuldt forsvarligt i forhold til ikke bare dig selv men også dine omgivelser. Du kan vælge og anvende de rigtige værnemidler og andre sikkerhedsforanstaltninger ved hjælp af blandet andet brugsanvisning, sikkerhedsdatablade og evt. kodenummer. Du kan påføre og aftage samt anvende personlige værnemidler, herunder handsker, åndedrætsværn og arbejdsdragter på en sådan måde, at hud og hænder samt omgivelser ikke bliver forurenet med epoxy og isocyanater, og luftveje ikke bliver udsat for aerosoler, gasser og dampe håndtere farligt affald. Du kan desuden bortskaffe brugt emballage, handsker og dragter sikkerheds-, sundheds-og miljømæssigt forsvarligt, så ingen kan få rester af ikke fuldt udhærdet epoxy og isocyanater på hud og hænder.
Arbejde på eller nær spænding - introduktion
Deltageren lærer at finde de korrekte retningslinjer, til brug for arbejde under spænding, så arbejdet kan foretages sikkert og efter gældende regler. Faget er lånt af EUC Nord.
Isolering- energirigtige løsninger ved isolering
Du kan efter kurset anvende viden bygningsreglementets isoleringskrav og byggematerialers isoleringsevne til brug for beregning af varmetab samt lave enkle varmetabsberegninger. Du kan endvidere bl.a. medvirke ved vejledning og planlægning af energirigtige løsninger samt om, hvordan isoleringsmaterialerne opfylder krav til isoleringsevne, brandsikkerhed, modstandsevne over for fugt og svamp.