Benyt en anden browser for at få den optimale oplevelse.

Du benytter en browser som er forældet.
Du kan benytte en anden browser for at få den optimale oplevelse, vi anbefaler følgende: Google Chrome, Microsoft Edge, Firefox eller Opera.    Luk denne besked

Gå til indholdet
Uddannelser Mere fra HEG
HUK Logo
Søg
Skriv eksempelvis uddannelse, adgangskrav til murer, kontakt etc.

Susanne Østergaard ny uddannelseschef på HEG

Medarbejderne i afdelingen Fødevarer, jordbrug og oplevelser i Aars og Hobro har i maj måned budt velkommen til deres nye uddannelseschef, Susanne Østergaard, som kommer fra en stilling som chef for vejlednings- og læringscenter på TECHCOLLEGE i Aalborg.

Ungdomsuddannelsesområdet og i særdeleshed erhvervsuddannelserne er et velkendt område for 49-årige Susanne Østergaard. Hun har bevæget sig i uddannelsessektoren hele sit arbejdsliv. Tidligere har hun blandt andet haft stillinger som UU-vejleder, studievejleder og afdelingsleder. Interessen for erhvervsuddannelserne og et indgående kendskab hertil blev vakt, da hun i 2017 var projektleder ved DM i Skills. Den gang var hun ansat af de ti nordjyske erhvervsskoler til at løbe projektet i mål.

Interessen for HEG – Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser opstod blandt andet, fordi Susanne drives af at arbejde med udvikling og forandringsledelse. Netop disse to ting så hun potentiale i, da HEG jo står midt en meget spændende udvikling, hvor nye og endnu flere uddannelsesmuligheder opstår i Hobro.

Tilbage til rødderne

Susanne kender lokalområdet ganske godt, da hun oprindeligt er fra Vesthimmerland. Hun er i dag bosat i Nibe, men har en fortid i Aars. I sin tid gik hun nemlig på gymnasiet i byen og en del af hendes familie bor stadig i lokalområdet. Samarbejdet med de lokale grundskoler er også velkendt territorium for hende, og hun ser frem til at kunne netværke og blandt andre sparre med UU-vejledere – nu bare i rollen som uddannelseschef.

”Jeg ser størrelsen og udviklingspotentialet på HEG som et godt match i forhold til der, hvor jeg gerne vil være i mit arbejdsliv. Jeg har oplevet en ordentlighed og vilje til udvikling blandt personalet og ledelsen. Jeg kommer ind midt i en meget spændende proces, hvor der er mulighed for at arbejde med strategiske beslutninger og processer, skabe relationer og netværk i lokalsamfundene samt personaleledelse. Det, at HEG i Hobro stadig er under opbygning, er noget, som jeg glæder mig meget til at komme i gang med. Jeg ser et potentiale og muligheder for at tilføje flere hovedforløb på uddannelserne i Hobro, såvel som Aars”, lyder det fra Susanne Østergaard.

En anden grund til at Susanne valgte HEG, er hendes overbevisning om, at der ved uddannelsesvalg skal være lige muligheder for alle – uanset hvor man bor. Derfor vil hun også arbejde for, at man fastholder og dyrker uddannelsesinstitutioner og -udbud i lokalsamfundene – så al uddannelse ikke centraliseres.

”Det kræver fortsat en forankring i lokalsamfundet. Vi vil dyrke nærhedsprincippet, både når det gælder samarbejdsrelationer, men også i undervisningen. På HEG er der evidens for en høj gennemførselsprocent og det bunder især i en tidlig indsats, men også den nærhed, som eleverne møder hos personalet i det daglige”, lyder det fra Susanne.

For Susanne er det vigtigt, at en afdeling som Fødevarer, jordbrug og oplevelser på HEG kommer på landkortet. Hun ser et kæmpe potentiale i at samarbejde med lokale fødevareproducenter, de lokale grundskoler, virksomheder og jobcentre.

Visioner for fremtiden

Hvis man spørger Susanne om, hvad hun drømmer om i fremtiden for HEG, så nævner hun:

”For mig et det vigtigt, at vi som uddannelsesinstitution giver et klart billede af, hvem vi er og hvad vi kan. Med det mener jeg, at kommende elever og medarbejdere ikke skal være i tvivl om, hvad de vælger til ved at vælge os. Nøgleord som værdiskabelse, troværdighed og kvalitet er det jeg umiddelbart tænker værende centrale. Eleverne på fødevareuddannelserne skal kunne mærke, at vi går op i kvalitet, viden og kompetencer, og at de kan gå herfra med de bedste forudsætninger efter endt uddannelse”, fortæller Susanne.

Nyt uddannelsesmiljø i Hobro

Susanne glæder sig over, at kunne være med fra start, når de unge i Hobro og omegn starter op på erhvervsuddannelserne inden for Fødevarer, jordbrug og oplevelser efter sommerferien.

”Der vil blive arbejdet på at få skabt et ungemiljø i og omkring uddannelserne, hvor eleverne fra 10. klassescenteret, SOSU Nord og Fødevarer, jordbrug og oplevelser kan dyrke det sociale på tværs. Heldigvis har hun et es i ærmet, da hun også har ansvaret for kantinedriften både i Aars og Hobro. Hun er allerede meget opmærksom på, at kantinemiljøet - og ikke mindst maden, er en vigtig del af elevernes skoledag.

Noget af det, som Susanne også glæder sig til, er planerne for et fælles campus i Hobro. Det er et projekt, som hun finder meget spændende og ser frem til.

Fodbold, kunst og koncerter

Når Susanne holder fri, kobles der af med gåture, kunst og kultur. Hun er ivrig koncertgænger og kører gerne langt for at følge sønnens fodboldkarriere. Desuden er hun aktiv i Rotary i Nibe.

Hun glæder sig til fremtiden og til det hun er ansat til – nemlig at udfordre plejer…

Susanne Ø 300
Citat tegn

”For mig et det vigtigt, at vi som uddannelsesinstitution giver et klart billede af, hvem vi er og hvad vi kan. Med det mener jeg, at kommende elever og medarbejdere ikke skal være i tvivl om, hvad de vælger til ved at vælge os.

Susanne Østergaard