Benyt en anden browser for at få den optimale oplevelse.

Du benytter en browser som er forældet.
Du kan benytte en anden browser for at få den optimale oplevelse, vi anbefaler følgende: Google Chrome, Microsoft Edge, Firefox eller Opera.    Luk denne besked

Gå til indholdet
Uddannelser Mere fra HEG
HUK Logo
Søg
Skriv eksempelvis uddannelse, adgangskrav til murer, kontakt etc.

Introduktionsforløb på eud- og eux-uddannelserne

I 8. klasse i grundskolen bliver du tilbudt et introduktionsforløb af to eller tre dages varighed. På siden her beskriver vi introduktionsforløbene til de forskellige uddannelser på eud og eux i de tre hovedområder. Eud er en erhvervsuddannelse mens eux er en kombination af en erhvervsuddannelse og en gymnasial uddannelse. Bliv klogere på uddannelser inden for de tre hovedområder:
1. Fødevarer, jordbrug og oplevelser
2. Kontor, handel og forretningsservice (Business) samt
3. Teknologi, byggeri og transport.

Fødevarer, jordbrug og oplevelser

Her finder du erhvervsuddannelser, der lærer dig at producere fødevarer eller lave mad. Det kan fx være som bager, kok eller slagter, men også som fx landmand eller gartner.
Hvis du vil arbejde med dyrehold eller planter eller med miljø og naturpleje i skove og parker, kan du også finde erhvervsuddannelser her. Der er også erhvervsuddannelser for dig, der vil arbejde professionelt med velvære og livskvalitet for mennesker, fx god kost og ernæring, pleje af krop og hår og gode oplevelser.
Uddannelserne fører til forskellige job. Det kan være i industrien inden for fødevarefremstilling, i forskellige køkkener og i restaurationsbranchen. Det kan også være i landbruget, i gartnerier og inden for skovbrug. Endelig fører nogle af uddannelserne til arbejde i klinikker, frisørsaloner eller træningscentre.

Teknologi, byggeri og transport

Her finder du en lang række erhvervsuddannelser, som lærer dig forskellige typer håndværk, teknikker og teknologier. De bruges i byggeri og industri samt i blandt andet biler, maskiner, bygninger og computere.
Nogle erhvervsuddannelser lærer dig at reparere motorer, og andre lærer dig om tekniske installationer, it-systemer og telekommunikation, som vi bruger både i industrien og i private hjem.
Du finder også erhvervsuddannelser, der handler om at producere medier, dvs. at lave kommunikation på web, it, film, trykte medier og tv. Her lærer du at bruge det tekniske udstyr og at arbejde med lyd, tekst, grafik og billeder på it.
Erhvervsuddannelser, der handler om transport af passagerer eller gods, finder du også her, ligesom der er erhvervsuddannelser, hvor du lærer alt fra rengøring til vagtopgaver i bygninger og opsyn med tekniske anlæg.
Hovedområdet 'Teknologi, byggeri og transport' dækker over 72 forskellige uddannelser. På Introduktionskurset vil du få en bred introduktion til hele uddannelsesområdet, og mulighed for at afprøve nogle af uddannelserne i praksis.

Kontor, handel og forretningsservice - Eud/Eux Business

Eud/Eux Business er for dig, der brænder for hurtigt at komme i gang med din erhvervskarriere og måske ikke vil gå i skole i 8 år mere. Men gerne vil have alt det gode - bare hurtigere og stadigvæk kunne læse videre efterfølgende via din eux. Du har stor interesse for salg, service, markedsføring, butik og e-handel. Måske vil du gerne være selvstændig eller iværksætter - det er også en mulighed.
Når du er færdig på forløbet har du et godt billede af, hvordan det kan bruges på Eud/Eux Business.